Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

R2livin Architects - BISAR Business Architecture Doelgerichte architectuur

PDF Versie

Drie jaar geleden hebben Leander Kippers en Ismaël Gielen het architectenplatform R2livin Architects - BISAR Business Architecture opgezet. Met R2livin Architects concentreert de architectengroep zich op concrete residentiële opdrachten, terwijl BISAR Business Architecture zich toespitst op professionele klanten in de kantoor- en industriebouw en ontwikkelingsprojecten. “We profileren ons eveneens als een onafhankelijke dienstverlener. Architectuur met een specifiek doel.”

Functioneel en rendabel

“Onze b2b-opdrachten – consulting, industry/offices, interior/retail en development/housing – resorteren onder BISAR Business Architecture”, opent Leander. “Heel veel ondernemingen stappen naar een architect met een té eenzijdig standpunt over de aanpak van een bouwproject. Ze staan niet stil bij de impact die het project heeft op pakweg de groei van het bedrijf of de productieflow. Wij benaderen met onze expertise het bouwprogramma, het financiële aspect en de mogelijkheden op het terrein op een architecturale manier. We analyseren de bestaande processen en indelingen om een bedrijfsgebouw zo functioneel en rendabel mogelijk te maken.”

Erkend dienstverlener

BISAR Business Architecture is een erkend dienstverlener van de kmo-portefeuille. “Deze laagdrempelige en interactieve steunmaatregel geeft kmo’s, vrije beroepers en zelfstandigen een financiële tegemoetkoming wanneer ze ons inschakelen voor advies”, legt Ismaël uit. “De steun die je krijgt is afhankelijk van de grootte van je onderneming en bedraagt 30 of 40 procent binnen een jaarlijks steunplafond tot 15.000 euro. Onze erkenning door de Vlaamse Overheid is een bevestiging van de kwaliteit van onze consulting. Voor ons is het belangrijker dat wij het juiste advies geven, dan dat we een architectuuropdracht verzilveren. Daarin schuilt onze grootste meerwaarde.”

Nieuwe woonvormen

“Ons team houdt zich ook intens bezig met de nieuwe manieren van wonen. Denk aan de toekomstige ontwikkeling van woonwijken en appartementencomplexen, maar ook aan de steeds toenemende vraag naar alternatieve woonvormen. Bij het ontwerpen van een wijk bijvoorbeeld focussen wij ons niet op 2020, maar op 2025 of zelfs 2030. Zo houden we onder meer rekening met de evolutie van de mobiliteit. Wat als over 10 jaar de auto voor de helft uit het straatbeeld is verdwenen? Hoe gaan we dan om met de ruimte die nu voor de wagen is ingericht? Hoe kunnen wij als architecten een structurele mobiliteitsoplossing aandragen binnen een project? We geven hierop antwoord met meerdere gerenderde beelden: het ene geeft de situatie weer op het moment van de voltooiing van het project, het andere projecteert onze kijk op de auto en het straatbeeld over 10 jaar”, vertelt Leander. Ismaël vult zijn medevennoot aan: “Maar wij nemen evengoed de bouwmorfologie van woonoppervlaktes en woonvormen onder de loep. We ontwerpen nu al gebouwen en woningen die atypisch zijn en vormen clusters waarbij publieke, semi-publieke en private ruimten in elkaar overvloeien.”

Grenzen verleggen in buitenland

Het residentiële segment bewerken Leander en Ismaël met R2livin Architects. Hun architectenbureau richt zijn pijlen doelgericht op high-end woningbouw. “Niet alleen in ons land, maar ook meer en meer in het buitenland”, situeert Leander. “Momenteel zijn de werken aan de gang voor een nieuwbouwproject in het Spaanse Malaga. Op de Balearen staat in Mallorca een prestigieuze opdracht op stapel waarvoor momenteel de bouwvergunning is aangevraagd. En verder heeft ons bureau meegewerkt aan diverse projecten in Dubai, Polen, Praag en Ibiza.”

Sterke coöperatie

De x-factor van R2livin Architects en BISAR Business Architecture is het complementaire achtkoppige team, dat bestaat uit een uitgekiende mix van verschillende generaties. Leander: “We nemen één voor één onze verantwoordelijkheden op. Elk lid van het team brengt zijn eigen meerwaarde in. Ons bureau is doorheen de jaren organisch gegroeid en samenwerkingsverbanden worden almaar belangrijker. Onlangs ben ik naar Malta getrokken om er een partnership aan te gaan met een gerenommeerd architectenbureau. Wij vinden het belangrijk om een coöperatie te creëren waarin talenten en ideeën elkaar versterken.”

  • Leander Kippers - Ismaël Gielen - R2livin Architects - BISAR Business Architecture
  • Beskensstraat 98 - 3520 Zonhoven
    Grensstraat 82 - 3740 Bilzen

  • www.R2livin.com