Blijf up-to-date van het Limburgse en Kempense ondernemerslandschap? Let’s Qonnect

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Toestemming*
Kasteel van Ordingen

Individueletotaalbeleving

Het Kasteel van Ordingen in Sint-Truiden behoort sinds kort tot het zeer selecte clubje van vijfsterrenhotels in Vlaanderen. “Wij nestelen ons in de absolute top”, bevestigt general manager Yannick Bouts. “Het hele kasteelteam werkt keihard om ons domein te handhaven als een onmiskenbare gastronomische en hospitality hotspot in Limburg, voor bezoekers die op zoek zijn naar een superieure kwaliteit en beleving.”

Waar heeft het Kasteel van Ordingen zijn vijfde ster aan te danken? Het historische kader, luxekamers en suites aangekleed door meesterdecorateur Pieter Porters, het gastronomische aanbod op sterrenniveau, de vlekkeloze service en meer van dat fraais. Het plaatje moet volledig kloppen, weet Yannick Bouts, die eerder aan het roer stond van het prestigeproject Tafelrond op de Grote Markt in Leuven, La Butte aux Bois in Lanaken en Château de Vignée in Rochefort om er het horecaproject van de Hasseltse ondernemer Christian Teunissen op punt te stellen. “Je krijgt die vijf sterren niet zomaar in de schoot geworpen. Je moet uitblinken in alles. Vijf sterren betekent dat je tot de top behoort. Daar mogen we trots op zijn, maar het is ook ontzettend hard werken. Dag in, dag uit. Onze gasten krijgen enkel het beste van het beste, vanaf het moment dat ze aan de oprit staan tot het moment van vertrek.”

Lid van Relais & Châteaux

Nog meer heuglijk nieuws: het Kasteel van Ordingen is in april dit jaar opgenomen in de lijst van Relais & Châteaux, een internationaal erkend kwaliteitslabel dat zowat 600 onafhankelijke luxehotels in 68 landen verenigt. “Wij bevinden ons in uitstekend gezelschap”, knikt Yannick. “Je wordt onderworpen aan een zeer strenge kwaliteitscontrole vooraleer je het exclusieve label in de wacht sleept. We zijn als vijfde hotel in België dan ook enorm vereerd met dit lidmaatschap. Deze erkenning biedt ons de mogelijkheid om een internationaal publiek aan te spreken.”

Gastronomische verwennerij

Het mag duidelijk zijn: een verblijf in het Kasteel van Ordingen is een individuele totaalbeleving. Yannick: “Wij ontvangen ook gasten die sparen om een weekendje bij ons te komen doorbrengen. Die leggen we even zorgvuldig in de watten als een bedrijf dat hier op regelmatige basis conferenties organiseert.” Het topteam van het Kasteel van Ordingen heeft begin dit jaar versterking gekregen van chef-kok Tom Wazian, gewezen leerling van sterrenchefs Luc Bellings in Hasselt en Bert Meeuwis van De Slagmolen. In Bistro Richard, genoemd naar kasteeleigenaar Richard Sleurs, serveert Wazian brasseriegerechten op hoog niveau. “Een authentieke keuken met verse kwaliteitsproducten. Van een steak tartaar tot varkenswangen of vol-au-vent royale.” Wazian mag zich in Ordingen meten met de jonge sterrenchef Gary Kirchens, die aan het hoofd staat van het ‘fine dining’-restaurant Aurum, goed voor een hoge gastronomie en een score van 15,5/20 in Gault & Millau. “Een uitzonderlijke prestatie voor een restaurant dat nog geen jaar open is. Het niveau van ons gastronomisch aanbod valt moeilijk te overtreffen”, aldus Yannick.

Underground in de tunnel

De nieuwste ster van het Kasteel van Ordingen is kunstenaar Tom Herck, geboren in Sint-Truiden maar hard op weg om een wereldtopper te worden. Herck stond met The Wall op het vermaarde Burning Man-festival in het Amerikaanse Nevada. Yannick: “Hij neemt de tunnel tussen onze brasserie en het kasteel onder handen, met graffiti die de sfeer oproept van de Chaussée d’Amour in Sint-Truiden. De opulente luxe van Pieter Porters in combinatie met de undergroundstijl van Tom Herck: dat is spannend én uitdagend! En als dit nog niet volstaat, nodigen wij je uit voor een avontuurlijke rit op een Vespa of elektrische fiets door het Haspengouwse landschap of een wandeling in onze prachtige bloesemgaarden. Welkom in het Kasteel van Ordingen!”

Bedrijfsverhalen

Alulim
Kempen, Limburg

Zijn hele loopbaan lang heeft Jos Jeunen stevig aan de weg getimmerd. De noeste ondernemer uit Oudsbergen kijkt er nu naar uit om ...

Jepa

Al 15 jaar is Jepa de beste van de klas in het verwijderen en herstellen van oppervlakteschades op de meest uiteenlopende material...

Legiteam Advocaten

Helderheid, duidelijkheid en een sterke drang naar efficiëntie. Dat is in een notendop waar Legiteam Advocaten voor staat. Het ad...