Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Nearly New Parts Snelle jongen in de autowereld

4 november 2015

Het gaat Nearly New Parts voor de wind. Begin dit jaar heeft Kim Hermans het bedrijf in auto-onderdelen en -accessoires van zijn vader overgenomen. “Onze producten slaan aan. Daarom is het van belang de service verder te perfectioneren, nog meer onderdelen aan te bieden en sneller te leveren. Ik kick erop een stap voor te zijn op de anderen.”

QONTACT / Hoe ben je erin geslaagd om in de markt te penetreren?

Kim: “Wij zijn van in het begin vergroeid met Volkswagen”, vertelt Kim. “Mijn vader is in de jaren 70 gestart met een concessie, ikzelf ben als tiener voor het Duitse merk in de autosport gestapt. 15 jaar geleden nam mijn vader deel aan een pilootproject van Volkswagen. Het project was ontstaan nadat de autoconstructeur bij wet werd verplicht om een bepaald percentage onderdelen van zijn testwagens te hergebruiken. De zo goed als nieuwe stukken bracht mijn vader aan de man. Na verloop van tijd bood de fabrikant ons meer en meer auto-onderdelen aan. We hebben die regelmatig opgekocht en kennen sindsdien een aanhoudende groei. Naast Volkswagen werkt Nearly New Parts intussen samen met Audi, Skoda, Seat, BMW en Mini.”

QONTACT / Wat was de weerslag van de crisis op Nearly New Parts?

Kim: In 2007 verhuisde het bedrijf naar een nieuw pand van 3000 vierkante meter. In diezelfde periode werd ook de website geoptimaliseerd.

Kim: “Dat heeft onze export een boost gegeven. Vandaag verschepen wij containers met auto-onderdelen naar landen zoals Algerije, Servië, Hongarije, Turkije en Amerika. Onze klanten zijn autodealers, garages, carrossiers en verzekerings- en leasingmaatschappijen. Kortom, alle professionelen die met automotive te maken hebben. Door de crisis zijn velen op zoek gegaan naar goedkopere alternatieven en daar zijn wij alleen maar beter van geworden. Klanten doen een beroep op ons wanneer hun klanten betrouwbare en originele onderdelen nodig hebben, maar niet de volle pot willen betalen. Daarnaast schakelen zij ons in wanneer de autoconstructeur hen niet onmiddellijk kan bevoorraden. Tegenwoordig hebben wij naast licht gebruikte onderdelen ook nieuwe componenten in huis. Nearly New Parts koopt wereldwijd grote stocks en overproducties op. Onze klanten kunnen of willen geen voorraden aanhouden, voor ons is dat juist business.”

“Het is een must dat een zaakvoerder heel klantgericht te werk gaat.”

QONTACT / Voor welke auto-onderdelen kunnen klanten bij jullie terecht?

Kim: “Wij hebben minstens 20.000 onderdelen in huis. Van een complete motor, voorbouw en bumperset tot autodeuren, koplampen en versnellingsbakken. Alles behalve veiligheidsonderdelen zoals airbags. Soms denken klanten dat we ons bezighouden met autoafbraak en afgedankte stukken verkopen. Dat is absoluut een misvatting. De onderdelen die hier de deur uitgaan hebben slechts enkele kilometers op de teller staan, sommige zijn zelfs nooit gebruikt. Ze worden uitvoerig getest en gecontroleerd op mogelijke fouten. Wat Nearly New Parts zo uniek maakt is ons aanbod van mechanische én elektronische én carrossierie-onderdelen. We zijn dan ook een van de zeldzame spelers op de Europese en zelfs mondiale markt.”

QONTACT / Waarop focus jij je als manager van een goed geoliede kmo?

Kim: “Heel veel managers maken de fout dat ze niet op de hoogte zijn van wat er op de werkvloer gebeurt en wat er bij hun klanten leeft. Ik sta tussen mijn personeel om eventuele knelpunten snel aan te pakken. Want interne problemen weerspiegelen zich vroeg of laat in de relatie met de klanten. Alles wat ons imago kan schaden, moet kost wat kost worden vermeden. Daarnaast is het een absolute must dat een zaakvoerder heel klantgericht te werk gaat. Het is belangrijk om klanten te polsen over wat goed loopt en wat moet verbeteren. Dag in, dag uit.”

20.000 ONDERDELEN ONDER 1 DAK

Complete motoren
Voorbouw
Bumpersets
Autodeuren
Koplampen
Versnellingsbakken
Aluminium velgen
Dorpelbekledingen
Bagageruimtematten
Portierafdekkingen
Resonators
Waterafvoerslangen
Steun voor hoedenplank
Achterasaandrijvingen
Druklagers
Dwarsdragers
Filterhuizen
Kabelgeleiders
Schakelpoken

Kim Hermans

Nearly New Parts

011 58 41 55

Kolmenstraat 1309

3570 Alken

www.nnp.be