Blijf up-to-date van het Limburgse en Kempense ondernemerslandschap? Let’s Qonnect

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Toestemming*

Jonge garde aan zet

 • Company

  Ramen, deuren en aluminium schrijnwerk, WOONINRICHTING EN AFWERKING

 • Location

  Kempen, Limburg

 • Location

  Nijverheidslaan 1563, 3660 Oudsbergen

 • Email

  info@alulim.be www.alulim.be

Alulim

Zijn hele loopbaan lang heeft Jos Jeunen stevig aan de weg getimmerd. De noeste ondernemer uit Oudsbergen kijkt er nu naar uit om van een welverdiend pensioen te genieten. Hij laat de teugels langzaam maar zeker los en draagt zijn ‘kindje’ over aan de jonge garde in zijn bloeiende bedrijf. “Ik heb een goed geoliede machine opgebouwd. Alulim is klaar voor de toekomst.”

100 procent maatwerk

Aluminium ramen zijn de corebusiness van Alulim. Het assortiment bestaat verder uit aluminium deuren, raamgevels, gevelbekleding, glazen constructies, rolluiken en diverse soorten zonwering. “Alulim staat voor hoogwaardige kwaliteit, superieure service en ongeëvenaarde kwantiteit”, benadrukt Jos. “Wij zweren bij de ‘deutsche Gründlichkeit’ van aluminiumproducent Schüco. Ons gespecialiseerd topteam levert 100 procent maatwerk en blinkt uit in zowel plaatsing als stiptheid.” Expansie is altijd al een stokpaardje geweest. “Naast onze hoofdvestiging in Oudsbergen beschikken we over een montage-unit in Nazareth, waarmee wij efficiënt en succesvol de Oost- en West-Vlaamse markt bewerken en het ene na het andere project in villa-, kantoor- en industriebouw tot een goed eind brengen.”

Maximale transparantie

Een eyecatcher is het ‘minimal schuifraam’ van Alulim, een schuifsysteem met warmte-isolatie voor maximale transparantie en de grootst mogelijke lichtinval. Wouter Peerlings: “Met dit systeem zijn schuifelementen met vleugelafmetingen tot 3200 mm breed en 3000 mm hoog en een gewicht tot 400 kg perfect mogelijk. Het kader wordt zo opgebouwd dat een groot deel in de aangrenzende muur ‘verdwijnt’, slechts 3 cm van het inhaakprofiel is zichtbaar. Een goede onderstructuur is van groot belang. Zowel de vlakheid, hoogte als waterdichting zijn daarbij belangrijke aandachtspunten. We ontzorgen de ruwbouwaannemer door onze eigen onderstructuur te plaatsen die bovendien thermisch verantwoord is en een feilloze werking van het schuifraam garandeert.”

Kapertoren en Lanterneau

Projectontwikkelaars kloppen met de regelmaat van een klok aan bij Alulim. “Een mooie referentie in Hasselt is project Kapertoren, dat bestaat uit een hoogbouwvolume van 15 verdiepingen en een aanpalend laagbouwvolume”, beschrijft Niek Gerards. “Onze vakmannen hebben in de city lofts en tower flats in de woontoren meer dan 300 raamgehelen geplaatst, verspreid over alle etages. In het volledige project is in totaal ongeveer 2400 vierkante meter aluminium schrijnwerk en beglazing voorzien: 1500 vierkante meter ‘standaard’ ramen voornamelijk in de Kapertoren en 900 vierkante meter gordijngevel in de Lanterneau, de kantoorruimte in de laagbouw.”

Van wzc tot studentenkoten

De lijst met spraakmakende referenties van Alulim is lang, zeer lang. Nog enkele voorbeelden? “Het Perrehof, het nieuwe woonzorgcentrum op de site Sint-Antonius in Peer”, haalt Hanne Jeunen aan. “Wij hebben in de vier nieuwbouwcomplexen 3500 vierkante meter schrijnwerk geplaatst. Een klein deel van dit project omvat een renovatie. Een ander visitekaartje is Sociaal Huis Portavida, het voormalige OCMW Genk. In de zeven blokken heeft ons team eveneens 3500 vierkante meter schrijnwerk gemonteerd. Iets verder van huis zijn het vierde grote project voor de Katholieke Universiteit Leuven en studentenkoten in Gent zeker het vermelden waard. Beide zijn respectievelijk goed voor zowat 1600 en 1000 vierkante meter schrijnwerk. Het eindresultaat mag gezien worden!”

Bedrijfsverhalen

Jepa

Al 15 jaar is Jepa de beste van de klas in het verwijderen en herstellen van oppervlakteschades op de meest uiteenlopende material...

Legiteam Advocaten

Helderheid, duidelijkheid en een sterke drang naar efficiëntie. Dat is in een notendop waar Legiteam Advocaten voor staat. Het ad...

Lipa

Als je al 31 jaar een klinkende naam hebt, dan moet je wel in de bovenste lade liggen. “Het geheim van ons succes? Bij Lipa hale...