Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

BSC Projects Nieuwe dimensie in domotica

Energie besparen door gebruik te maken van domotica: dat is het credo van Bjorn Schreurs, de oprichter van elektriciteitsbedrijf BSC Projects. Doordat hij zijn belofte waarmaakt, haalt Bjorn steeds meer kleine en grote klanten binnen.

Domotica is meer dan een fraai technologisch speeltje. Zeker voor Bjorn: “Ik ben pas echt tevreden als de door ons geplaatste domoticasystemen ervoor zorgen dat de energiefactuur van onze klanten daalt. Hoe dat kan? Bijvoorbeeld door lichtschakelaars te voorzien met een ingebouwde thermostaat, waarmee de temperatuur in een ruimte automatisch wordt geregeld. Of door lichtpunten en lampen in een kamer te koppelen aan bewegingssensoren. Daardoor hoeft het licht niet continu te branden. Zodra iemand het vertrek binnenkomt, springt het licht aan. En het dooft weer wanneer die persoon de kamer verlaat. In onze totaaloplossingen integreren we evengoed de installatie van zonnepanelen als camera’s.”

Nieuwe softwaretaal

Een minpunt van de meeste domoticasystemen is dat ze niet met elkaar communiceren. Zelfs bekende automatisatie- en domoticapakketten zoals Control 4 en KNX kennen hun beperkingen. “Daar passen wij een mouw aan”, legt Bjorn uit. “Ons bedrijf heeft een vlucht genomen sinds we de samenwerking zijn aangegaan met een deskundig team van programmeurs, die een softwaretaal hebben ontwikkeld die toelaat om domoticacomponenten met verschillende codes en standaarden met elkaar te laten communiceren. Een nieuwe dimensie in domotica!”

“Onze domoticasystemen doen de energiefactuur van onze klanten dalen.”

Meer businessklanten

Het goede nieuws begint zich te verspreiden. Bjorn: “Voor het Hasseltse architectenbureau Avenir Architecten hebben wij hun nieuwe kantoren uitgerust met een Teletask-systeem. We zijn erin geslaagd om de technieken te laten samenwerken. Er rest nu nog wat finetuning en aan het einde van de rit heeft ons team een topsysteem afgeleverd. Voor Sauna Cottage, een vakantiehuis met wellnessfaciliteiten in Diepenbeek, hebben we de elektrische installatie aangepast en de tuin verder uitgerust met verlichting. De uitdaging bestond erin de nieuwe verlichting geschakeld te krijgen zonder heel de tuin om te spitten, maar dankzij het gebruik van draadloze technologieën hebben wij daar een mouw aan gepast. Weer een tevreden klant! Op die manier trekken we steeds meer businessklanten aan, wat ik alleen maar kan toejuichen.”

Bjorn Schreurs

BSC Projects

0478 76 32 44

Zolderse Kiezel 179

3511 Kuringen

www.bsc-projects.be