Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ixina Hasselt - Ixina Genk Verfijnde keuken

Of Christof Vanhentenrijk en Ann Briers een keukenprins en een keukenprinses zijn, laten we in het midden. Feit is wel dat het ambitieuze echtpaar de gedreven kracht is achter twee Ixina-filialen in Limburg. “Wij staan in voor een onberispelijke service en pakken uit met de laatste nieuwe keukensnufjes. Bij Ixina streven we naar een goede prijs-kwaliteitsverhouding aan nettoprijzen.”

QONTACT / Twee Ixina-vestigingen onder één echtelijk dak. Leg eens uit!
Christof: “Ik run de winkel in Hasselt al tien jaar. Die is voornamelijk toegespitst op de projectmarkt. Mijn vrouw Ann staat bijna zes jaar aan het hoofd van de vestiging in Genk, waar de focus meer op particulieren ligt. Ixina is niet alleen de nummer één in België, maar zelfs wereldwijd. In totaal zijn er meer dan 400 filialen, verspreid over de hele aardbol. De keukenbouwer is van oorsprong Belgisch en de huidige groep staat als een goed geoliede machine achter ons. Haar kwalitatieve, functionele en trendy uitgeruste keukens zijn van Duitse makelij.De Ixina-groepneemt dagelijks ongeveer 1500 keukens af.”
Ann: “Ixina-keukens zijn kwalitatieve keukens. Ook voor klanten met een beperkt budget. Want zij halen evenzeer ladesystemen in huis die 80 kilogram kunnen dragen, om maar iets te noemen. De duurdere keukens zijn bijvoorbeeld uitgerust met een keukenblad van kras-, vlek- en hittebestendig Dekton of graniet. Of met high-end keukenapparaten, die over meer en slimmere functies beschikken. Het gaat erom wat de klant verkiest. Qua prijs-kwaliteitsverhouding is Ixina in geen enkel segment te evenaren, zoveel is zeker!”

QONTACT / Het aanbod keukenapparaten is groot. Wie zijn jullie sterkhouders?
Christof: “We bieden alle grote en bekende merken van keukenapparaten aan. Wie bij ons een huishoudtoestel van Smeg, Bauknecht, Whirlpool, Candy, Zanussi of Boretti koopt, geniet standaard een uitzonderlijke garantie van maar liefst vijf jaar. Bovendien kan je de garantie van elk elektrotoestel van een ander merk zoals Bosch, Siemens en AEG uitbreiden van twee naar vijf jaar door in te tekenen op een garantieverlenging. Net als de installatie van een keuken, gebeurt de installatie van nieuwe huishoudtoestellen door erkende vakmensen, en dit conform ons kwaliteitscharter.”

QONTACT / Op welke manier bewerkt de Hasseltse vestiging de projectmarkt?
Christof: “Ixina Hasselt werkt nauw samen met projectontwikkelaars en sleutel-op-de-deur firma’s. In gezamenlijk overleg bepalen wij tot welke doelgroep hun klanten behoren, welke noden ze hebben, wat we allemaal moeten voorzien en hoeveel het budget bedraagt. Daarna bellen wij die klanten op en leggen we een afspraak vast met een van onze adviseurs. Dit zijn gediplomeerde interieurarchitecten, die een bijkomende opleiding van Ixina hebben genoten om kandidaat-kopers optimaal te helpen. Ook architecten en binnenhuisinrichters komen bij ons over de vloer. Zij kloppen aan voor een 3D-tekening en nemen hun klanten vervolgens mee naar de 3D Experience Room in onze winkel. Daar stappen ze virtueel doorheen de nieuw ontworpen keuken. Aan de hand van die natuurgetrouwe weergave kunnen ze nagaan of het ontwerp aan hun verwachtingen beantwoordt.”

QONTACT / Welk stappenplan volgt de adviseur tijdens het gesprek met de klant?
Ann: “Onze adviseurs geven eerst tekst en uitleg over wie Ixina is, wat wij kunnen aanbieden en hoe we werken. Ze luisteren goed naar de klant, polsen naar zijn wensen en tonen een brede waaier van mogelijkheden. Na een grondplantekening werken ze meteen een gratis 3D-ontwerp uit, terwijl de klant meekijkt op een groot scherm. In een tweetal uur weet de klant precies welk aanbod er op de markt is. Wij kunnen hem ontzettend veel kwalitatieve keuzes geven en toch binnen het vooropgestelde budget blijven. Eens de klant heeft getekend, wordt zijn keuken op de afgesproken einddatum geplaatst. Elke klant heeft een ander profiel, een vaste contactpersoon begeleidt hem van a tot z. We willen met onze keukens zo goed mogelijk aansluiten bij zijn noden en behoeften. Meer nog: wij willen de klant volledig ontzorgen. Ook wie zijn bestaande keuken wil vernieuwen, krijgt bij ons vrijblijvend advies. We vinden het belangrijk dat iedere klant op zijn gemak is, zich begrepen voelt en vertrouwen heeft. Het fijne bij Ixina is dat je iedereen kan helpen.”

GOED OM TE WETEN

Keukentrends
1. Superstrakke en greeploze ladesystemen
2. Strakke landelijke toets
3. Touch-systemen voor kastdeuren
4. Ton sur ton werkbladen en kastdeuren
5. Zwart, zwarter, zwartst
6. Metalen looks zoals regaaltjes
7. Goudkleurige kranen
8. Koperen spoelbakken

Keuken Snufjes
1. Inbouw-, druk- en vrijstaande stoomovens
2. Inductiekookplaat met geïntegreerde dampkap
3. Werkbladafzuiging of -afzuigkap

Christof Vanhentenrijk & Ann Briers

Ixina Hasselt - Ixina Genk

011 85 17 70

Kuringersteenweg 357

3500 Hasselt

Hasseltweg 201 3600 Genk

www.ixina.be