Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

DL Home Projects Bouwen volgens de regels van de kunst

30 november 2015

Wie kiest voor een sleutel-op-de-deur woning werkt van het plan tot en met de afwerking samen met een en hetzelfde bouwbedrijf. En dat heeft zo zijn voordelen. David Buekers en Lode Fatan zijn twee handen op één buik. Samen zetten ze hun schouders onder DL Home Projects. De nauwe samenwerking met de eigen schrijnwerkerij van David is een extra troef voor de klant.

QONTACT / Waar begint en eindigt de taak van DL Home Projects?

David: “Als sleutel-op-de-deur bedrijf staat DL Home Projects in voor het hele bouwproces van een woning. Zo starten wij met de begeleiding van de architect. Of staan we de ingenieur bij met betrekking tot de stabiliteit van het huis. Tijdens het bouwproces nemen we alles onder de loep, tot en met de eindafwerking. Onze klant krijgt het juiste advies. De ene keer gaat het over de EPB-regelgeving, de andere keer over de inschakeling van een interieurarchitect. DL Home Projects kleurt het hele plaatje in, van a tot z.”

QONTACT / Waarom is één enkel aanspreekpunt zo belangrijk?

Lode: “Onze klanten zijn particulieren die willen bouwen of renoveren, maar daar meestal zelf niet de tijd voor kunnen uittrekken. Ze vertrouwen het totaalconcept van hun woning toe aan DL Home Projects. Wij werken het project van de klant uit binnen zijn budget, stipt op tijd, conform de geldende reglementeringen en volgens de hoogste kwaliteitsnormen. We zijn misschien niet het goedkoopste sleutel-op-de-deur bedrijf, maar streven wel naar de beste kwaliteit. Want dat primeert bij ons. Wie in zee gaat met DL Home Projects moet achteraf voor 100 procent tevreden zijn. De klant geniet het voordeel dat hij kan terugvallen op slechts één aanspreekpunt. Dat geldt ook voor de 10 jarige aansprakelijkheid voor de gebreken aan het bouwwerk die de stabiliteit daarvan of een van de hoofdbestanddelen in het gedrang brengen. Die aansprakelijkheid ligt enkel en alleen bij ons, en niet bij verschillende aannemers, onderaannemers, architecten, raadgevende ingenieurs en ontwerpers.”

“Onze klanten kunnen terugvallen op één aanspreekpunt.”

QONTACT / Bouwt jullie bedrijf enkel sleutel-op-de-deurwoningen?

David: “Naast sleutel-op-de-deur woningen realiseren wij onze eigen bouwprojecten in samenwerking met een vaste architect. Voor een dergelijke projectontwikkeling koopt DL Home Projects bouwgronden aan om daarop huizen of appartementen op te trekken. Vervolgens bieden we ze kant-en-klaar aan op de markt. Ons bedrijf is vooral actief in Limburg en in Vlaams-Brabant.”

QONTACT / Uit welke partners bestaat jullie 'dream team'?

David: “Voor de ruwbouw doet DL Home Projects een beroep op een vaste onderaannemer die uitsluitend voor ons werkt. Daarnaast hebben wij een bouwteam samengesteld dat instaat voor de uitvoering van de ramen, het dak en de elektriciteit. Het grote voordeel is dat de partners van zo'n team hun onvoorwaardelijke ondersteuning geven. Niet alleen aan ons, maar ook aan onze klant. Die kan rekenen op een naadloze aaneenschakeling van de verschillende bouwwerken. Kleine extraatjes – zoals afkitten en een afkasting maken – of wijzigingen die binnen het concept vallen, worden zelfs zonder meerprijs en met de glimlach uitgevoerd. Waren er eerst geen schilderwerken voorzien en beslist de klant nadien om ze toch door ons te laten uitvoeren? Dan staat er bij wijze van spreken morgen een schilder aan zijn deur. Eventuele problemen lossen we binnen de kortste keren op, ook op een zondag of feestdag. DL Home Projects is een kleine bouwfirma waar geen hiërarchie heerst. Onze flexibiliteit is een grote troef. Ik volg punctueel de werven op, Lode brengt alle dossiers tot een goed einde en onderhoudt het contact met de klanten. Met z'n tweeën staan we sterk.”

QONTACT / Wat houdt de EPB-regelgeving precies in?

Lode: “De woningen en appartementen die vandaag worden gebouwd of verbouwd, drukken hun stempel op ons energieverbruik in de volgende decennia. Al sinds 1 januari 2006 moet elke bouwaanvraag of verplichte melding in Vlaanderen voldoen aan de strenge eisen van de EPB-regelgeving. Deze afkorting staat voor 'Energieprestatie en Binnenklimaat'. Wij zien erop toe dat de procedure nauwgezet wordt gevolgd. Wie vandaag denkt aan bouwen of renoveren, moet minstens een E-peil van E60 en een welbepaald aandeel hernieuwbare energie incalculeren. De verschillende eisen zijn uiteraard veel specifieker. Ze zijn onderverdeeld in drie grote groepen: thermische isolatie, energieprestatie en binnenklimaat. Tot 2020 wordt het verplichte E-peil stapsgewijs aangescherpt: E50 in 2016, E40 in 2018 en E35 in 2020. Vanaf 2021 moet elke nieuwe woning minstens aan de BEN-eisen – bijna-energieneutraal – voldoen. Dit betekent dat bouwaanvragen of -meldingen dan het E30-peil moeten naleven.”

“Kwaliteit primeert, wij spelen heel kort op de bal.”

QONTACT / Op welke manier bouwt de doorsnee Vlaming?

Lode: “Mensen met bouwplannen zijn vaak minutieus bezig met de EPB-regelgeving. Ze zijn bijzonder goed geïnformeerd en op de hoogte van de kostprijs die energievriendelijk bouwen met zich meebrengt. Toch merken we dat houtskeletbouw in onze contreien nog niet is ingeburgerd. Is de Vlaming er niet klaar voor? Wie zal het zeggen. Ook kangoeroewoningen zijn vandaag de dag vrij uitzonderlijk. Jonge bouwheren kiezen ook dikwijls voor huizen met verschillende niveaus en denken daarbij zelden aan hun oude dag. Grosso modo komt het beschikbare budget op de eerste plaats en blijft de functionaliteit achterop hinken.”

QONTACT / Waaraan hecht een bouwheer vandaag veel belang?

David: “Duurzame materialen zijn in opmars. Zo worden werkbladen in keukens meer en meer uitgevoerd in composiet. In dit ijzersterke materiaal zijn de beste eigenschappen van natuursteen en kunststof met elkaar verenigd. Het barst niet en vocht noch schadelijke stoffen kunnen door het oppervlak dringen. Bovendien is composiet slijt- en stootvast en immuun voor krassen. Het neusje van de zalm is tegenwoordig Dekton. Een werkblad uit dit materiaal heeft zelfs geen onderhoud nodig en gaat een leven lang mee.”

QONTACT / Is je schrijnwerkerij een meerwaarde voor de klant?

David: “De keuken en de badkamer zijn met stip de twee belangrijkste ruimten in huis. Daar speelt DL Home Projects gepast op in door voor elk project samen te werken met mijn eigen schrijnwerkbedrijf, Buekers David bvba. Ik heb een passie voor design en positioneer mij als ontwerpbureau en als uitvoerder. Naast particuliere realisaties is ons team een betrouwbare partner voor de interieurinrichtingen van grote ondernemingen, ziekenhuizen, rusthuizen, kantoorgebouwen en handels- en horecazaken. We hanteren voor elk nieuwbouw- en renovatieproject steevast een persoonlijke aanpak met zin voor vormgeving. Of het nu gaat om de inrichting van keukens, badkamers, dressings of het ontwerpen van meubelen en het plaatsen van gyproc en plafonds, wij besteden altijd bijzondere aandacht aan de details en de afwerking. Meer nog, het kostenplaatje ligt op voorhand vast, terwijl de klant kan kiezen uit maatwerk. Onze grote kracht schuilt in het feit dat we ontzettend kort op de bal kunnen spelen. Wij slagen daarin omdat de productie hoofdzakelijk binnenshuis gebeurt door eigen ervaren vaklui. Een dringende bestelling kan bijvoorbeeld in een mum van tijd worden uitgevoerd. En dat is ongezien in de bouwsector!”

David Beukers & Lode Fatan

DL Home Projects

0474 40 24 76

Mijnwerkerslaan 33 b22

3550 Heusden-Zolder

www.davidbuekers.eu