Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Geerts tuinaanleg Kunstgras is complementair

15 september 2015

Bedrijven die complementaire producten aanbieden, slaan twee vliegen in één klap. Deze goederen stimuleren cross-selling en groeien gestaag mee met het basisproduct. Bij Geerts hebben ze dat goed begrepen. “Kunstgras boomt meer dan ooit. Klanten kiezen steeds vaker voor het comfort van dit frisgroene luxeproduct. Het duwt sinds vorig jaar onze omzet de hoogte in”, zegt Chris Geerts.

QONTACT / Welke frisse wind waait er door jullie onderneming?

Chris: “Ons familiebedrijf is ruim 25 jaar geleden opgericht door mijn vader. We zijn altijd al sterk geweest in grondwerken. Van het uitgraven van kelders en zwembaden tot de voorbereidende werkzaamheden bij de aanleg van een tuin of terras. Sinds 2014 hebben mijn vader, broer en ik de dagelijkse leiding. Mijn broer staat in voor de grond-, vijver- en waterwerken, terwijl ik mij toeleg op totaalprojecten voor de aanleg van tuinen en terrassen. Daarvoor ben ik in zee gegaan met een nieuwe vennoot, Niels Bernaerts. Die is thuis in beddingen, klinker- en kasseiwerken en bestrating. Ik specialiseer mij in kunstgras. Dit is een complementair product dat naadloos aansluit bij onze andere activiteiten. Het heeft onze onderneming een boost gegeven.”

QONTACT / Klinkers blijven geliefd in en rond een woning?

Niels: “Zeker weten! Of je nu kiest voor een functionele oprit, een stijlvol terras, een gezellige zithoek of een rustiek tuinpad, klinkers geven de ruimte rondom een huis een afgewerkte look. De plaatsing ervan is vakmanschap. Klinkers bestaan in twee soorten die kwalitatief even goed zijn. Betonnen klinkers blinken uit in de gunstige prijs. Ze worden doorgaans beschermd met een minerale slijtlaag waardoor ze langer hun oorspronkelijke kleur behouden. Keramische klinkers, ook wel kleiklinkers genoemd, zijn een natuurproduct. Zij staan bekend als 100 procent kleurvast en uv-bestendig. Het kleurengamma van klinkers is zeer uitgebreid. Beide soorten zijn geschikt voor elke stijl, van landelijk klassiek tot trendy.”

QONTACT / Waarom is kunstgras zo populair?

Chris: “Sinds een jaar zit de vraag naar kunstgras in stijgende lijn. Kunstgras werd in het midden van de jaren 70 wereldwijd geïntroduceerd. Tegenwoordig oogt kunstgras zeer natuurgetrouw en kun je het haast niet onderscheiden van echt gras. Daarom kiezen steeds meer particulieren

en bedrijven voor dit luxeproduct, dat het hele jaar door groen blijft. Ideaal voor een grote familietuin, een stadstuintje, een trendy dakterras of een nette grasstrook langs het zwembad. Maar we leggen het ook op minder voor de hand liggende plaatsen. Zo hebben we speciaal voor de opnames van ‘Met vier in bed’ de gangen in de B&B van topchef Giovani Oosters opgesmukt met kunstgras. Zelfs trappen en muren kunnen ermee worden bekleed. Het vraagt nauwelijks onderhoud. Je bent verlost van maaien, sproeien, bemesten en onkruid verdelgen. Reinigen gebeurt gewoon met water en zeep. Zit je verveeld met een schroeiplek naast de barbecue, dan snijden wij dat stuk eruit en vervangen het door een nieuw strookje. Kunstgras is dus perfect herstelbaar.”

“We vertonen veel ondernemerszin en delen dezelfde visie.”

QONTACT / Biedt de industrie kwaliteitsgaranties?

Chris: “Onze zeer zachte kunstgrasvezels hebben een grote slijtweerstand, veerkracht en souplesse. Ze zijn samengesteld uit ISO 9001-gecertificeerde materialen. Wij leveren kunstgras met een Belgisch kwaliteitslabel en bieden de klant tien jaar garantie. Bij ons moet je niet aankloppen voor minderwaardige kwaliteit uit het Verre Oosten. De prijzen van kunstgras variëren. Ze hangen af van het polymeer waaruit de vezel bestaat. De kunststof is voorzien van uv-stabilisatoren, die verkleuring door het zonlicht tegengaan. Ook de hoogte en de dikte van de kunstgrasvezel, het aantal steken per meter en de hoeveelheid latex beïnvloeden de prijs. Wij plaatsen het kunstgras niet zomaar op zand, maar altijd op een bedding van stabilisé die acht tot 10 centimeter dik is. Veel klanten vertellen ons achteraf dat ze het liefst met hun blote voeten over het kunstgras lopen omdat dit erg prettig aanvoelt.”

QONTACT / Met twee sta je sterker dan alleen?

Chris en Niels: “Inderdaad. Als wij onze offerte presenteren, dan doen we dat altijd samen. Met z’n tweeën is de uitleg net iets vollediger. Wij houden nauwgezet rekening met de wensen en het budget van de klant. De offerte bevat meteen onze scherpste prijs en we maken dat ook duidelijk aan de klant. Ons bedrijf scoort op het vlak van prijs-kwaliteit zeer goed. Als we al eens duurder zijn, dan is dat louter te wijten aan de degelijkheid van de materialen en aan het puike werk en de topservice. Elke opdracht wordt tot een goed einde gebracht. Dat levert ons niets dan tevreden gezichten en heel wat mond- tot-mondreclame op.”

QONTACT / Op welke manier kijk je als zaakvoerder naar de toekomst?

Chris: “We hebben in Eksel nieuwe industriegrond gekocht. In de winter openen we een prachtig aangelegde showtuin in Paal die een totaalbeeld geeft van ons aanbod. Toch blijft Geerts voorlopig een klein bedrijf met een vijftal werknemers naast de zaakvoerders. Op die manier kunnen we alles onder controle houden en onverminderd kwaliteit bieden. De groei volgt wel vanzelf, maar dat is voorlopig toekomstmuziek.”

Chris Geerts & Niels Bernaerts

Geerts tuinaanleg

0476 22 01 84

Kapelstraat 56

3940 Hechtel-Eksel

www.geertsbvba.be