Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Stento Standen met standing

Stento is een nieuwe naam, Glenn Op De Beeck een oude bekende. In 2015 richtte de jonge en ambitieuze standenbouwer uit Sint-Truiden Glenn Event Support op. Midden vorig jaar vormde hij zijn eenmanszaak om tot een groeibedrijf met een duidelijk plan. “We willen niet de grootste zijn, maar wel de beste: dé referentie voor exhibitions en events, signing en reclame plus rental en logistics in onze regio.

What’s in a name? Stento staat voor: standenbouw, tentenverhuur, evenementen en ondersteuning. En ook: een bedrijf met standing. “Ik heb via nevenbedrijven ervaring opgedaan in de sector, dat was de aanleiding om zelf op te starten”, licht Glenn toe. “Maar ik kijk verder: Stento bouwt niet enkel beursstanden, maar ontwerpt ook interieurs van showrooms en kantoren, verzorgt de publicitaire aankleding van bedrijfsvoertuigen, maakt spandoeken aan, verhuurt beursmaterialen en ga zo maar door. Voor evenementen leveren wij materialen die bij ons in voorraad zijn, van tenten tot springkastelen.Aan heel wat klanten reiken we een totaalpakket aan waarin al die componenten vervat zitten. Wij zijn een one stop shop.”

Creativiteit en geestdrift

Aan standenbouwers en eventorganisatoren geen gebrek, maar dat houdt Stento niet tegen. Glenn: “Kwaliteit leveren tegen een goede prijs, dat volstaat niet. Wat Stento onderscheidt, is het feit dat we een flinke scheut creativiteit en geestdrift toevoegen aan dat basisrecept. Na een verkennend gesprek met een klant gaan wij aan de slag, maken we moodboards en stellen wij een plan op voor de concrete uitwerking. Na een tweede overleg sturen we onze voorstellen eventueel bij en kloppen wij af. We bouwen een beursstand uiteraard zelf op, maar wij voorzien ook technische ondersteuning tijdens de beurs. Een stressvolle bezigheid, maar het komt altijd goed. Daar sta ik borg voor en dat weten onze klanten ook.”

“Als we de creatieve en budgettaire ruimte krijgen, kunnen wij toveren.”

Award voor beste beursstand

De aanpak van Stento loont. “Met ons ontwerp voor NRB, een IT-bedrijf uit Herstal, hebben we op Smart City Wallonia in Marche-en-Famenne de award voor de beste beursstand gewonnen. Als wij de creatieve en budgettaire ruimte krijgen, kunnen we toveren. NRB geeft ons die ruimte. Dan slagen wij erin om te scoren én kunnen onze klanten scoren”, verzekert Glenn. Die klanten, dat zijn onder andere STIHL, Avant Machinery, Gesco, Reyskens Slaapcomfort, Hyundai Heftrucks en Runners’ Lab. “Bedrijven uit uiteenlopende sectoren. We willen zo breed mogelijk gaan. Ik werk alleen liever niet voor twee bedrijven uit dezelfde branche, om conflicten te vermijden. Het komt regelmatig voor dat wij op één beurs drie of vier standen verzorgen, maar dan wel voor bedrijven die niet in elkaars vaarwater komen.”

Ruimte voor expansie

Wat begon als een uit de hand gelopen hobby, is onder de vleugels van Glenn uitgegroeid tot een bedrijf met naam en faam. “We hebben klanten over heel België. Als het nodig is steken we zelfs de landsgrens over, om de simpele reden dat onze klanten ook op beurzen in het buitenland staan. STIHL vertrouwt ons opdrachten toe in Nederland en Luxemburg, voor RSscan bouwen we een beursstand in het Duitse Leipzig.” Wat oorspronkelijk was opgestart in een garage, vult vandaag een werk- en opslagruimte van maar liefst 1000 vierkante meter. En er is nog ruimte voor expansie, besluit Glenn: “Ik wil niet de grootste worden, maar wel de beste. Of alleszins dé referentie in onze regio.”

Glenn Op De Beeck

Stento

0477 04 86 95

Meiveldlaan 1133 - Hal 0

3800 Sint-Truiden

www.stento.be