Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Alfa Equipments Familiebedrijf in een nichemarkt

7 januari 2016

De appel valt niet ver van de boom. Kenny Vansimpsen staat vandaag aan het roer van het bedrijf dat zijn vader in 1981 heeft opgericht. Alfa Equipments is op de Belgische markt een van de weinige spelers gespecialiseerd in het professioneel inrichten van bestelwagens, jeeps en vrachtwagens. "Wij leveren op-en-top maatwerk. The sky is the limit."

RUIMTE MAXIMAAL BENUT

Alfa Equipments werkt nauw samen met een gespecialiseerde fabrikant van duurzame inrichtingssystemen. Daarmee kunnen materialen en gereedschappen veilig en handig worden opgeborgen in laden, vaste rekken, uitneembare koffers, open bakken en opbergvakken. “De systemen zijn modulair opgebouwd en passen in elk bedrijfsvoertuig”, vertelt de jonge ondernemer. “We zorgen ervoor dat de beschikbare ruimte maximaal wordt benut en er geen ruimte verloren gaat. Daarnaast installeren onze mecaniciens de meest uiteenlopende toebehoren in of aan een voertuig. Bagagedragers, uitschuifbare ladders, telescoopstangen, opstaptreden, wandbescherming, trekhaken, werkbanken, verlichting, compressoren, stroomvoorzieningen, noem maar op. Zelfs de signalisatie en de belettering kan je aan ons toevertrouwen.”

“Wij leveren op-en-top maatwerk. The sky is the limit.”

ÉÉN ENKEL AANSPREEKPUNT

“Wij zijn een aanspreekpunt voor kleine, middelgrote en grote inrichtingen van bedrijfsvoertuigen. De ene keer gaat het om stielmannen zoals elektriciens of loodgieters met één bestelwagen, de andere keer om grote service- en onderhoudsbedrijven en overheidsinstanties die beschikken over een wagenpark van meerdere tot zelfs honderden voertuigen. Voor de meeste kleine zelfstandigen is de inrichting van hun bedrijfsvoertuig een betere investering dan de aankoop of de huur van een magazijn.”

DRANG NAAR VERNIEUWING

“Bij Alfa Equipments staat innovatie hoog in het vaandel. Dat bewijst onze drang naar vernieuwing. Ik denk bijvoorbeeld aan het nieuwe, superlichte systeem dat we hebben ontwikkeld om een resteel binnenin een voertuig te plaatsen. Het gewicht van bedrijfsvoertuigen is brandend actueel omdat ze meer dan eens overladen zijn. Onze inrichtingssystemen doorstaan de officiële crashtesten. Zelfs bij een frontale botsing aan 50 kilometer per uur blijven zowel de constructie als de inhoud netjes op hun plaats. Want veiligheid primeert.”

PROFESSIONELE GEREEDSCHAPPEN

Alfa Equipments behoort niet alleen tot de beste van de klas wanneer het gaat om de inrichting van bedrijfsvoertuigen. Het bedrijf scoort ook goede punten als groothandel in professionele gereedschappen van kwaliteitsmerken.

Kenny: “Ons aanbod omvat onder meer ontmantelingsgereedschap voor 'elektroniekers' en elektriciens, 1000 volt geïsoleerde tangen en schroevendraaiers, verzinkers, ponsen, plaat- en stapboren, laspuntwerktuigen, klokzagen en frezen. Met dit gespecialiseerde gamma richten wij ons op de vakhandel.”

DE WIJSHEID IN PACHT

“Ik ben niet iemand die zomaar zijn buikgevoel volgt, maar ga heel beredeneerd te werk. Mijn vader is mijn klankbord. Ik betrek hem bij de lopende zaken en we overleggen regelmatig. Niemand heeft de wijsheid in pacht. Je moet altijd openstaan voor nieuwe ideeën en je laten bijstaan door mensen die meer ervaring hebben dan jijzelf.”

Kenny Vansimpsen

Alfa Equipments

011 78 02 46

Fouga Magisterlaan 2189

3800 Sint-Truiden

www.alfa-bvba.be