Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Somi Stielman in hart en nieren

Somi uit Houthalen-Helchteren is een klinkende naam. Het bedrijf van Michaël Soons verzorgt alle klinker- en kasseiwerken, van terrassen en tuinpaden tot opritten en parkings. Ook grond- en rioleringswerken, tuinaanleg en groenvoorzieningen maken deel uit van het totaalpakket. “Somi is één enkel aanspreekpunt voor zowel grote als kleinere projecten.”

“In samenwerking met vaste aannemers voor grondwerken staan wij in voor het uitgraven en verharden van de bodem en voor het aanleggen of vernieuwen van de riolering”, legt Michaël uit. “Vervolgens voert ons ervaren team de klinker- of kasseiwerken uit. Groenvoorzieningen en tuinaanleg behoren ook tot ons dienstenpakket. We nemen zowel grote als kleinere projecten aan. Van 10 tot pakweg 6000 vierkante meter.”

Passie voor het vak

De dertiger staat vast in zijn schoenen. Hij gaat prat op 11 jaar ervaring in het vak. Eerst in loondienst, daarna op eigen benen met een eenmanszaak en sinds 2016 als zaakvoerder van zijn bvba. “Het ondernemerschap gaat gepaard met vallen en opstaan”, ondervindt Michaël. “Op weg naar het succes kom je allerlei obstakels en onverwachte hindernissen tegen. Niet elk project is enkel rozengeur en maneschijn, maar al doende leert men. Aan het eind van iedere rit ben je wel telkens een stukje sterker geworden. Mijn passie voor de stiel is mijn drijfveer. Ik ben dag na dag fier op het degelijke werk dat ik lever.”

Industriële projecten

Recente visitekaartjes van Somi zijn projecten zoals Ikea, XL-Keukens en BuSO-KIDS, een school voor buitengewoon secundair onderwijs. Michaël: “Het merendeel van onze werkzaamheden situeert zich in de industriële sector. Meestal gaat het om totaalprojecten, waarbij de opdrachtgever één aanspreekpunt verkiest. Ons werkterrein strekt zich vooral uit over Limburg tot vooraan in Antwerpen en Vlaams-Brabant.”

Ambitieuze plannen

De jonge ondernemer lonkt naar de toekomst en steekt zijn ambitieuze plannen niet onder stoelen of banken. “Ik wil groeien en al onze bedrijfsactiviteiten in eigen huis houden. Dit brengt een uitbreiding naar vier ploegen met zich mee. Zij worden ingezet voor de riolering, afboordingen en klinkerwerken.”

Onberispelijke kwaliteit

Wat maakt Somi zo bijzonder in zijn vakgebied? Michaël: “Wij spelen kort op de bal en verlenen een uitstekende service. De verschillende fasen van de projecten sluiten vlot op elkaar aan zodat de werkzaamheden volgens planning verlopen. Onze klanten hebben nooit te maken met lange wachttijden. We stellen alles in het werk om elke opdracht op korte termijn in te plannen en leven strikt de deadlines na. Eventuele problemen worden meteen aangepakt en opgelost. Wij denken mee met de klant, zelfs over het prijskaartje. Somi staat voor een onberispelijke kwaliteit. Onze vakmannen zorgen ervoor dat iedere werf netjes ingeborsteld achterblijft. Het allerbelangrijkste? Tevreden klanten!”

Michaël Soons

Somi

0496 62 96 21

Windmolenstraat 20

3530 Houthalen-Helchteren

www.klinkerwerkensomi.be