Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

De Boomkamer Handmade in Limburg

PDF Versie

In deze overhaaste en stressvolle tijden hebben we meer dan ooit nood aan rust en kalmte. De Boomkamer handelt niet gewoon in houtbouw, maar verkoopt een gevoel van geborgenheid en tijdloos comfort. “Onze handgemaakte houten bijgebouwen verzoenen eerbied voor het traditionele ambacht met de wens naar moderne luxe”, verduidelijken zaakvoerders-broers Martijn en Rocco Vanhove.

Q / De bijgebouwen van De Boomkamer hebben weinig gemeen met klassieke tuinhuisjes
Martijn: “Klopt. Vroeger waren houten bijgebouwen eerder veredelde hokken om een grasmachine in onder te brengen, maar dat is niet onze meug. Wij plaatsen heuse relaxruimten of gastenverblijven, uitgerust met een keuken en/of badkamer, sauna, bubbelbad, open haard, noem maar op. Ook de elektriciteit leggen we. Tegelijk maken wij gebruik van authentieke materialen. We laten originele tegelpannen van kastelen in Frankrijk overkomen, om karakter te geven aan onze bijgebouwen.”
Rocco: “Eenvoudig of complex, het kan allemaal. We bouwen zelfs boomhutten, een trend die komt overwaaien vanuit de Verenigde Staten. Geen primitief schuilplekje voor de kinderen, maar echt fraaie constructies waarin ook mama en papa graag vertoeven. Een plekje om terug naar de natuur te gaan, maar dan wel voorzien van alle modern comfort, zoals een keukentje of een knusse slaapplek. The sky is the limit.”

Q / Jullie realisaties op maat weerspiegelen een unieke ontmoeting tussen drie generaties traditie en hedendaagse luxe. Leg uit!
Martijn: “Ons bedrijf is 80 jaar geleden opgericht door onze grootvader. Intussen is er veel veranderd, maar wij zweren nog altijd bij handwerk. We zijn trotse houders van het Handmade In Belgium-label, uitgereikt door Unizo. Wij hechten veel waarde aan dat label, want het geeft aan dat we authentieke en ambachtelijke kwaliteitsproducten maken. Onze klanten moeten we niet meer overtuigen van ons vakmanschap. Het kwaliteitslabel boezemt vertrouwen in. Wij gebruiken enkel materialen van hoge kwaliteit, met een levenslange garantie.”
Rocco: “We maken onze bijgebouwen zoals de landelijke gebouwen in Bokrijk destijds werden opgetrokken. Die gebouwen gaan honderden jaren mee. Al onze producten zijn in huis vervaardigd. Niet meer 100 procent handwerk omdat wij ook CNC-machines inschakelen, maar wel nog met respect en aandacht voor het traditionele ambacht. Waar zie je nog koperen leidingen en zwarte bakelieten opbouwschakelaars? Bij ons staat authenticiteit hoog in het vaandel.”

Traditionele ambacht gekoppeld aan moderne luxe.

Q / Welke factoren liggen aan de basis van het succesverhaal van De Boomkamer?
Martijn: “De Boomkamer speelt in op de toenemende behoefte aan onthaasting, aan rust. Terug naar de eenvoud. Ook de trend van het thuiswerken speelt in ons voordeel. Nu meer en meer mensen van thuis uit werken, groeit onze afzetmarkt. Het plaatsen van een bijgebouw maakt het eenvoudiger om job en gezin een beetje te scheiden. Je wilt niet dat je kinderen op elk mogelijk moment je bezigheden komen verstoren. Ons team creëert een aangename werkplek in je tuin. Het fluiten van de vogels op de achtergrond krijg je er gratis bij. En waarom ga je niet all the way? Door je werkruimte via een schuifdeur af te zonderen van bijvoorbeeld een wijndegustatieruimte, kan je bijgebouw zelfs meerdere functies krijgen.”
Rocco: “Wij bogen op tientallen jaren expertise in houtbouw, maar gaan wel degelijk mee met onze tijd. We werken met computergestuurde apparatuur en 3D-tekenprogramma’s. Als een klant geen duidelijk beeld heeft van wat hij precies wilt, dan is het aan ons om zijn aanwijzingen te vertalen in een ontwerp. Daarvoor gebruiken we zelfs 3D-filmpjes, die klanten kunnen bekijken met een VR-bril. De techniek staat niet stil.”

  • Martijn & Rocco Vanhove - De Boomkamer
  • Leuerbroek 1046 - 3640 Kinrooi
  • 089 27 09 27
  • www.boomkamer.be