Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

4D Tegelimport Voet aan de grond

Als je gamma uitsluitend uit absolute topmerken bestaat, dan heb je een streepje voor. Kristof Vangeneugden van 4D Tegelimport windt er geen doekjes om. “Onze groothandel in vloer- en wandtegels is een referentie in zijn branche. Die status verwerf je niet door de hort op te gaan met minderwaardige producten. De prijzen die we hanteren zijn correct. Wij staan voor kwaliteit van de bovenste plank.”

4D Tegelimport schrijft na 11 jaar nog altijd aan een krachtig groeiverhaal. De groothandel heeft doorheen de jaren voet aan de grond gekregen in de tegelmarkt. “We ontvangen onze klanten op drie verschillende locaties”, begint Kristof. “Zo onderhouden wij duurzame relaties.”

Conceptuele showroom

“De toonzaal in Lommel heeft een grondige make-over achter de rug. Ze is voor zowat de helft vernieuwd met strakke en rustige opstellingen van grootformaattegels, die van de vloer doorlopen tot tegen de muur. Verder is er buiten een toonpark aangelegd waar je het assortiment terrastegels in grotere oppervlakten kan bezichtigen. In Diepenbeek trekt onze conceptuele showroom De Woonbeleving veel aandacht. Daar krijgen we bezoek van zowel interieurarchitecten en andere professionelen – al dan niet samen met hun klanten – als particulieren die inspiratie komen opdoen. En in Maasmechelen ten slotte, plannen wij de opening van een gloednieuwe toonzaal op een ander adres. Wordt vervolgd in 2019!”, knikt Kristof.

“Onze tegelgroothandel heeft een streepje voor.”

Groter is de trend

Het team van 4D Tegelimport houdt de vinger aan de pols. “Grootformaattegels zijn bij elk groot merk doorgebroken. Meerdere leveranciers-trendsetters van ons – zoals Porcelanosa, Casalgrande en Inalco – bieden ze al een aantal jaren aan. De afmeting 90 x 90 centimeter is de nieuwe standaard, maar ook 120 x 120 en 120 x 150 centimeter vinden gretig aftrek. Vooral voor de aankleding van badkamers en keukens. Ook keramische terrastegelsboomen. Die hebben tegenwoordig een dikte van twee centimeter en zijn geschikt om een terras aan te leggen, waarbij een dragende structuur niet meer nodig is.”

Referenties bij de vleet

Een spraakmakende referentie is de indrukwekkende demowoning van Glas Ceyssens in Heusden-Zolder. Kristof: “De tegels in en rondom deze woning zijn door ons geleverd. Net als die van het zwembad met de beweegbare bodem, die de zwembadruimte in een-twee-drie omvormt tot een multifunctionele vergader- of feestzaal. Andere mooie projecten die we in de voorbije maanden hebben gerealiseerd zijn de nieuwe kantoren van Tectum Group en de exclusieve vROOOM, de bovenste loge van het receptiegebouw op het circuit van Zolder. Maar ook de woonzorgcentra van Senior Living Group, onder meer in Lanaken, Bonheiden en Keerbergen. Plus het nieuwe Ziekenhuis Maas en Kempen in Maaseik, een waslijst aan scholen en tal van appartementsgebouwen voor grote aannemers en projectontwikkelaars zoals SOM Project. Zowel in Limburg als ver over onze provinciegrenzen heen.”

90 X 90

Vloer- en wandtegels van 60 x 60 centimeter zijn passé. De nieuwe standaard is 90 x 90.

Kristof Vangeneugden

4D Tegelimport

089 76 44 26

Joseph Smeetslaan 226

3630 Maasmechelen

www.4d-tegels.be