Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

PUUR Ondernemen Het recept voor groei

Om succes te hebben moet je niet 100 procent beter zijn in één ding, maar moet je wel in 100 dingen één procent beter zijn. Veel ondernemers starten een bedrijf op vanuit een passie, iets wat ze graag doen en goed kunnen. Maar van effectief ondernemen hebben sommigen minder kaas gegeten. Of ze vinden geen goede balans tussen werk en privé en missen daardoor levenskwaliteit. “Daar brengen wij verandering in”, luidt het bij PUUR Ondernemen.

Filip Dings, Bart Verhoeven, Joke Verrijckt en Chris De Loore zijn cracks in verschillende bedrijfsdisciplines. Zij hebben PUUR Ondernemen opgericht. De missie en de visie van de vier vennoten is results driven. “We leiden ondernemers naar een zelfgecreëerde toekomst, met meer zuurstof voor henzelf én voor hun bedrijf. Beter ondernemerschap en krachtig leiderschap staan daarbij voorop. PUUR Ondernemen neemt zaakvoerders mee in een begeleidingstraject van groei. Hoe doen wij dat? Door samen direct toepasbare praktische strategieën uit te werken en te plannen. We beloven geen dromen, wij helpen ze te realiseren”, verduidelijkt Filip.

Geoliede machine

“In selecte groepjes van 15 tot maximum 20 ondernemers werken we impact programma’s af”, sluit Bart aan. “Dit zijn vijfdaagse trainingen in het binnen- of buitenland waar wij de deelnemers wegtrekken uit hun bedrijf. Voor we van start gaan, maken wij een bedrijfsscan die valkuilen en opportuniteiten detecteert. Daarna volgt een adviesrapport om groei en verbetering in kaart te brengen. Belangrijk: het stopt niet na die vijf dagen, maar het gaat om een traject van minstens 6 maanden tot 1,5 jaar. Onze impact programma’szetten de ondernemer op de rails. Ze reiken de nodige tools aan om firma’s om te vormen tot geoliede machines.” Goed om te weten: PUUR Ondernemen is een erkend dienstverlener van de kmo-portefeuille. Dit maakt dat deelnemers de mogelijkheid hebben om 40 procent subsidie van de Vlaamse overheid te ontvangen.

Succes en levenskwaliteit

Het eerste programma in de rij is Business Fundamenten, een vijfdaags impact programma datde focus legt op groei in leiderschap, marktpositie, omzet, structuur en het bouwen van een winnend team. Filip: “Veel ondernemers maken met hun bedrijf een groei door, maar verstaan de kunst van daadkrachtig leidinggeven niet helemaal. Door zelfreflectie krijgen zij een glashelder zicht op de realiteit. Tijdens de structuurdag werken wij rond het DNA van de onderneming en gaan we na waar de bottleneck zich bevindt.” Meestal is het de zaakvoerder zelf die de voortgang vertraagt omdat hij onmisbaar is in zijn bedrijf. Valt hij weg, dan ligt alles stil. “We geven via een uniek creatieproces aan hoe je een efficiënte groeistructuur opzet die toestaat dat je uit de onderneming kan stappen om ze strategisch verder uit te bouwen”, zegt Chris. “Dit succesframe leidt niet alleen tot een hogere marktwaarde van je bedrijf, het levert je ook meer levenskwaliteit op.” Ondernemers komen ook vaak aandraven met het excuus dat ze geen geschikt personeel vinden, merkt Joke op. “Wij werken samen met hen een volledige hr-campagne uit. Geloof me, er bestaat in bijna elke branche een strategie om de juiste medewerkers aan te werven.” Op de marketingdag verschaft PUUR Ondernemen inzichten in hedendaagse marketing. Mogelijke hamvragen zijn: wat is het profiel van de klanten, waar zitten nog opportuniteiten, welke doelgroepen zijn nog niet bereikt? “Op basis van de antwoorden stellen we een concreet en afgewerkt implementatieplan op dat aangeeft welke online en offline kanalen je moet inzetten om prospects aan je business te koppelen”, verduidelijkt Bart. “Zo positioneren wij het bedrijf sterker in de markt. We implementeren eveneens een verkoopstructuur en -cultuur. Tal van bedrijfsleiders staan zelf in voor de verkoop. Vermits ze nog heel wat andere activiteiten hebben, loopt de firma al snel de helft van de potentiële sales mis. Ons team creëert een mindset waardoor iedereen in de onderneming op een commerciële manier meedenkt. Dit optimaliseert de verkoop en zorgt ervoor dat de omzet door heel de organisatie wordt getrokken. Onze aanpak werkt een omzet- en rendabiliteitsgroei van minstens 20 tot 30 procent in de hand.”

Gps voor de toekomst

Ook het Master Future Plan is een vijfdaags impact programma, dat uitmondt in een begeleidingstraject van 6 maanden. Dit plan omschrijft Filip als de gps voor de toekomst van de ondernemer. “Wij starten met een audit: waar staat het bedrijf vandaag, welke cijfers kan het voorleggen, hoeveel winst wordt er gemaakt? Vervolgens begeleiden we de bedrijfsleider bij het uitwerken van zijn doelstellingen voor de komende vijf jaar. Met behulp van een strategisch actieplan kan hij zeer concreet aan de slag gaan. Tijdens die vijf dagen schrijven wij ook een life plan. Veel ondernemers worden immers gegijzeld door hun bedrijf en missen levenskwaliteit. Meestal voeren we dan een klankbordgesprek, eventueel in aanwezigheid van de levenspartner, om uit te vissen of en waarmee wij kunnen helpen.”

High powered sales

Om van je onderneming een high powered sales machine te maken, pakt PUUR Ondernemen uit met een tweedaags Sales Bootcamp. “Samen met zijn verkopers schrijft de zaakvoerder de nodige scripts uit om een lead te doen uitgroeien tot een klant en zelfs een ambassadeur”, vertelt Bart. “Een prospectieplan, een verkoopscript en een referral script, ze passeren allemaal de revue. Op die manier ontwikkelen we de winnende formule om de verkoop te maximaliseren.”

Nieuw bij PUUR Ondernemen is het impact team programma. “Wij hebben een programmaontwikkeld om van het team in een bedrijf een winnend team te maken. Dit doen we door meer geluk op de werkvloer te creëren, het meer leven van de missie van het bedrijf, het optimaliseren van de interne processen en de trots om voor het bedrijf te kunnen werken. Een item waar veel bedrijven nood aan hebben. Het winnend verschil wordt gemaakt door de medewerkers van een bedrijf.”

Prestigieus etiket

PUUR Ondernemen is niet het eerste het beste adviesbureau. Dat bewijst de nauwe samenwerking met de gerenommeerde Grant Cardone Sales Training University, gevestigd in het Amerikaanse Florida. Stichter Grant Cardone is de wereldwijde nummer een in zijn vak. Hij schreef ook de bestsellers ‘The 10x Rule’ en ‘If You’re Not First, You’re Last’. “Er is op onze aardbol geen betere sales coach dan Grant Cardone”, weet Filip. “De University heeft PUUR Ondernemen officieel aangesteld om Cardone in België en Nederland te promoten. Daarmee plakt ze een prestigieus etiket op ons bureau!”

Joke Verrijckt, Filip Dings, Chris De Loore & Bart Verhoeven

PUUR Ondernemen

03 284 44 48

Dorpsplaats 19

2390 Malle

www.puurondernemen.be