Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Derdaele+ In volle expansie

PDF Versie

Werken in eigen beheer

Derdaele+ boomt. De expansiedrift van het industriële bouwbedrijf is onuitblusbaar. “Door onze aanhoudende groei drong een verruiming van de werkplaats en de kantoren zich op”, zegt Thomas Monnens. “We hebben ook geïnvesteerd in een eigen knip- en plooiafdeling voor metalen afwerkstukken. Bijkomend trekken wij in Lommel een nieuwe lakkerij op van 3000 vierkante meter. Ons rollend materieel bestaat intussen uit meer dan 50 machines, wat uniek is. Plus: we hebben onder meer B&B Industriebouw en Kasco overgenomen. Dit alles maakt dat wij zowel grond-, riolerings- en montagewerken als lakwerk en het knippen en plooien van metaal in eigen beheer kunnen uitvoeren. Dat heeft een gunstige invloed op de doorlooptijd en de kostprijs van een bouwproject.”

Focus op projectontwikkeling

“De toename van de activiteiten van Groep Derdaele nam te grote proporties aan om onder leiding van één persoon met evenveel succes voort te zetten”, verklaart Patric Derdaele. “Daarom hebben Thomas, Mark en Lennart van Derdaele+ zich via een management buy-out ingekocht. Thomas heeft nu als CEO de dagelijkse leiding in handen. Ikzelf leg voortaan de focus op projectontwikkeling onder de koepel van Derimmoco. Binnenkort starten we de werken voor een nieuw hoofdkantoor met een oppervlakte van 4500 vierkante meter. Toch verdwijn ik bij Derdaele+ niet van het toneel. Als bestuurder en hoofdaandeelhouder blijf ik de activiteiten van ons bouwbedrijf ondersteunen.”

Bouwkunst

Langs de Buitensingel in Lommel heeft Derdaele+ de vestigingen van Decathlon, Action en Basic-Fit opgetrokken. Het industriële bouwbedrijf is in zijn thuishaven niet aan zijn proefstuk toe. “Eerder al realiseerden wij – samen met onze zusterfirma en projectontwikkelaar Van den Boer Concept – het Corbie Hotel”, vertelt Thomas. “Dit grootschalige bouwproject met zes verdiepingen omvat 47 hotelkamers, vier kantoorruimten en zeven appartementen. Het complex beschikt over een ondergrondse parking. In totaal werd er 7300 vierkante meter ontwikkeld. Vooral de plaatsing van de staalconstructie van 300 ton was een huzarenstuk, dat erg veel precisie vereiste. Ook opmerkelijk: de betonplaat met een dikte van 50 centimeter die de montage van het staal mogelijk moest maken.”

Nieuwe projecten die in de steigers staan? “De uitbreiding van de extra vleugel van Officenter Leuven en de opstart van de nieuwe kmo-zone Bedrijvencampus Pelt met 37 bedrijfspanden, 16 kantoren en 18 conciërgewoningen.”

  • Patric Derdaele & Thomas Monnens - Derdaele+
  • Gerard Mercatorstraat 24 - 3920 Lommel
  • 011 80 55 00
  • www.derdaele.be