Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

BS-Technics De stroomlijners

PDF Versie

Ze runnen beiden een florissante onderneming, zijn twee handen op één buik en gaan door het leven als man en vrouw. Bas Severijns en Nele Enkels lopen in de kijker met BS-Technics, een veelgevraagde totaalpartner voor elektriciteitswerken. “Deze status danken wij aan onze uitmuntende service, die het volste vertrouwen inboezemt. Klanten hechten daar veel belang aan.”

Q / Het gaat van in het begin hard voor BS-Technics. Tijd om op de rem te staan?
Bas: “We hebben op korte termijn een explosieve groei doorgemaakt. In 2011 gestart als een eenmanszaak, twee jaar later omgevormd tot een bvba met eigen personeel. Het ene na het andere project werd aan de lopende band tot een goed eind gebracht. Begin 2019 hebben Nele en ik beslist om back to basics te gaan. Dat is een bewuste keuze. Voortaan zetten enkel wij tweeën onze schouders onder de zaak. Voor grotere projecten schakelen we ook vaste, betrouwbare onderaannemers in. Door deze aanpak zijn wij meer dan ooit in staat om zo precies mogelijk in te haken op de wensen en behoeften van onze opdrachtgevers. Klantenbinding is voor ons prioritair, net als klanttevredenheid. Met 98 procent zijn we niet voldaan, wij gaan voor 99,9 procent want de volle 100 is een utopie.”

We zijn back to basics gegaan. Zeer bewust.

Q / Klein maar fijn, hoe bouw je die visie uit tot een unique sellingpoint?
Nele: “Onze kleinschaligheid maakt dat we nu nog korter op de bal kunnen spelen. Bas doet zijn ding op de werven, ikzelf behartig de administratie, de planning en de organisatie. En de klant, die heeft slechts één aanspreekpunt. Dat leidt tot de meest diverse projecten. Ik denk aan elektriciteitswerken in een 2000 vierkante meter grote industriehal van Boels Rental. Nog een recente referentie? Zonnepanelen, geplaatst op de daken van acht appartementsgebouwen en een handelszaak in Leuven. BS-Technics geniet ook het vertrouwen van talloze architecten of werkt rechtstreeks voor scholen en particulieren. Ons klantenbestand is buitengewoon breed. Momenteel bereiden we de opening van onze showroom voor. De klant komt er terecht in een belevingsruimte boordevol de allernieuwste domotica en verlichting.”

Q / Jullie range aan diensten reikt dus verder dan de elektrische installatie?
Bas: “BS-Technics is goed thuis in zowel nieuwbouw als renovaties. Een mooi voorbeeld van een prestigeproject is de nieuwe vestiging van Benji-Fun/The Fungroup op het industrieterrein De Weven in Beringen. Deze verhuurspecialist in vernieuwende attracties, podia en toebehoren investeerde er 3,5 miljoen euro in onder meer de aankoop van een gebouw en een stuk aanpalende grond. Het bedrijfsgebouw is van boven tot onderen gestript, volledig heringericht en in een modern jasje gestoken. Samen met de architect zijn het concept en de gewenste technieken uitvoerig besproken. Aan de hand van het voorontwerp hebben wij bestudeerd hoe we die wensen zo optimaal mogelijk konden vervullen. Nadat de opdrachtgever mij groen licht heeft gegeven, ben ik van scratch af aan begonnen met het trekken van kabels. Verder heb ik een performant domoticasysteem geïnstalleerd. De verlichting in het hele gebouw functioneert met behulp van bewegingsmelders. Ze is programmeerbaar en kan worden bediend via een gebruiksvriendelijke app. Op het vlak van beveiliging hebben wij nauw samengewerkt met een gespecialiseerde onderaannemer die toegangscontrole, camera’s en brandalarm heeft voorzien. Ook onze communicatie met de schrijnwerker voor het binnenschrijnwerk en de andere aannemers liep van een leien dakje. Wekelijkse, goed gestructureerde werfvergaderingen zorgden ervoor dat alle bouwpartners voortdurend op de hoogte waren van de stand van zaken. En het eindresultaat, dat mag gezien worden!”

  • Nele Enkels & Bas Severijns - BS-Technics
  • Bergerstraat 84 - 3680 Neeroeteren
  • 0478 36 20 35
  • www.bs-technics.com