Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Bellis & Vanvaeck advocaten Factor mens is belangrijk

3 september 2015

Zoals je van een advocaat mag verwachten, heeft Meester Edwin Bellis niet veel nodig om zijn betoog te starten. Als het over zijn eigen visie gaat, pleit de Limburger voor een toegankelijke advocatuur, zeker voor ondernemingen. Een huisadvocaat is meestal de vertrouwenspersoon van de zaakvoerder of de bestuurder, maar blijft helaas een onbekende voor de andere medewerkers. Meester Bellis is dan ook een voorstander van regelmatige bedrijfsbezoeken, om zo een volledig beeld te krijgen van de business van zijn cliënt. Door zijn deelname aan Qontact wil de Leuvense advocaat de band met zijn heimat onderstrepen.

QONTACT / Waarom besloot je als Limburger een kantoor in Leuven te starten?

Edwin: “Ik ben afkomstig uit Gelinden bij Sint-Truiden en startte na mijn studies in Leuven als stagiair aan de balie van Tongeren. Toen mijn vrouw in Brussel ging werken, besloten we om naar Leuven te verhuizen. Intussen had ik in Antwerpen een bijkomende specialisatie in ondernemingsrecht afgerond en dit opende deuren in Leuven. Ik werkte in een kantoor waar ik vooral bezig was met ondernemingsrecht voor klanten uit Leuven en Brussel. In 2010 was de tijd rijp voor een eigen kantoor. Het was een gewaagde sprong maar ik had al een mooi netwerk opgebouwd en hier ben ik actief aan blijven werken. Intussen bestaat ons advocatenkantoor uit een team van negen advocaten met elk hun specialisatie, gericht op alle facetten van de onderneming, maar ook op particulieren die met juridische vraagstukken zitten.”

QONTACT / Heb je nog veel contacten in Limburg?

Edwin: “Netwerken is een evidentie voor me, zowel binnen als buiten Limburg. Hierdoor maak je informeel kennis met mensen en komen ze bij je terug over uiteenlopende zaken. Mijn motto is dan ook: “Givers gain”. Alles wat je geeft, krijg je ooit terug, want als advocaat moet je het ook hebben van mond aan mond reclame. Bovendien hebben de vele vervangingen uit mijn beginperiode geleid tot een stevig netwerk bij advocaten van verschillende balies over heel België. Door in te stappen bij Qontact, wil ik de band aanhalen met ondernemers uit Sint-Truiden en een meerwaarde bieden door een persoonlijke aanpak.

QONTACT / Wat is jouw visie op de hedendaagse advocatuur?

Edwin: “Ik ben geen voorstander van de oude tradities waarbij klanten enkel contact hebben met hun raadsman als ze naar zijn kantoor gaan. Ik ga liever zelf eens naar de bedrijven toe, dan zie je het bedrijf en de medewerkers en neem je als advocaat ook de menselijke factor mee. Dit verkleint de kloof en geeft je de kans om proactief mee te werken aan de beste oplossing voor je klant, liefst al voor het tot een juridisch geschil komt. Een raadsman moet zowel juridisch als vanuit gezond verstand adviseren. Daarom werk ik aan een vertrouwensrelatie met al mijn klanten: ik geef ze mijn gsm nummer, zodat ze mij kunnen bereiken wanneer het nodig is.”

QONTACT / Hoe sta jij tegenover bemiddeling?

Edwin: “Ik ben er zeker een voorstander van, al is het niet gemakkelijk om mensen met totaal verschillende standpunten samen te brengen. Ondanks het vele goede werk dat er wordt geleverd, denk ik toch dat er nog een lange weg te gaan is. Uiteraard tracht ik steeds een procedure te vermijden en te bemiddelen maar dan moeten alle partijen mee willen werken aan een verzoening.

Edwin Bellis

Bellis & Vanvaeck advocaten

016 88 02 18

Sint-Maartenstraat 61/2

3000 Leuven

www.bellisvanvaeck.be