Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Claes & Zonen Snelle gazelle

Wie Claes & Zonen zegt, noemt in één adem Mercedes-Benz. Het familiebedrijf staat niet alleen bekend als een van de grootste werkgevers in Sint-Truiden, maar ook als een snelle groeier en Trends Gazelle. En dat is een pluim op de hoed van de vier broers die aan het roer staan. “Wij luisteren naar onze klanten en staan hen te woord. Particulieren én bedrijven voelen zich bij ons begrepen.”

Modellen in het nieuw

Drukke tijden daar bij Claes & Zonen! De Mercedes-Benz-concessiehouder verwelkomt zowel dit jaar nog als in 2019 een groot aantal modellen die in het nieuw worden gestoken. “Eind 2018 pakken we uit met de Mercedes A-Klasse Sedan, een vierdeurs berline. Geen enkele andere productiewagen heeft een betere luchtweerstandscoëfficiënt. De nieuwe GLE, de vroegere ML, rijdt begin 2019 voor en trekt volop de kaart van de intelligente technologie. Zowat gelijktijdig rolt de volgende generatie van de B-Klasse binnen. Wij openen het orderboek voor deze compacte monovolume in december, de leveringen starten in februari. Iets later volgt de tweede lichting van de CLA, een strakke en compacte vierdeurs coupé en de rijzende ster van Das Haus. In het najaar pronkt een gloednieuw model in de showroom: de GLB, een SUV die tot zeven plaatsen biedt”, somt afgevaardigd bestuurder Johnny Claes op.

“Investeren en gestaag groeien.”

Toekomst is elektrisch

Na de zomer lanceert Mercedes-Benz zijn elektrisch submerk EQ, dat staat voor Electric Intelligence. Het eerste model van het EQ-gamma wordt de EQC, een zuiver elektrisch aangedreven SUV. De tweede in de rij is de hatchback EQA. Maar voordat beide elektromobielen bij de dealer staan, arriveren eerst nog nieuwe plug-inhybrides van de C-klasse, E-klasse en S-klasse, zowel in benzine- als dieselversie. “De toekomst is elektrisch”, verzekert sales manager Dirk Strauven. “Mercedes zet vaart achter de elektrificatie van zijn wagenpark. Tegen 2022 beschikt elk model over een elektromotor. Nog goed om te weten: een nieuwe diesel met een Euro 6-emissienorm is nog altijd groener dan een soortgelijke benzine. Het dieselverhaal wordt vandaag ronduit gedemoniseerd, terwijl dat niet klopt. Op dit ogenblik is er dus nog altijd een plaats voor de dieselwagen, zeker weten!”

Feestelijk jubileumjaar

2018 was voor Claes & Zonen een feestelijk jaar. Johnny: “We hebben samen met de klanten ons 25-jarig jubileum als erkend concessiehouder van Mercedes-Benz gevierd. Dat ging gepaard met feestelijke acties en geslaagde events zoals een grootse opendeur tijdens het paasweekend en een stockverkoopin de filialen in Tienen en Tongeren. Traditiegetrouw organiseren wij doorheen het jaar vier fleetevenementen voor bedrijven. In januari en begin februari openen we ter gelegenheid van het Autosalon drie weekends na elkaar de deuren. En volgend jaar plant ons team een She’s Mercedes event. Speciaal voor dames!”

Bloeiend familiebedrijf

Het familiebedrijf in Sint-Truiden biedt ook onderdak aan een smart corner, is dealer van Mercedes-Benz Certified tweedehands personen- en bedrijfswagens, bezit het ProCarrosserie-label én is in België als enige bevoegd voor aluminiumherstellingen. “Dat is nog niet alles”, merkt Johnny op. “Ook mijn drie broers zijn mee aan boord. Ludo leidt Euro-Trucks Claes, Luc staat in voor de naverkoop van de vrachtwagens en Edmond runt de revisie-afdeling. Onze onderneming is de laatste twee jaar genomineerdvoor de Limburgse Gazellen, in de categorie ‘grote bedrijven’. Wij blijven investeren en gestaag groeien.”

Johnny Claes & Dirk Strauven

Claes & Zonen

011 69 74 30

Poort Sint-Truiden Industrielaan 3310

3800 Sint-Truiden

www.claesenzonen.be