Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Bova Natuursteen Van vader op zoon

Bova Natuursteen voert alle werken in graniet, marmer, arduin, composiet en kalksteen uit. Het familiebedrijf is gespecialiseerd in het vervaardigen en plaatsen van maatwerk, in alle mogelijke vormen en afmetingen. Ronny en Sam Bollen worden door hun klanten op handen gedragen. Niet verwonderlijk, want vader en zoon houden zich aan de afspraak. “Architecten, aannemers en particulieren doen graag zaken met ons.”

Oprichter Ronny deed vroeger alles met de hand. Maar het frezen en schuren van natuursteen is erg tijdrovend en zeer arbeidsintensief. Door te investeren in computergestuurde machines schakelt hij tegenwoordig naar een hogere versnelling. “Onze gloednieuwe CNC-machine, de eerste van dit kaliber in Vlaanderen, is het neusje van de zalm. Het hoogwaardige werktuig beschikt over twee koppen en vier assen, wat best wel uitzonderlijk is. De machine kan maar liefst vier keukentabletten tegelijkertijd verwerken en kan werkelijk alle mogelijke bewerkingen aan, zelfs tot een hoogte van 42 centimeter. We kunnen ze ook inzetten om te poleren. Nog een groot voordeel: de extra kop maakt gebruik van dezelfde tools als bij handwerk. De afwerking is dan ook perfect.”

Jeugdig elan

“Nu mijn zoon mee aan boord is gekomen, gaat Bova Natuursteen er meer dan ooit op vooruit”, knikt Ronny tevreden. “Sam is ambitieus en brengt een jeugdig elan in ons familiebedrijf. Twee weten en kunnen meer dan één. Toch heb ik niet meteen plannen om verder uit te breiden met personeel. Klein is fijn!”

Scherpe prijzen

Sam treedt zijn vader bij: “Met zijn tweeën doen wij bijna alles zelf. Daardoor kunnen we de kosten drukken en zijn onze prijzen goedkoper dan die van de concurrentie. Voor plaatsingen werken wij vast samen met vier doorgewinterde vakmannen, elk met een jarenlange ervaring. Onze aanpak levert niets dan tevreden klanten op.”

"Wat we afspreken, komen wij na. Zonder fout!"

Superieure kwaliteit

“Klanten kunnen altijd rekenen op ons: wat we afspreken, komen wij na!”, verzekert Ronny. “Opdrachten zijn steevast op korte termijn én tijdig klaar. We werken uitsluitend met materialen van een superieure kwaliteit: blauwe steen van Pierre Bleue Belge uit Soignies en composiet met meer dan 90 procent natuurlijke kwarts van Brachot-Hermant en Diresco. Voor minderwaardig materiaal zoals Chinese natuursteen passen wij. Met reden. Want de tevredenheid van onze klanten komt op de eerste plaats!”

Wondere wereld

Architecten, aannemers en particulieren zijn tijdens de kantooruren welkom in de toonzaal van Bova Natuursteen. Je stapt er binnen in de wondere wereld van douchebakken in natuursteen, uitgefreesde waskommen om boven op een badkamermeubel te plaatsen, massieve keukentabletten en spoelbakken, handwasbakjes voor in het toilet, huisnummers in graniet en blauwe steen, voordeuromlijstingen, dorpels, gevelplinten, brievenbussen, gegraveerde crematiebakjes en ja, zelfs standbeelden. Sam: “In de showroom kunnen klanten onze topafwerking zien én voelen. Wie ons bezoekt, is verkocht!”

Sam & Ronny Bollen

Bova Natuursteen

089 77 33 03

Industrieweg 110

3620 Lanaken

www.natuursteen-bova.be