Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Alulim Primus in aluminium

Weinig Limburgse kmo’s hebben de afgelopen jaren zo een sterke groei gekend als Alulim. Ook 2018 belooft opnieuw een gloriejaar te worden voor de aluminiumproducent uit Opglabbeek. “Wij investeren fors in de modernisering van onze infrastructuur en de verhoging van onze efficiëntie”, verduidelijkt oprichter Jos Jeunen. “Daar plukken we nu de vruchten van: de opdrachten komen als het ware vanzelf binnen.”

Als je door de imposante bedrijfshal van Alulim wandelt, kan je nauwelijks geloven dat het bedrijf nog maar net 11 jaar bestaat. Jos staat zelf te kijken van zijn succes, maar hij heeft het niet gestolen. “Wij hebben dan wel een topproduct, toch is dat niet voldoende om het ook te maken. We spelen in op alle trends en ontwikkelingen in de markt, investeren in opleidingen voor ons personeel en werken keihard aan onze toekomst. Alleen al dit jaar hebben wij een miljoen euro geïnvesteerd in een grotere bedrijfshal van 2500 vierkante meter, een hypermoderne verwerkingsmachine voor het zagen en frezen van profielen en ledverlichting. Op die manier verhogen we onze capaciteit én efficiëntie, wat zich vertaalt in een hogere omzet. Wij rekenen in 2018 op een groei van 45 procent.”

Opvolging verzekerd

Om zijn bedrijf nog meer te laten schitteren, heeft Jos een manager ad interim aangetrokken om het personeel te coachen en de modernisering in goede banen te leiden. “Als we erin slagen om de werfopvolging en de organisatie van ons magazijn te digitaliseren, kunnen wij onze producten stipter fabriceren en leveren. We hebben nood aan betere structuren voor opvolging en evaluatie, iets waar wij tot voor kort simpelweg geen tijd voor hadden. Ook mijn dochter is in het bedrijf gestapt, als verantwoordelijke voor klantenrelaties. Mijn doel is om mezelf uiteindelijk overbodig te maken. Ik blijf nog wel een poos aan boord, maar wil nu al aan pensioenplanning doen.”

"Topkwaliteit, zowel in producten als in plaatsing."

100 procent maatwerk

IKEA Gent, Dhollandia Lokeren, Citroën Temse, UZ Leuven, de Rechtbank van Koophandel in Brussel: een blik op de verwezenlijkingen van Alulim laat zien dat het Limburgse bedrijf tot ver buiten de provinciegrenzen naam heeft gemaakt. Jos: “Het plaatsen van grote glaspartijen met gebruik van nieuwe technieken vereist een grote vakkennis. We maken geen standaardproducten, wij leveren 100 procent maatwerk. Topkwaliteit, zowel in producten als in plaatsing en stiptheid. Dat doen weinig conculega’s ons na.”

Esthetisch en duurzaam

Aluminium is het bouwmateriaal van de toekomst, zo verzekert Jos. “Het is een milieuvriendelijk product, dat esthetiek aan duurzaamheid koppelt. Architecten en bouwheren focussen op isolatie om te voldoen aan de strenge EPB-waarden, maar ze houden nauwelijks rekening met de impact van beglazing. Met de juiste profielen kan je de U-waarde van een wandconstructie gevoelig doen dalen. Aluminium heeft bovendien een langere levensduur dan kunststof en is volledig recycleerbaar.”

Team barst van energie

Het assortiment van Alulim bestaat uit ramen en deuren uit aluminium, raamgevels, gevelbekleding, glazen constructies, veranda’s, rolluiken en diverse soorten zonwering. Jos voegt er meteen aan toe: “Onze toegevoegde waarde zit ook in de expertise van ons personeel. Ons team bestaat grotendeels uit jonge krachten, die barsten van energie en gedrevenheid. Wij leiden hen continu op en geven hen de mogelijkheid om te werken met de beste materialen. Ze krijgen alle opportuniteiten om zich bij te scholen en intern door te groeien. Een sterk team is van onschatbare waarde.”

Jos Jeunen

Alulim

089 30 83 37

Nijverheidslaan 1563

3660 Opglabbeek

www.alulim.be