Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Cass Constructief duo

Tom Versteijlen en Grzegorz Krupa zijn mannen van ijzer en staal. Beide oprichters en eigenaars van CASS hebben van onberispelijke kwaliteit en stipte leveringen hun handelsmerk gemaakt. In Polen fabriceren zij hoogwaardige staalconstructies voor tal van Europese bedrijven. Maar ook het detacheren van werkkrachten is hun dada. “We screenen onze stielmannen door en door. Ze blinken uit in vakkennis en ervaring.”

Construction and Steel Structures – afgekort tot CASS – is begin 2013 opgericht in het Poolse Staszów. “Onze hoofdactiviteit bestaat vanaf dag één uit het maken van kleine, arbeidsintensievestaalconstructies”, vertelt Grzegorz. “Aanvankelijk vonden wij onderdak in een bescheiden werkplaats en was de actieradius beperkt tot Polen.” Tom haakt in: “Onze activiteiten zijn in een stroomversnelling geraakt toen we de kans kregen om mee te werken aan een groot project in België: Résidence Palace aan de Brusselse Wetstraat, een architectonisch complexe staalstructuur van meer dan 5000 ton, recent nog genomineerd voor de Staalbouwwedstrijd 2018. Vandaag produceren we in een nieuwe moderne productiehal. Dit stelt ons in staat om niet enkel de lokale Poolse markt, maar ook een grootaantal klanten in meerdere Europese landen te bedienen. Naast Polen en België behoren ook Nederland, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg en Groot-Brittannië tot onze afzetgebieden.”

Rijke voorgeschiedenis

“In de zomer van 2017 ben ik voluit voor CASS gegaan”, vervolgt Tom. “Voordien heb ik 16 jaar in Tessenderlo gewerkt bij een middelgroot staalconstructiebedrijf, gespecialiseerd in het ontwerpen, produceren, conserveren en monteren van staalconstructies. Ik ben er gestart als project coördinatoren opgeklommen tot commercieel directeur. Die jarenlange ervaring komt mij nu goed van pas.” Ook Grzegorz heeft een rijke voorgeschiedenis in de staalsector. Hij prijst de snelle groei die CASS in korte tijd heeft doorgemaakt. “Wij zijn gestart met vier werknemers, vandaag tellen we er al 200. In de nabije toekomst mikken wij meer dan ooit op het duurzaam verder ontwikkelen van onze productie in Polen, het aantrekken van nieuwe klanten en het uitbreiden van onze service bij onze bestaande klanten. Momenteel onderzoeken we zelfs de mogelijkheden om samen met een bestaande klant een grootschalig project buiten Europa te realiseren.”

“Staalconstructies en detachering van werkkrachten.”

Detachering van werkkrachten

De business van CASS is niet beperkt tot staalconstructies. “Ook windmolens, opslagtanks en algemene bouwwerken passen in onze kraam”, zet Tom uiteen. “Bovendien staan we bekend om de internationale detachering van goed opgeleide en vakkundige Poolse werkkrachten. Wij stellen immers vast dat heel wat Belgische metaalverwerkende bedrijven en bouwondernemingen tegenwoordig problemen ondervinden om gekwalificeerd en gemotiveerd personeel aan te trekken. Een oplossing kan bestaan uit het outsourcen van projecten aan CASS. Wij hebben de expertise en de ervaring om als onderaannemer deze projecten tot een goed einde te brengen. Onder onze verantwoordelijkheid en onder leiding van onze ervaren ploegbazen voeren wij vandaag met onze eigen werknemers diverse opdrachten uit voor laswerken, metaalbewerking, montagewerken, schilderwerken, installatiewerken, isolatiewerken, enzovoort.We zijn op de hoogte van de Belgische en Europese regelgeving. Alle sociale, fiscale, arbeidsrechtelijke en verblijfsreglementeringen worden door ons nageleefd. Klanten werken in vol vertrouwen met ons samen binnen een allesomvattend wettelijk kader. Wij worden hierin geruggensteund door het gerenommeerde advieskantoor Van Havermaet Groenweghe in Hasselt.”

Grzegorz Krupa & Tom Versteijlen

Cass

0474 96 12 70

ul. Towarowa 7

28-200 Staszów, Polen

www.cass.com.pl