Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Connectivity Solutions Link naar connectiviteit

PDF Versie

Databekabeling, glasvezel, switches, routers, access points en wifi-antennes kennen voor Aloïs en Egied Stouten geen geheimen. De broers en zaakvoerders van Connectivity Solutions hebben hun sporen al ruimschoots verdiend. “We trekken geen kabels van a naar b en van c naar d. Wij nemen informatica in haar totaliteit onder de loep en schuiven oplossingen op IT-niveau naar voren.”

Q / Datacommunicatie evolueert razendsnel. Wat is vandaag de dag doorslaggevend?
Aloïs: “De kwaliteit van de verschillende onderdelen van een datacommunicatienetwerk wordt alsmaar belangrijker. Bij Connectivity Solutions volgen we de nieuwste ontwikkelingen op de voet.”
Egied: “Wij passen die nieuwigheden ook toe. Conform de voorgeschreven normen en standaards.”

Q / Connectivity Solutions staat bekend als een betrouwbare partner. Een bewijs, graag!
Aloïs: “In Tessenderlo hebben we de bedrijfssite van Owens Corning, de wereldwijde producent van Foamglas-isolatie, voorzien van een performant datanetwerk. Deze werkzaamheden gingen gepaard met het installeren van nieuwe bekabeling, wifi access points en data racks met netwerkswitches. De voorbereiding van het project nam een vijftalmaanden in beslag, de ombouw ter plaatse is mededoor onze installatieploeg in een weekend gerealiseerd. Ons team heeft ook een glasvezelring op het terrein rond gemaakten alles in gereedheid gebracht voor VoIP of internettelefonie.”

Q / Nog een sterk staaltje van een succesvolle realisatie, in een totaal andere sector?
Egied: “Een recent project is dat voor het Atlas College Genk, de onderwijsgroep die onder meer Klassieke Humaniora (SJB-college) en Techniek & Innovatie (TISL) overkoepelt. Beide gebouwenzijn door ons volledig bekabeld. Wij hebben er glasvezel en CAT6A-datakabels getrokken die gegevens overbrengen met snelheden tot 10 gigabit per seconde. Daarmee zit je de komende 10 tot 15 jaar op rozen.”