Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Autoglas Johan Ruiten is troef

Je meten met de grote concurrenten? Dat doe je door uit te pakken met prima referenties én tevreden klanten. Want als je kleppers zoals Groep Delorge en H.Essers binnenhaalt, moet je wel van goeden huize zijn. “We maken het verschil met onze service”, klinkt het bij Autoglas Johan. “Onze klanten staan op een voetstuk. Zij kloppen bij ons aan omdat ze weten dat wij goedkopere oplossingen aandragen.”

Hoeveel mensen kunnen zeggen dat ze van hun hobby hun beroep hebben gemaakt? Johan Goossens, oprichter en zaakvoerder van Autoglas Johan, behoort tot die gelukkigen. Ruiten plaatsen en vervangen is dan misschien een wat vreemde hobby, de ondernemer uit Herk-de-Stad heeft er samen met zijn echtgenote en mede-zaakvoerder Christel Forsthoff een bloeiend bedrijf mee opgebouwd. “Nauwelijks drie maanden na de start, in 2012, hebben we al de omschakeling van eenmanszaak naar bvba gemaakt. Wij hadden zoveel werk, dat we wel moesten uitbreiden. Vandaag bestaat ons team uit zeven medewerkers. De voorbije twee jaar zijn wij zowat verdubbeld in personeel en omzet. Daarom zijn we onlangs verhuisd naar een nieuwe vestiging. De vorige locatie was te klein geworden. Mijn schoonvader verklaarde me voor gek toen ik mijn plannen uit de doeken deed, maar ik wist dat wij zouden slagen. Je moet je weten te omringen met een goed team. Wel, het is ons gelukt.”

Perfect in orde

Christel en Johan stellen klantenservice voorop. “Alles moet perfect zijn. Ken jij iemand die de bovenkant van de binnenspiegel poetst na het herstellen van een autoruit? Wij doen dat wel! Onze klanten treffen na afloop zelfs geen vlekken op het stuur aan. We gaan behoorlijk ver in onze dienstverlening: wij zijn elke ochtend vanaf zes uur beschikbaar. Als we op dit tijdstip worden gebeld, gaan wij ervan uit dat daar een goede reden voor is. Ook op zaterdag zijn we aan het werk. De band met onze klanten is misschien wel onze grootste troef.” Johan vult aan: “Ik heb in 27 jaar als autoruitenhersteller nog nooit ‘neen’ gezegd tegen een klant. Ik verwacht van mijn medewerkers precies dezelfde ingesteldheid.”

"We zeggen nooit 'neen' tegen een klant."

Groeiende business

Autoglas Johan heeft een mooie klantenportefeuille opgebouwd, met klinkende namen zoals Groep Delorge, H.Essers en Volvo Celis. En er is nog ruimte voor meer: “Behalve herstellingen en vervangingen verduisteren wij ook autoruiten. Een groeiende business, die ons al heel wat opdrachten buiten de autosector heeft opgeleverd, denk aan veranda’s en grote glaspartijen die zonwerend moeten worden gemaakt.”

Nationale dekking

Wat brengt de toekomst? Johan: “We willen een tweede vestiging openen, in Leuven. En daarna een derde vestiging in Gent. Op termijn ambiëren wij nationale dekking. Ik ben ervan overtuigd dat we alle troeven in handen hebben om de concurrentie met de grote jongens aan te kunnen. Wij hanteren scherpere tarieven en onze service is ongeëvenaard.”

9000

Autoglas Johan herstelt en vervangt zowat 9000 autoruiten per jaar. Of 750 per maand.

Christel Forsthoff & Johan Goossens

Autoglas Johan

0471 49 98 26

Steenweg 3 bus 604

3540 Berbroek (Herk-de-Stad)

www.autoglasjohan.be