Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Hamalco Samen in een groeispiraal

Wie zijn voordeel wil halen uit duurzaam energieverbruik, verwarmingstechnieken, hernieuwbare energie, sanitair en airco kan niet om Hamalco heen. Het groeibedrijf van Björn Hamal en Raf Dubois vormt één aanspreekpunt voor architecten en kmo’s. “Wij werken enkel samen met topmerken en plaatsen uitsluitend installaties van de beste kwaliteit. Onze persoonlijke aanpak is een extra troef.” Deze ondernemersvisie werpt zijn vruchten af!

QONTACT / Hamalco heeft een flinke groeispurt achter de rug?
Raf: “De laatste twee jaar is onze omzet verdubbeld, net als ons personeelsbestand. We tellen vandaag 12 medewerkers en kunnen rekenen op een vijftal vaste onderaannemers. Tegenwoordig focussen wij ons meer op industriële projecten, denk aan kmo-gebouwen, industriehallen, kantoorruimten en winkelpanden. Hamalco geniet een uitstekende reputatie als één aanspreekpunt voor de complete uitvoering en opvolging van alle bouwtechnieken. Hernieuwbare energie, verwarmingstechnieken, sanitaire installaties, airconditioning, ventilatie en elektrotechnieken vormen onze corebusiness. Ook particulieren vinden hun weg naar Hamalco. Zij schakelen ons team bijvoorbeeld in tijdens de renovatie van een badkamer of voor de vervanging van een verwarmingsketel. Bij klanten waar we een zonneboiler of warmtepomp plaatsen, installeren wij vaak ook de zonnepanelen.”
Bjorn: “Geothermische warmtepompen zijn sterk in opmars. Deze pompen onttrekken de warmte uit de bodem door middel van horizontale of verticale captatie of door het benutten van grondwater. Ze halen tot 80 procent van de energiebehoefte uit de omgeving en dit helemaal gratis! Gezinnen die investeren in de plaatsing van een nieuwe geothermische warmtepomp komen bij een renovatie in aanmerking voor een premie van 4000 tot 8000 euro van de netbeheerder. Ook bedrijven genieten een interessante financiële ondersteuning bij een dergelijke energiebesparende investering, zoals een verhoogde investeringsaftrek en tegemoetkomingen van de overheden en elektriciteitsnetbeheerders. En dit is mooi meegenomen.”

“Geothermische warmtepompen zijn sterk in opmars.”

QONTACT / Hoe wordt de vooruitgang van het bedrijf bestendigd?
Raf: “Het is onze doelstelling om in de volgende maanden de efficiëntie van ons personeel te verhogen, zodat de functie van elke medewerker optimaal is ingevuld. Hamalco bestaat nu 15 jaar en is doorheen de tijd gestaag gegroeid. Uitbreidingen zijn altijd weloverwogen gebeurd, in samenspraak met onze boekhouder en financieel adviseur. Wij willen onze bedrijfsactiviteiten controleerbaar houden. Bovendien vinden Bjorn en ik het nog altijd belangrijk om het contact met onze klanten zelf te onderhouden en aanwezig te zijn op de werven.”

QONTACT / B&B Slagmolen is een van jullie recente prestigeprojecten?
Raf: “Chef-kok Bert Meewis en zijn echtgenote Karlijn Libbrecht van het tweesterrenrestaurant Slagmolen in Opglabbeek runnen op een aanpalend perceel een gelijknamige B&B. Het pand was oorspronkelijk een grote gezinswoning. Die is nu omgevormd tot een luxueus gastenverblijf met vier kamers, elk uitgerust met een badkamer en inloopdouche.”
Bjorn: “Hamalco heeft in het gebouw de meest moderne en energiezuinige technieken geïnstalleerd. Performante gasketels en twee grote boilers van in totaal 600 liter, goed voor voldoende warmwatervoorziening op elk moment van de dag, ook bij een volledige kamerbezetting. De domoticagestuurde klimatisatie en airconditioning zorgen voor een gezond en comfortabel binnenklimaat, dat vanop afstand kan worden gestuurd. In de gemeenschappelijke delen van het pand hebben onze vakmannen vloerverwarming geplaatst. Het meubilair is dan weer op maat gemaakt door onze interieurpartner. Ons hele team is fier op het totaalplaatje dat mag gezien worden!”

Raf Dubois & Björn Hamal

Hamalco

089 25 59 53

Ambachtslaan 12

3665 As

www.hamalco.be