Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Madreco Professional Vrouw in mannenwereld

PDF Versie

Van ijzerwaren tot tuingereedschap, van bouwmaterialen tot lasapparatuur, van opbergsystemen tot werkkledij: daarvoor moet je bij Madreco Professional zijn. Het bedrijf uit Bree doet het 90 jaar na zijn oprichting nog steeds jaar na jaar beter. Dat is in belangrijke mate te danken aan zaakvoerster Suma Hendrix, een zeldzame vrouw in een mannenwereld.

Vrouwelijke touch

De branche van gereedschappen is een mannenbastion. Ter illustratie: Suma is de enige vrouw in het team van Madreco Professional. “Het is me toch mooi gelukt om enkele vrouwelijke accenten in dit bedrijf te leggen. Wij hebben werkkleding voor vrouwen opgenomen in ons assortiment. Langzaam maar zeker veroveren vrouwen een plaats in de bouwwereld, daar wil ik graag mijn steentje toe bijdragen. Ook in mijn job als manager probeer ik mijn vrouwelijke touch uit te spelen. Ik voer continu overleg met mijn medewerkers en streef ernaar om belangrijke beslissingen altijd in groepsverband te nemen. En dat werkt. Mijn team is een gemotiveerd team. Onze leveranciers nemen eveneens in aantal toe, zonder dat er eentje afvalt. Van onze klanten hopen we hetzelfde.”

Ons team speelt snel en efficiënt in op de noden van de klanten.

Voltallige inzet

Madreco Professional heeft zich opgewerkt tot dé referentie in Limburg voor ijzerwaren en gereedschappen. Niet evident, maar wel logisch. Suma: “Onze klanten weten dat ze altijd bij ons terechtkunnen. Ook tijdens de zomervakantie. Zelfs wanneer anderen een brugdag nemen, staan wij paraat. Ons ruim assortiment en onze scherpe prijzen zijn zeker troeven, maar dat geldt evenzeer voor onze service. Onze medewerkers zijn sterk gespecialiseerd en volgen opleidingen om hun kennis verder op te schroeven. Ze zijn niet te beroerd om daar een vrije dag voor op te offeren. Het gebeurt regelmatig dat ze na hun werkuren instructie- en presentatiefilmpjes op YouTube bekijken. We maken trouwens zelf ook YouTube-filmpjes voor onze klanten. Wij luisteren aandachtig naar hen en nemen hun vragen ter harte. Dat lukt ons enkel dankzij de inzet van ons voltallig team. Ik heb medewerkers van alle leeftijden, maar we trekken aan hetzelfde zeel en delen dezelfde visie.”

1000 bezoekers op Crazy Fridays

De zaken draaien goed bij Madreco Professional, dankjewel. “Ons team is onlangs uitgebreid tot 12 werkkrachten”, zegt Suma. “Die uitbreiding stelt ons in staat om sneller en efficiënter in te spelen op de noden van onze klanten. Als op een werf dringend materialen nodig zijn of machines moeten worden hersteld, dan staan wij in een mum van tijd ter plekke. Vroeger konden we die service niet aanbieden, omdat wij niet over de nodige mankracht en capaciteit beschikten. Met onze hoogwaardige service kunnen we ons bovendien onderscheiden van de grote internetwinkels. Die zijn niet op het terrein aanwezig. Wij krijgen veel positieve feedback van onze klanten. Tijdens onze opendeurdagen nodigen we hen uit om een kijkje te komen nemen in ons bedrijf. Die dagen, onze Crazy Fridays, lokken wel 1000 bezoekers. Wij maken er een echt feest van, met muziek en demonstraties. Uitstekend voor de klantenbinding!”

  • Suma Hendrix - Madreco Professional
  • Stift 2A - 3960 Bree
  • 089 46 57 19
  • www.madreco.be