Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Duall Warm aanbevolen

Gezellige warmte in de winter, verfrissende temperaturen in de zomer, het hele jaar voldoende zuurstof om het hoofd koel te houden? Voor maximaal energiezuinig comfort op de werkvloer moet je in Herk-de-Stad zijn. Daar is Duall dé specialist in verwarming, sanitair, ventilatie en airconditioning. “Door te innoveren, verenigen we economische en ecologische winst”, weten zaakvoerders Lieven Verpoorten en Mieke Maes.

QONTACT / Hét toverwoord in de wereld van HVAC is duurzaamheid. Waarom?
Lieven: “De inzet is groot. Dat verklaart waarom de nieuwe technieken en technologieën in onze sector elkaar in snel tempo opvolgen. Op elke HVAC-vakbeurs worden wel nieuwigheden voorgesteld. Bovendien verstrengen de wettelijke voorschriften alsmaar. Terecht, want duurzaam energieverbruik wordt steeds belangrijker. Innovatie leidt naar economische en ecologische winst.”
Mieke: “Om up-to-date te kunnen blijven, moeten we ons voortdurend bijscholen. Vijf keer per jaar organiseren wij een zogenaamde Duall Academy, een reeks opleidingen voor onze medewerkers. We huren externe experts in om onze installateurs vertrouwd te maken met nieuwe trends. Indien nodig leggen wij individuele opleidingen in, bijvoorbeeld over EHBO en veiligheid. Onze medewerkers mogen ook zelf suggesties doen. Hun inspraak wordt erg gewaardeerd.”

"HVAC-voor-schriften worden steeds strenger. Terecht!"

QONTACT / Duall is een vaste partner van gereputeerde aannemers en bouwbedrijven.
Lieven: “We hebben een vertrouwensband opgebouwd met grote aannemers voor de realisatie van appartementsgebouwen, rusthuizen en scholen. Een tweede belangrijke bedrijfstak is het plaatsen van verwarming en ventilatie voor de industriebouw. Ook in de retail en villabouw zijn wij actief. Ik mag wel zeggen dat Duall bij alle Limburgse aannemers een bekende naam is.”
Mieke: “Ons werkgebied hebben we uitgebreid tot in Brussel, Antwerpen en Luik, maar geografische expansie is zeker geen doel. Wij nemen projecten op verre locaties enkel aan als onze techniekers bereid zijn die lange verplaatsingen te maken. We willen hen niet dwingen om elke dag drie of vier uur in de wagen te zitten. Dat knaagt aan hun motivatie.”

QONTACT / Welke extra’s krijgen klanten van Duall die de concurrentie niet kan bieden?
Lieven: “Op basis van het architecturaal plan van een gebouw kunnen wij perfect inschatten welke HVAC-technieken aangewezen zijn. We vinden het belangrijk dat onze klanten goed worden geïnformeerd over de verschillende opties en de voor- en nadelen hiervan. Ook maken wij steeds een correcte inschatting van de prijs.”
Mieke: “We trachten altijd een kwalitatieve installatie af te leveren conform de wensen van de bouwheer. Onze techniekers zijn meesters in hun vak. In de HVAC-branche vormt dat een enorme meerwaarde. Omdat energie steeds duurder wordt, is de keuze van verwarmings- en koelingstechnieken van cruciaal belang. Een aanzienlijk deel van onze tijd besteden wij aan het verlenen van technisch advies aan onze klanten.”

QONTACT / Hoe belangrijk is de rol van de operationeel manager bij Duall?
Dieter Vangeel: “Binnen Duall ben ik verantwoordelijk voor alles wat te maken heeft met uitvoering. Dit wil zeggen dat mijn team de uitvoeringsplannen opmaakt, de materialen selecteert en bestelt, de planning van het project opmaakt en de werken opvolgt vanaf de prille start tot en met de ingebruikname van de installatie. Een goede voorbereiding is de sleutel tot succes. Hoe minder hindernissen we onderweg tegenkomen, hoe hoger onze efficiëntie en hoe gelukkiger onze klant. Ook hebben we het laatste jaar flink geïnvesteerd in het verder uitbouwen van onze service-afdeling. Wij staan erop onze klanten niet alleen tijdens het bouwproces maximaal te adviseren en bij te staan, maar ook na de ingebruikname de nodige service te kunnen bieden voor interventies en onderhoud.”

Lieven Verpoorten, Mieke Maes & Dieter Vangeel

Duall

013 42 43 44

Steenweg 3.13

3540 Herk-de-Stad

www.duall.biz