Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Bova Natuursteen Meesterlijke steenkappers

PDF Versie

Vader en zoon in dezelfde onderneming, werkt dat wel? “Jazeker, wij zijn er het levende bewijs van”, knikken Ronny en Sam Bollen. “Twee weten en kunnen meer dan één.” Beiden runnen Bova Natuursteen. Hun familiebedrijf vervaardigt en plaatst maatwerk in graniet, marmer, arduin, composiet en kalksteen. Van keukentabletten en vensterbanken tot gevelplinten en zwembadboorden.

Q / Jullie leggen de lat zeer hoog: alleen het beste materiaal is goed genoeg?
Ronny: “Bova Natuursteen is synoniem aan superieure kwaliteit. Onze blauwe steen komt van Pierre Bleue Belge uit Soignies. Onze composiet van Brachot-Hermant en Diresco bestaat uit meer dan 90 procent natuurlijke kwarts. En dat kan tellen!”

Q / De techniek staat niet stil. Geldt dat ook voor jullie steenhouwbedrijf?
Ronny: “Ik heb de stiel aangeleerd met de hand. Steenkappen is een ambacht, je moet er aanleg voor hebben. Door te investeren in performante CNC-machines boeken we voortaan een pak tijdwinst en verloopt ons werkproces veel efficiënter. We zetten deze machines in voor het frezen, schuren en poleren van natuursteen, ze kunnen echt alle mogelijke bewerkingen aan. Met een perfecte afwerking erbovenop!”
Sam: “Mijn vader en ik doen nagenoeg alles zelf. Dit heeft als voordeel dat we de kosten kunnen drukken en dus goedkoper zijn dan onze concurrenten. Voor leveringen en plaatsingen doen we een beroep op ervaren vakmannen.”

Q / Elke creatie van Bova Natuursteen verraadt de meesterhand, nietwaar?
Sam: “In onze toonzaal pakken we uit met treffende staaltjes van vakmanschap. Douchebakken, waskommen, keukentabletten, spoelbakken, handwasbakjes, huisnummers, voordeuromlijstingen, dorpels, brievenbussen, gedenkplaatjes, crematiegrafstenen en zelfs standbeelden. Stuk voor stuk in hoogwaardige natuursteen.”
Ronny: “Architecten, aannemers en particulieren komen vaak bij ons over de vloer. Velen onder hen keren telkens weer terug. Wij houden ons altijd aan afspraken en timings. Dat levert niets dan tevreden klanten op!”