Blijf up-to-date van het Limburgse en Kempense ondernemerslandschap? Let’s Qonnect

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Toestemming*

Een hart voor de zaak

HR Vliegenramen

Aluminium vliegenramen, vliegendeuren, schuifvliegendeuren, rolhorren en plissés hebben geen geheimen voor Ronny Hendrikx. De pater familias van HR in Overpelt ontdekte bijna 30 jaar geleden een gat in de markt. Vandaag speelt hij nog altijd een voortrekkersrol en bevindt zijn familiebedrijf zich op eenzame hoogte. “Wij hebben hart voor de zaak.”

Dubbel zoveel capaciteit

De Overpeltse onderneming van Ronny is in volle expansie. “Onze productie- en opslageenheid is recent fors uitgebreid”, licht hij toe. “We beschikken nu over een oppervlakte van 8500 vierkante meter, dubbel zoveel capaciteit als voorheen. Dit najaar worden de nieuwe ruimten ingericht om begin 2019 operationeel te zijn. Ons magazijn met aluminium profielen is mee verhuisd. In de nieuwbouw bekijken wij ook de optie om een tweede lakoven te installeren. We krijgen immers heel wat aanvragen voor het uitvoeren van lakwerk voor derden. Denk aan verandabouwers en fabrikanten van garagepoorten, scharnieren en beslag.”

Onzichtbaar en stevig

Ook producenten van ramen en deuren, schrijnwerkers, plaatsers, projectontwikkelaars en de groothandel zijn klant bij HR. “Onze vliegenramen en -deuren worden hoe langer hoe meer geplaatst in appartementsblokken, ziekenhuizen, rusthuizen, woonzorgcentra en andere grote projecten. Een opvallende trend in de bouwsector is de opmars van brons- en champagnekleurige ramen en deuren. Daar spelen wij met onze nicheproducten op in. Vliegenramen en -deuren moeten ook zo onzichtbaar mogelijk en tegelijk stevig zijn. Onze superstrakke verticale schuifvliegendeuren zonder tussenstijl en ons heel dun geweven zwarte Bella Vista-gaas sluiten aan bij de modegrillen.”

Onze vliegenramen en -deuren worden steeds vaker geplaatst bij grote projecten.

Forse investeringen

Eind dit jaar staat bij HR een tweede boorstraat helemaal op punt. Deze specifieke machine voor vliegendeuren en schuifvliegendeuren is volledig op maat van het bedrijf gemaakt. “Ze tilt de aluminium profielen op, scant een code en boort de gaten meteen op de juiste plaats. Tot op de millimeter nauwkeurig. Die automatische handelingen versnellen het productieproces. Ons machinepark wordt aangestuurd door een bestelsysteem, dat per order de zaagmaten berekent. We doen zulke forse investeringen evenzeer om ons afval tot een minimum te beperken en om onze efficiëntie op te drijven. Want een snellere bediening levert tevredenere klanten op”, knikt Ronny.

Opvolging en voortzetting

De kracht van familiebedrijven ligt in de spirit, de cultuur en de mentaliteit. Ze denken in generaties en hebben daarom een langetermijnfocus. Ronny: “Mijn vrouw, twee zonen, schoondochter, schoonzoon en ikzelf werken mee in het bedrijf en hebben écht hart voor de zaak. Posities en taken zijn evenwichtig verdeeld en de familieleden vullen elkaar goed aan. De opvolging en de voortzetting van onze onderneming zijn verzekerd. Samen met de 40 ervaren en trouwe medewerkers gaan we er 100 procent voor!”

Bedrijfsverhalen

Medo Brandbeveiliging
Limburg

Brandblussers, axiale haspels, noodverlichtingen, branddetectiecentrales, rookluiken, brandwerende afdichtingen: Medo Fire levert,...

Kasteel van Ordingen

Het Kasteel van Ordingen in Sint-Truiden behoort sinds kort tot het zeer selecte clubje van vijfsterrenhotels in Vlaanderen. “Wi...

Benjo textiel
Limburg

Textielgroothandel Benjo uit Hasselt is een bedrijf van gevestigde reputatie. In moeilijke omstandigheden nam Jiri Borzée in 2019...