Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Foto Video Computer Robyns Investeringsdrang groter dan ooit

19 november 2015

Zijn grootmoeder nestelde zich in 1952 in Sint-Truiden om er een fotowinkel uit de grond te stampen. Meer dan 60 jaar later leidt kleinzoon Frank Deltour de speciaalzaak Foto Video Computer Robyns die intussen een gevestigde waarde is in Limburg. Hoe slaagt hij erin als kleine zelfstandige ondernemer het hoofd boven water te houden? “Door continu te investeren in de nieuwe technologieën.”

LUCRATIEVE VERKOOPKANALEN

Robyns maakt deel uit van de bekende aankoopgroepering Selexion. De speciaalzaak verkoopt om en bij de 80.000 artikelen en heeft er ongeveer 6000 in voorraad. “Van foto-en videoapparatuur tot computers en telecomproducten”, legt Frank Deltour uit. “Onze winkel staat bekend om zijn scherpe prijzen. Ik mik dan ook op lucratieve verkoopkanalen. Dit najaar pakken we uit met een vernieuwde website waarop klanten online kunnen shoppen. Eén van onze andere troeven is het demomateriaal. Een klant die een bepaald fototoestel op het oog heeft, mag dat eerst een dag of een weekendje uitproberen. En dat is uniek! Bij ons bots je niet op opdringerige verkopers, integendeel. Robyns staat vooral bekend om zijn vakkundig advies. Daardoor trekken we ook klanten aan van ver buiten Sint-Truiden, net als heel veel hobbyisten, studenten fotografie en leden van fotoclubs die op zoek zijn naar het betere materiaal. Mensen komen hier soms aankloppen om het beste toestel te kopen, maar dat bestaat niet. Zij willen kost wat kost goede foto's maken, zelfs als ze geen ervaring hebben met fotografie. Wij adviseren hen dan om te beginnen met een goedkoper toestel. En die eerlijke aanpak loont.

“Bij ons bots je niet op opdringerige verkopers, integendeel.”

FOTOZAAK PUR SANG

“Ik ga er prat op dat wij nog één van de weinige echte fotozaken in Limburg zijn”, zegt Frank fijntjes. “Als Pro Dealer van Canon, Nikon en Fuji hebben we een groot deel van hun professionele foto-apparatuur in huis. Veel pers- en andere beroepsfotografen weten dat en komen hier regelmatig over de vloer. Wij zorgen ervoor dat klanten nooit in panne vallen. Heeft een van hen bijvoorbeeld te maken met een defecte lens, dan krijgt hij meteen een vervangexemplaar mee.”

OP ZOEK NAAR OPPORTUNITEITEN

Innovatie staat hoog in het vaandel bij Robyns. Dat bewijst de 'party printer'.

Frank: “Dit apparaat vervangt de wegwerptoestelletjes op feesten en evenementen. Gasten kunnen de foto's die ze met hun smartphone maken meteen printen met behulp van een app. Het concept is vernieuwend en loopt als een trein. Door voortdurend te investeren in de nieuwe technologieën houd ik al 19 jaar het hoofd boven water. Mijn investeringsdrang is groter dan ooit. Ik heb een aanpalend pand gekocht om op korte termijn de winkeloppervlakte uit te breiden met 19 vierkante meter. Zo zijn we in staat ons omvangrijke gamma overzichtelijker te presenteren. Het minilab krijgt een prominente plaats in de etalage. Je kunt er à la minute kwaliteitsafdrukken mee maken. Ik blijf sterk geloven in het afwerken van foto's. Op die manier toon ik de klanten dat we veel in onze mars hebben. Ik werk minstens zes dagen in de week, van 's morgens vroeg tot 's avonds laat. Hoe ik dat volhoud? Door samen met mijn medewerkers klanten tevreden te stellen. Dit geeft mij enorm veel voldoening.”

Frank Deltour

Foto Video Computer Robyns

011 68 25 64

Stapelstraat 80

3800 Sint-Truiden

www.robyns.selexion.be