Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Kitvoegwerken Johny Daens Een trio perfectionisten

Alleen het beste is goed genoeg voor Kitvoegwerken Johny Daens. Het hoog aangeschreven familiebedrijf uit Houthalen-Helchteren schrijft de ene na de andere tevreden klant bij op zijn palmares. “Wij voeren alle mogelijke elastische voegwerken uit. De klant krijgt advies op maat.”

“Mijn zoon Jason heeft ons driekoppige team vorig jaar versterkt”, vertelt Johny. “Hij is voorlopig nog met mij ofwel met een doorgewinterde collega op de baan. Zo krijgt hij de gespecialiseerde stiel van het kitvoegen in de vingers. Ons werk moet nu eenmaal perfect zijn uitgevoerd, daar staan wij voor bekend. Tegenwoordig herstellen we ook vaak de voegen tussen betonpanelen van oudere industriegebouwen. Die voegen hebben doorheen de jaren geleden onder de weersinvloeden en vertonen nu scheurtjes of komen los.”

Kwaliteitsstempel

Kitvoegwerken Johny Daens zweert bij kwaliteitsmaterialen. Denk aan siliconen, polyurethanen, MS-hybrides, acrylaten en polysulfides. Johny: “Al deze producten dragen de kwaliteitsstempel van Soudal, DL Chemicals of Sika, drie vooraanstaande fabrikanten en tevens marktleiders in België. Wij liggen bij onze productenleveranciers in de bovenste lade en werken nauw samen met hun labo’s. Zij doen regelmatig een beroep op ons om nieuw ontwikkelde kitten te testen. Met onze feedback dragen we bij aan een betere werking van hun producten. Wij, van onze kant kunnen op hen rekenen om mee naar oplossingen te zoeken wanneer we bij onze klanten met probleemstellingen worden geconfronteerd.”

Grote projecten

Bouwgiganten als Cordeel en Belemco kloppen met de regelmaat van een klok aan bij Kitvoegwerken Johny Daens. “De grote jongens onder de aannemers kiezen bewust voor onze onberispelijke service. Ze weten dat wij een trio perfectionisten zijn. Bovendien kunnen we omvangrijke projecten doorgaans op korte termijn inplannen wat een vlot verloop van het bouwproces bevordert. Sinds jaar en dag staan wij in contact met werfleiders en projectleiders, vandaag gaan we zelfs vriendschappelijk met elkaar om. Enkele recente krachttoeren? Een totaalrenovatie in Etterbeek waar wij in 120 studentenflats het sanitair hebben afgekit. Momenteel pakken we een 80-tal luxeappartementen in Oudergem aan. De afwerking van de betonpanelen aan de buitenkant is achter de rug, eind dit jaar volgt de binnenafwerking”, meldt Johny.

Het fijne werk

Dat de stielmannen van Kitvoegwerken Johny Daens de kneepjes van het vak kennen, blijkt vooral uit het fijne werk dat ze afleveren. “Een mooie referentie is een statige villa in Genk, gelegen in een residentiële buurt. Geen traditionele pastoriestijl want voor de finish van de gevel is de techniek van papvoegen of gesluierd voegen toegepast. Dit is een kruising tussen kaleien en voegen die een verouderd effect oplevert. Om de kit zo weinig mogelijk te laten opvallen, hebben wij op voorhand een aantal stalen aangebracht. Na de keuze van de klant zijn alle ramen en deuren volledig door ons afgekit. Ook binnenshuis zijn we aan de slag gegaan. In de badkamer is de oude kit in de douche uitgesneden en vervangen door nieuwe. En de klant, die zag dat het goed was”, zegt Johny tevreden.

Johny Daens

Kitvoegwerken Johny Daens

0495 25 41 55

Ambachtstraat 58

3530 Helchteren

www.kitvoegwerkendaens.be