Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Atelier V “Wij scoren driepunters”

Atelier V en Hubo Limburg United zijn twee handen op één bal. De sportclub van voorzitter Maarten Bostyn speelt de pannen van het dak in de hoogste afdeling van het Belgische mannenbasketbal. Maar ook het cateringbedrijf uit Kuringen is toonaangevend in zijn sector. “We creëren een totaalbeleving en scoren de ene driepunter na de andere. Onze samenwerking resulteert in een win-winsituatie”, vertelt manager Ruben Robeyns.

“In de Stedelijke Sporthal Alverberg in Hasselt beschikken wij nu permanent over een warm aangekleed en sfeervol restaurant op de bovenverdieping”, begint Maarten. “De gasten van onze business diners worden er tijdens de thuiswedstrijden culinair verwend. Hubo Limburg United is nog maar vijf seizoenen up and running. Op het vlak van beleving en voorzieningen hebben we jaar na jaar toch wel grote stappen voorwaarts gezet.”

Groei en continuïteit

“Onze basketbalclub heeft altijd al willen samenwerken met Atelier V”, bevestigt Maarten. “Het succesverhaal van dit cateringbedrijf is alom bekend: het is omhooggeschoten als een raket.” Ruben vervolgt het gesprek. “Wij werken nu drie seizoenen samen. Voordien bevond onze onderneming zich nog in de opstartfase. Na een doelbewuste uitbreiding van ons vast personeel zijn we met Hubo Limburg United in zee gegaan. Dat heeft de groei en de continuïteit van Atelier V geen windeieren gelegd.”

Het totaalplaatje klopt

“Vanaf dag één toont Atelier V een hoge mate van betrokkenheid bij ons project”, vindt Maarten. “Het team van Ruben denkt strategisch mee en haalt alles uit de kast om de beleving van de gasten naar een hoger niveau te tillen. Het totaalplaatje klopt. Van het servies op tafel en het bedienend personeel tot en met de hapjes die bedrukt zijn met het logo van de dagsponsor.”

Business Community

Hubo Limburg United stapt af van het traditionele concept van sportsponsoring. In het kielzog van de sportorganisatie is de Impact HLU Business Community opgericht. “Onze businessclub bestaat uit Limburgse ondernemers met een passie voor het basketbal en biedt hen de mogelijkheid om nieuwe contacten te leggen en te netwerken”, legt Maarten uit. “In het lidmaatschap van de Business Community zijn drie pijlers vertegenwoordigd. De eerste is visibiliteit in de vorm van bijvoorbeeld advertenties in ons magazine, ledboarding of shirtsponsoring. Het tweede luik is netwerking. Naast de wedstrijden organiseren we tal van netwerkevents. Grote happenings waarop wij de hele Business Community uitnodigen. Maar ook en vooral intieme netwerksessies waarbij we 10 leden zeer gericht in contact brengen met andere partners van Hubo Limburg United. Wij focussen daarbij op momenten die as such waardevol zijn om zakenmensen samen te brengen. Voorbeelden zijn een deelname aan de Captains of Industry Sailing Cup, een uitstap naar het racecircuit van Spa-Francorchamps en een bezoek aan de set van Niet Schieten van filmmaker Stijn Coninx. Hospitality is de derde hoeksteen van onze community en staat centraal tijdens de wedstrijden. Een basketbalmatch is een beleving. Members nodigen vaak klanten of leveranciers uit en brengen een leuke avond of namiddag door in een losse sfeer. Daar spelen we op in met onze pakketten, die een gewenst aantal business seats en business diners bevatten.”

Variatie is troef

De tafelgasten worden ontvangen met een aperitief en een amuse-bouche, gevolgd door een exquis driegangenmenu. Ruben: “Voortreffelijke wijnen en dranken zijn gedurende het diner inbegrepen. Na het dessert serveren wij koffie of thee met mignardises en een brede selectie van digestieven. Bij een thuiswedstrijd op vrijdagavond begint onze service om 18 uur, op zondagmiddag om 12.30 uur. De wedstrijden starten respectievelijk om 20.30 uur en om 15 uur. Op twee uur tijd zorgt ons zaalpersoneel ervoor dat iedereen professioneel is bediend. Ook genodigden die wat later toekomen, proberen we nog in de mate van het mogelijke een volwaardig diner of complete lunch te geven. Het menu is altijd seizoensgebonden en wordt elke wedstrijd aangepast. Wij brengen dus veel variatie in onze gerechten.”

Win-winsituatie

“Een topwedstrijd zoals tegen Telenet Giants Antwerp is goed voor een diner van 320 couverts”, illustreert Ruben. “Het gemiddeld aantal schommelt tussen 120 en 250. Op relatief korte termijn streven we elke thuiswedstrijd naar 250 gasten. Maar het allerbelangrijkste: iedereen die aan tafel gaat, moet volkomen tevreden zijn. Op de wedstrijddagen van Hubo Limburg United geven wij ons naamkaartje af. We tonen er wie we zijn en wat we kunnen. Het cliënteel dat wij daar bereiken, is ook ons cliënteel. En dat levert een win-winsituatie op.”

Ruben Robeys & Maarten Bostyn

Atelier V

0473 58 63 63

Overdemerstraat 131

3511 Kuringen

www.atelierv.be