Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Total Energy Projects Energiezuinige oplossingen

Ben je het beu om je blauw te betalen aan elektriciteit en verwarming? Zonnepanelen zijn een van de eenvoudigste manieren om duurzame energie te produceren. Jos en Filip, samen goed voor 25 jaar ervaring in de energiebranche, weten er alles van. “De gemiddelde terugbetaaltijd van een investering in zonnepanelen bedraagt zeven tot acht jaar. Dat geldt zowel voor particulieren als voor bedrijven, op voorwaarde dat ze installaties laten plaatsen van minder dan 10 kilowatt. Voor grotere installaties is de terugbetaaltijd afhankelijk van het eigen verbruik. Bedrijven die veel elektriciteit benutten, kunnen een hoog rendement halen met zonnepanelen. Bij een kleiner verbruik is het rendement ook lager. Een groot voordeel is dat je niet meer afhankelijk bent van de prijsstijgingen, die zich traditioneel voordoen tijdens de winterperiode.”

Aanzienlijke winst

Total Energy Projects verkoopt niet louter zonnepanelen, maar energiezuinige totaaloplossingen. “Die oplossingen omvatten naast zonnepanelen ook warmtepompen, warmtepompboilers, pelletketels, zonneboilers en isolatie”, somt Jos op. “Wij analyseren de energiefactuur van onze klanten en zoeken naar een oplossing die een minimale investering vergt en een maximale besparing oplevert,” vervolgt Filip. “We begeleiden mensen en bedrijven als het ware naar een energiezuinig of energieneutraal pand. Doordat wij onze systemen kunnen uitrusten met slimme meters, zijn we bovendien in staat om je verbruik te optimaliseren. Dat levert je op middellange termijn een aanzienlijke winst op.

"Minimale investering maximale besparing."

Drie projecten per dag

Het gaat hard voor Total Energy Projects. Sinds de oprichting in 2014 is het bedrijf elk jaar in omzet verdubbeld. Jos: “Wij realiseren ongeveer drie projecten per dag. Niet enkel in Limburg, maar ook in de filevrije regio rond Antwerpen en Brussel. We zijn vier jaar geleden van nul begonnen, maar hadden op dat moment wel al 25 jaar ervaring in de branche. Wij maken het verschil met onze expertise én met onze hoogstaande klantenservice.”

30 jaar garantie

Wat betekent dat concreet, die hoogstaande klantenservice? Filip: “We bieden 30 jaar garantie aan op de zonnepanelen die wij plaatsen. Aan de optimizers van onze parallelle systemen hangt 25 jaar garantie, aan de omvormers 12 jaar. Die garantie omvat niet enkel de kostprijs van de materialen, maar ook onze werkuren. We willen dat onze klanten zich op geen enkel moment zorgen moeten maken.” Jos vult aan: “Onze kwaliteit uit zich ook in de keuze voor hoogstaande materialen. Niet de budgetmodellen, maar topproducten. Als ingenieurs zijn wij perfect geplaatst om het kaf van het koren te scheiden. Uit de beste vijf procent van producenten kiezen we de leveranciers die ons de gunstigste prijzen aanbieden. Doordat wij hoge volumes afnemen, kunnen we scherpere prijzen bedingen dan veel van onze concurrenten.”

Jos Möbius & Filip Geerts

Total Energy Projects

089 20 67 48

Winterslagstraat 22

3600 Genk

www.totalenergy.be