Blijf up-to-date van het Limburgse en Kempense ondernemerslandschap? Let’s Qonnect

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Toestemming*

Future digital office

Stokbroekx & Stokbroekx

Frank en Luc Stokbroekx, de zaakvoerders van het boekhoudkantoor Stokbroekx & Stokbroekx, breken resoluut met het clichébeeld van de suffe boekhouders die met hun hoofd boven de rekenmachine zitten gebogen. “We zijn de coach die je helpt om je harde werk te laten renderen. Niet door enkel en alleen te tellen en te cijferen, maar ook door samen met onze klanten aan de slag te gaan.”

“Ons doel?” Frank en Luc komen meteen ter zake: “Zelfstandige ondernemers, vrije beroepers en kmo-zaakvoerders succesvoller laten ondernemen. Wij helpen hen daarbij door strategische coaching, fiscale begeleiding en boekhoudkundig advies aan te bieden. We staan nagenoeg permanent in contact met onze klanten. Doordat wij gebruikmaken van een innovatief digitaal boekhoudplatform kunnen onze klanten in real time een actueel overzicht van hun omzet en kosten opvragen. Ze hebben een beter zicht op de resultaten van hun bedrijf dan ooit tevoren.”

Digitale verwerking

De toekomst is digitaal, ook in de wereld van de boekhouding. Frank: “Ik stel vast dat heel wat collega’s aarzelen om de stap te zetten, maar ze zullen het zich beklagen. Een verregaande digitalisering laat ons toe om onze efficiëntie én onze dienstverlening te verhogen. We streven naar een paperless office. Wij hebben bijvoorbeeld geen papieren archief meer. Alle documenten die we van onze klanten krijgen, worden gescand en digitaal verwerkt.”

Menselijk contact

Stokbroekx & Stokbroekx heeft hoge ambities: “Wij willen een van de grootste boekhoudkantoren aan de Maaskant worden voor kmo’s, zelfstandigen en vrije beroepen”, aldus Luc. “De kleinere kantoren verdwijnen stilaan. Doordat de normen steeds strenger worden en de graad van specialisatie alsmaar groter, kunnen ze niet meer volgen. Bovendien staan ze niet dicht genoeg bij hun klanten. We krijgen hier bijna wekelijks bedrijfsleiders over de vloer die klagen dat ze geen feedback van hun boekhouder ontvangen. Wij leggen onze klanten niet gewoon cijfers voor, we begeleiden hen. Het klinkt misschien als een contradictie, maar onze investering in digitalisering is tegelijk een investering in meer menselijk contact.”

Goed (samen)werken

Om de groei van hun kantoor in goede banen te leiden, hebben Frank en Luc onlangs een verantwoordelijke aangesteld: Kim. “Onze ploeg bestaat intussen uit meer dan 10 medewerkers. Het is mijn taak om ervoor te zorgen dat dit team goed werkt en samenwerkt, maar ook om erop toe te zien dat iedereen graag komt werken. In ons gloednieuwe kantoor in Neeroeteren zijn wij erin geslaagd een comfortabele werkomgeving te creëren. En er mag al eens gelachen worden. Veel mensen denken: boekhouden is een saai beroep. Ik nodig iedereen uit om hier een kijkje te komen nemen en zich van het tegendeel te vergewissen.”

ISO 9001

Tot slot: Stokbroekx & Stokbroekx heeft als eerste boekhoudkantoor in Limburg de internationale ISO 9001-norm voor kwaliteitsmanagementsystemen behaald. Wat houdt dat in? Frank: “Die norm bepaalt of een organisatie in staat is om te voldoen aan de eisen van klanten en aan de geldende regelgeving. We werken volgens vaste en welomschreven processen, om onze klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn. Dat loont!”

Bedrijfsverhalen

Medo Brandbeveiliging
Limburg

Brandblussers, axiale haspels, noodverlichtingen, branddetectiecentrales, rookluiken, brandwerende afdichtingen: Medo Fire levert,...

Kasteel van Ordingen

Het Kasteel van Ordingen in Sint-Truiden behoort sinds kort tot het zeer selecte clubje van vijfsterrenhotels in Vlaanderen. “Wi...

Benjo textiel
Limburg

Textielgroothandel Benjo uit Hasselt is een bedrijf van gevestigde reputatie. In moeilijke omstandigheden nam Jiri Borzée in 2019...