Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Talent4People Aanstormend talent

Talent komt altijd bovendrijven. Na een succesvolle loopbaan als hr-verantwoordelijke in multinationals van zakentycoon Warren Buffett, stampte Petra Rubens zes jaar geleden Talent4People uit de grond, samen met haar man en medezaakvoerder Bert Vandermeer. “Veel kmo’s zijn gebaat bij extra ondersteuning door een externe hr-partner. Talent4People berust op vier pijlers en bestaat uit een team van hr-cracks.”

De eerste pijler staat bekend als Pay4Talent, een proactief en meedenkend loonsecretariaat voor kmo’s. “Wij fungeren als een externe personeelsdienst voor bedrijven die zo een dienst niet in huis hebben”, legt Petra uit. “Zij kloppen bij ons aan voor de accurate verwerking van hun lonen en voor allerlei vragen over loonbeheer. Denk aan kwesties zoals het opstellen van een personeelsbudget, de aanwerving van een eerste werknemer of de loonoptimalisaties. Ons team assisteert ook bij bijvoorbeeld het opbouwen van evaluatiestructuren of het opmaken van functieomschrijvingen. We houden telkens rekening met de eigenheid van de klant en groeien met hem mee.”

Mensen zijn geen nummer

Werkgevers op zoek naar talentvolle werknemers zitten bij Search4Talent op rozen. De wervingsspecialistes selecteren de juiste kandidaten, die bovendien matchen met de noden en de bedrijfscultuur. Bert: “Onze ondersteuning reikt van hulp bij het schrijven van een doelgerichte vacature of het afnemen van een persoonlijkheidstest tot en met de begeleiding van het volledige selectieproces. Heel belangrijk: mensen zijn geen nummer bij ons. Wij stellen een beperkt aantal geknipte kandidaten voor. De ene keer gaat het om een administratief bediende of een technisch medewerker, de andere keer om een salesmanager of een directeur.”

“Persoonlijke en praktische hr-hulp op maat van kmo’s.”

Onderbouwd hr-advies

“Kmo’s krijgen bij ons onderbouwd en eerlijk hr-advies”, vervolgt Petra. “Advice4Talent geeft gepaste antwoorden op issues in verband met een arbeidscontract, ontslag, vakbond, arbeidsinspectie en ga zo maar door. Nieuw is ons advies op het vlak van de GDPR of Europese privacywetgeving. We hebben de krachten gebundeld met een IT- en een legal partner en samen een audit ontwikkeld die nagaat of een kmo conform de regulering is.”

Lijm tussen afdelingen

Support4Talent wordt binnenhuis ook wel ‘de lijm tussen de verschillende afdelingen’ genoemd. Petra: “Ons team denkt mee op maat van kmo’s. We creëren een meerwaarde door onze klantvriendelijkheid en door kort op de bal te spelen. Dag in, dag uit.”

Al bekend met een IBO?

Een IBO of individuele beroepsovereenkomst is een soort stageplan, waarin een werkgever samen met de VDAB een werknemer opleidt op de werkvloer. De werknemer blijft tijdens het contract officieel werkzoekende, wat maakt dat de werkgever hem geen loon, geen vakantiegeld, geen gewaarborgd loon en geen eindejaarspremie moet betalen. In ruil daarvoor krijgt de werknemer een opleidingsplan op maat én een contract van onbepaalde duur bij die werkgever na afloop van de IBO. Dit is dus een ideaal middel om een werknemer, tegen een lagere kost, op de werkvloer op te leiden! Weet ook dat de IBO-regelgeving sinds september 2018 drastisch is veranderd. Het team van Talent4People staat je bij met raad en daad!

Petra Rubens & Bert Vandermeer

Talent4People

0497 25 53 57

Genebroekstraat 82

3581 Beverlo

www.talent4people.be