Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Altez Bouwen is vertrouwen

PDF Versie

In Lanklaar-Dilsen verrijst de imposante nieuwe showroom van keuken- en haardenfabrikant Gopa, onder supervisie van bouwbedrijf Altez. “Een betrouwbare en loyale partner”, klinkt het bij de opdrachtgever. Altez-bouwconsulent Stefan Coolen knikt tevreden: “Wij bieden staalharde garanties inzake kwaliteit en timing. Dat levert ons telkens weer nieuwe klanten op.”

Touwtjes in handen

Altez is anders dan de meeste industriële bouwbedrijven. “Wij produceren zelf onze staalconstructies en betonpanelen, waardoor we veel minder achterom moeten kijken of onze leveranciers kunnen volgen, hierdoor hebben we de touwtjes perfect zelf in handen,” vertelt Stefan. Die stiptheid en garantie vormden belangrijke beweegredenen voor Gopa, een gevestigde waarde op het vlak van keukens, badkamers, dressings en gas- en houthaarden, om de bouw van zijn nieuwe showroom toe te vertrouwen aan Altez. De bestaande toonzaal is enigszins gedateerd, waarop zaakvoerder Danny Goossens besloot om die te vervangen door een waar pronkstuk, met een gevel van meer dan 40 meter breed en zes meter hoog. Behoorlijk imponerend. Danny: “Het nieuwe gebouw zal zeker een ‘landmark’ worden aan de Boslaan in Dilsen, we willen dat de passanten geprikkeld zijn om te stoppen en binnen te komen.”

Staalharde garanties inzake kwaliteit en timing.

Eén mooi geheel

Ook Altez kijkt met bijzondere belangstelling uit naar de voltooiing van het prestigieuze bouwproject. Stefan: “We hebben al heel wat productiehallen, fabrieksgebouwen en showrooms gerealiseerd in Limburg, maar nog niet van deze omvang.” De toonzaal inclusief bureelruimte beslaat een totale oppervlakte van 1350 vierkante meter, verdeeld over een gelijkvloers en een verdieping. Danny: “Deze nieuwbouw biedt ons alle mogelijkheden om ons ruim assortiment uit te stallen.” Voor Raf Segers van architectenbureau Studio Segers bestaat de uitdaging erin om van dit alles één mooi geheel te maken. “Ook wij zetten het buitengewone en imposante karakter van het gebouw in de verf, onder meer door een contrast te creëren tussen industriële betonpanelen en een kader van glas en zwart aluminium.”

Open en transparant

Gopa toont zich uitermate tevreden over de samenwerking met Altez en Studio Segers. De appreciatie is wederzijds. Stefan: “We zijn zeer open in onze manier van werken. Iedereen luistert naar iedereen, problemen worden samen opgelost. Niemand beweert dat hij de waarheid in pacht heeft.” Raf pikt in: “Wij hebben pas een tweede project aangevat met Altez als aannemer. Het valt me opnieuw op dat Altez meteen op dezelfde golflengte zit en met ons meedenkt. Daar komt bij dat Altez een heel overzichtelijke en sluitende offerte opstelt, zonder dat er achteraf bijkomende kosten opduiken.” Dit is ook voor Gopa uitermate belangrijk. “Wij willen van in het begin weten waar we aan het einde van de rit uitkomen”, stelt Danny. “Bouwen is vertrouwen. Ik moet zeggen: dat vertrouwen is op geen enkel moment geschonden.” Stefan treedt de bouwheer bij: “We zijn misschien niet de goedkoopste partner, maar staan wel bekend als open en transparant. Onze offertes beslaan makkelijk 30 tot 40 bladzijden, alle kostenposten zijn tot in de kleinste details uitgewerkt. Bij ons kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.”

  • Stefan Coolen - Altez
  • Weg op Bree 125 - 3670 Meeuwen
  • 0479 51 88 59
  • www.altez.be