Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Electro Technics Constante stroom

De appel valt niet ver van de boom. Toch niet bij Electro Technics in Bilzen. Nu bedrijfsleider Roberto Porco na 15 jaar vaste voet heeft gekregen in de elektrotechnische sector, treden zijn zonen Kenneth en Jordy stilaan op het voorplan. “De oudste is sinds begin vorig jaar medezaakvoerder, de jongste heeft ons recent vervoegd. Beiden worden straks het uithangbord van het familiebedrijf”, knikt Roberto tevreden.

“Mijn jongste zoon Jordy heeft onlangs de opleiding ‘aannemer-installateur centrale verwarming en sanitair’ met succes afgerond”, laat Roberto weten. “Met hem halen we specialistische kennis in huis. De strenge bouwvoorschriften inzake energiezuinigheid maken van de huidige cv-installateur een echte raadgever op het vlak van spaarzame en ecologische verwarmingstypes. Ik ben rotsvast overtuigd van het principe: alle technieken onder één dak. Jordy start daarom binnen Electro Technics de kleinere HVAC-projecten terug op. Hij vormt samen met drie geroutineerde medewerkers een hooggekwalificeerde equipe. Wij mikken bijvoorbeeld op complexen van een 10- tot 15-tal appartementen of bescheiden industriegebouwen. Projecten van een geringe omvang die in se niet tot de corebusiness van Electro Technics behoren. Maar als we er elektriciteitswerken kunnen combineren met HVAC-technieken, slaan wij twee vliegen in één klap. Voor de klant levert dit evengoed een belangrijk voordeel op: hij werkt samen met een en dezelfde partner. Ons team staat in voor de volledige coördinatie van beide werkzaamheden. Dat laat ons toe op de werf snel overleg te plegen, de juiste beslissingen te nemen en te anticiperen op mogelijke problemen. Ook het vermelden waard: de laatste tijd plaatsen we steeds meer zonnepanelen. Vooral op platte daken van industrie- en kantoorgebouwen.”

"Electro Technics breidt uit met HVAC-technieken."

Lopende projecten

Electro Technics zelf blijft zich in eerste instantie toeleggen op grootschalige elektroprojecten, met een tijdsduur van minstens een half jaar. “Wij voeren elektriciteitswerken uit voor grotere bouwondernemingen zoals Democo, Kumpen, Vanhout en Willy Naessens Group. Maar ook Curon, het voormalige Probis B&O, doet een beroep op ons. Lopende projecten voor deze zorgvastgoedontwikkelaar zijn de woonzorgcampus Frederickxhof in Lummen en het woonzorgcentrum Ter Rooierheide in het centrum van Diepenbeek.” Nog andere spraakmakende realisaties? “Jazeker! Ik denk onder meer aan de 26.000 vierkante meter grote Gazometersite in Sint-Truiden, het omvangrijke woonproject in de chocoladefabriek van Nerum, het gemeentelijk inbreidingsproject Casalta in hartje Tervuren en het nieuwe complex van Pevo-Dinkels, het grootste tandtechnisch laboratorium van de Benelux”, noemt Roberto op.

Versterking is welkom

De ‘war on talent’ woedt hevig, niet het minst in de sector waarin Electro Technics zich bevindt. “Goede vakmannen zijn welkom”, bevestigt Roberto. “We zoeken versterking van elektriciens of techniekers met drie tot vijf jaar relevante ervaring die de handen uit de mouwen willen steken. Ook zelfstandige onderaannemers die continu voor Electro Technics willen werken, kunnen bij ons aankloppen. Wij hebben veel projecten op stapel liggen. En het einde is nog lang niet in zicht.”

Roberto Porco

Electro Technics

089 75 19 56

Bremakker 12

3740 Bilzen

www.electro-technics.be