Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Cruysberghs Franco Schilder- en Interieurwerken Goed in de verf

PDF Versie

Binnen- en buitenschilderwerk, behang en vloerbekleding. Deze drie specialisaties vormen het totaalpakket van Cruysberghs Franco Schilder- en Interieurwerken. “We zetten appartementsgebouwen, bedrijfsruimten, kantoorunits, winkels, bankfilialen, zorgcentra en privéwoningen in de verf”, aldus het ondernemerskoppel Franco Cruysberghs en Sonja Vanhelden.

Passie voor het vak

Franco is een rasechte vakman die de voorbije 13 jaar een mooi parcours heeft gereden. In 2007 waagde hij de sprong naar het ondernemerschap. “Ik heb toen een eenmanszaak opgericht en ben helemaal alleen gestart. Eerst als vloerder en gaandeweg meer en meer als schilder. Doorheen de jaren is de zaak gestaag gegroeid en omgevormd tot een bvba. Vandaag hebben wij 15 werkkrachten in dienst. Mijn vrouw Sonja is acht jaar geleden aan boord gekomen. Zij behartigt alle administratieve taken. Ikzelf ben tegenwoordig ’s morgens heel vroeg al op de baan en volg de verschillende werven op. Indien nodig draai ik mee, bijvoorbeeld wanneer we een tandje moeten bijsteken of eens een nachtje doorwerken. Daarnaast onderhoud ik goede relaties met werfleiders en calculators. Ik vind het evenzeer belangrijk dat ik onder de klanten kom. Mijn stelregel is: ken je klant en leg zoveel mogelijk contact.” Sonja treedt haar echtgenoot bij. “Franco heeft een passie voor zijn vak, zijn werk is zijn leven. Mijn man gaat door het vuur voor zijn team. In return kunnen wij rekenen op een hoge mate van betrokkenheid en loyaliteit. Onze onderneming staat dan ook bekend om haar flexibiliteit en het halen van gestelde deadlines.”

Kwalitatief eindresultaat

Het schilders- en interieurbedrijf gaat aan de slag voor zowel bouwfirma’s en aannemers als particulieren. “Onze actieradius bestrijkt vooral de regio’s Brussel en Antwerpen, waar onze stielmannen grote projecten vakkundig aanpakken”, vertelt Franco. “Enkele referenties? Studentenkamers in Leuven, hotel Park Inn by Radison en het gerechtsgebouw in Hasselt. Verder denk ik aan Center Parcs, waarvoor we in onderaanneming met Sven Van Rintel van DML een contract hebbengesloten voor de buitenschilderwerken van een 400-tal vakantiecottages in België. Maar we trekken evengoed de grens over en zijn al actief geweest in Luxemburg, Duitsland en voor Cosimco/Willemen Groep in de Marokkaanse havenstad Tanger.” Kwalitatief werk vereist kwalitatieve materialen. Sonja vervolgt: “Om onze klanten een zo ruim mogelijk assortiment te kunnen aanbieden, kiezen wij uitsluitend voor hoogstaande verfmerken zoals Herbol en Sikkens. Zo zijn we in staat een duurzaam eindresultaat te boeken dat tiptop in orde is. Bovendien halen wij voordeel uit de nauwe en vlotte samenwerking met onze hoofdleverancier en professionele verfgroothandel Roux.”

Succesvolle man, sterke vrouw

Achter elke succesvolle man staat een sterke vrouw, zo klinkt het gezegde. “Sonja en ik vullen elkaar perfect aan”, zegt Franco resoluut. “We blikken beiden vooruit en blijven onze onderneming verder uitbouwen. Onlangs hebben wij bouwgrond gekocht met de bedoeling er dit jaar een industriehal van 900 vierkante meter neer te planten. Ons kantoor wordt eveneens in het pand ondergebracht. De toekomst ziet er rooskleurig uit.”

  • Franco Cruysberghs & Sonja Vanhelden - Cruysberghs Franco Schilder- en Interieurwerken
  • Oudstrijderslaan 16 - 3940 Hechtel
  • 011 80 33 02
  • www.cruysberghs-schilderwerken.be