Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

BAN Vlaanderen Snel schakelen

De Limburgse start-up iBeauty krijgt financiële vleugels, dankzij de steun en knowhow van business angels. “Het is onze taak om beginnende ondernemers in contact te brengen met investeerders”, zeggen Jo Keunen en Tonny Vanderhoven van BAN Vlaanderen. iBeauty-zaakvoerder Michel Smekens: “Wij beschikken nu over de middelen om stappen vooruit te zetten in de uitbouw van ons onlineplatform.”

QONTACT / iBeauty prijst zichzelf aan als ‘het volledige onlinepakket voor jouw salon’?
Michel: “We hebben een softwarepakket ontwikkeld voor schoonheidssalons en kappers, met tal van digitale tools voor die specifieke doelgroepen: agendabeheer, onlinereservaties, productbeheer, het bestellen van producten, stockbeheer, planning van het personeel, noem maar op. Voor schoonheidssalons en kappers biedt die digitalisering – of beter nog: automatisering – enorme voordelen. Een voorbeeld: als de medewerker van een salon bezig is met een behandeling of massage, kan hij of zij niet zomaar even stoppen om een rinkelende telefoon te beantwoorden. Wij verlossen onze klanten van een aantal praktische zorgen. Om onze ambities te kunnen waarmaken, moeten we wel groeien. Snel kunnen schakelen. Dat kan enkel met de hulp van extra middelen. Zo zijn wij bij BAN Vlaanderen terechtgekomen.”

QONTACT / Welke middelen stelt BAN Vlaanderen beschikbaar aan een start-up?
Michel: “Naast financiële middelen injecteert BAN Vlaanderen ook knowhow en ervaring in ons bedrijf. Dat hadden we evenzeer nodig. Nadat ons dossier was goedgekeurd, hebben wij deelgenomen aan een BAN-opleiding voor ondernemers, kregen we een deal guide toegewezen en hebben wij waardevol advies van ervaren ondernemers ingewonnen.”
Jo: “We organiseren opleidingen voor ondernemers én voor investeerders. Kwestie van beide partijen zo goed mogelijk aan de start te brengen van een succesproject. Na een evaluatie en feedback, toonden enkele investeerders concrete interesse. Wij hebben daarop Tonny aangeduid als deal guide. Hij heeft de verdere begeleiding van iBeauty op zich genomen.”
Tonny: “Wat mij meteen opviel, was dat iBeauty een heel gebruiksvriendelijk platform is. In een sector die teert op handwerk, is dat een grote bonus. Je mag er niet van uitgaan dat schoonheids- en kapsalons uitblinken in informatica. We beseften echter ook snel dat iBeauty prompt moest groeien om te kunnen overleven. Veel startups ontwikkelen mooie producten, maar doen daar te lang over. Met als gevolg dat ze opzij worden gezet door grotere concurrenten. Het is zaak om snel de markt in te palmen. Daarin staan wij iBeauty bij.”

QONTACT / Hoe verloopt de samenwerking tussen BAN Vlaanderen en iBeauty?
Tonny: “Enkele maanden na het begin van onze samenwerking durf ik al te zeggen dat iBeauty echt klaar is om zich te ontwikkelen tot een groeibedrijf. Dat kan alleen met de nodige financiële middelen.”
Jo: “BAN Vlaanderen brengt ondernemers en investeerders samen. Onze business angels mengen zich niet in de dagelijkse operaties van een bedrijf, maar zetelen wel in de raad van bestuur of adviesraad, om toch enige sturing te kunnen geven. Na gemiddeld zes tot acht jaar stappen ze uit het bedrijf, door hun aandelen te verkopen met een meerwaarde.”
Michel: “iBeauty blinkt uit in klantenservice. Dat hebben we voor op onze buitenlandse concurrenten. Met de combinatie van service en professionalisme willen we die voorsprong verankeren.”

Tonny Vanderhoven & Jo Keunen

BAN Vlaanderen

011 87 09 10

Hendrik van Veldekesingel 150 bus 7

3500 Hasselt

www.ban.be