Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Qcleaners Proper opgelost

Al vijf jaar vinden Jos Swinnen en Dino van Moorsel van Qcleaners pasklare oplossingen voor de schoonmaakproblemen van hun klanten. En dat legt hen geen windeieren. “We hebben de specialistische kennis én een team met een groot potentieel in huis. Dit maakt dat de slagkracht aanwezig is om te blijven groeien. Onze kijk op schoonmaken is heel breed. Waar anderen stoppen, gaan wij een stap verder.”

Qcleaners is gestaag gegroeid vanuit de reguliere schoonmaak, die vijf jaar geleden aan de basis lag van de opstart van het bedrijf. “Klanten zijn vooral b2b-ers”, vangt Jos aan. “Een opgeruimd en proper kantoor is een visitekaartje. Een nette en frisse werkplek leidt tot een hogere productiviteit, betere veiligheid en minder ziekteverzuim. Naast de kantoren onderhouden wij de sanitaire ruimten, kleedkamers, productie-afdelingen en gemeenschappelijke delen zoals de trappenhallen. Daar vindt heel wat loopverkeer en dus ook een aanzienlijke ophoping van vuil plaats.” Dino pikt in: “Ons team van schoonmaaksters is alle dagen op de baan voor een dagelijks, wekelijks, tweewekelijks of maandelijks onderhoud, precies zoals de klant het verkiest. Zij zorgen er voor dat de werkzaamheden grondig, snel en zonder geluidsoverlast verlopen.”

Sleutel tot succes

Bouwschoonmaak neemt een steeds groter deel van de bedrijfsactiviteiten in. De sleutel tot succes? “Onze totaalaanpak!”, stelt Jos. “Qcleaners plaatst werfhekkenen de werfketen, die een keer per week moeten worden gereinigd. We groeien mee met de verschillende bouwfasen. In eerste instantie houden wij de werf opgeruimd en netjes en maken we de vloeren stofvrij. Vervolgens gaan wij over tot de schoonmaak voor de oplevering en ten slotte volgt de eindschoonmaak, zodat de bewoner kan intrekken.”

Food en non-food

Ook in specialistische schoonmaak is Qcleaners thuis. In de foodsector gaat het onder meer om het dagelijks reinigen en desinfecteren van industriële kippen- en varkensslagerijen, grootkeukens en grootschalige bakkerijen. “Hygiëne is in de voedingsindustrie uitermate belangrijk”, benadrukt Jos. “In de non-foodsector spitsen we ons toe op de reiniging van industriële gebouwen, installaties, machines, apparatuur, vloeren, gevels, daken en ga zo maar door. Stofverwijdering uit productieruimten en het ontvetten van machinesbehoren evenzeer tot ons dienstenpakket. Net als het vakkundig reinigen van pakweg anodiseerbaden, die zijn gevuld met zwavelzuur. Onze mensen zijn gedreven experts. Zij kennen de kneepjes van het vak, weten welke producten ze moeten gebruiken en houden zich minutieus aan de HACCP-normen en veiligheidsvoorschriften. Met de specialistische schoonmaak garanderen wij de kwaliteit en de continuïteit van de bedrijfsprocessen van onze klanten.”

Tot 15 meter hoog

Glazenwassen is nog zo een specialisatie. Van buiten- en binnenglas tot zonnepanelen. De klant heeft de keuze uit twee systemen. “Traditionele bewassing met wisser, spons en ladder of hoogtewerker. Ofwel de steeds populairdere osmosemethode. Daarbij borstelen en spoelen onze mannen het glas met gedemineraliseerd water wat een streeploze opdroging verzekert. Ze werken vanaf de grond met een telescoopsteel, die tot 15 meter hoog reikt. Het osmosesysteem heeft weinig ruimte nodig en als bijkomend voordeel dat het goedkoper is dan werken met een hoogtewerker. En daar hebben onze klanten baat bij.”

Transparante service

Wie met Qcleaners in zee gaat, kiest voor één professioneel aanspreekpunt dat instaat voor een volledig geïntegreerde dienstverlening. Dino: “Onze langdurige klantenrelaties zijn gebaseerd op wederzijds vertrouwen én een onderscheidende prijs-kwaliteitverhouding. Klanten kunnen rekenen op een transparante service volgens glasheldere afspraken, die in samenspraak zijn vastgelegd in een schoonmaakprogramma. Nog een pluspunt: we stellen ons flexibel op naargelang de projectplanning en de prioriteiten van de opdrachtgever. Dat geldt ook voor een eventuele wijziging in het programma, denk bijvoorbeeld aan een uitbreiding van het schoonmaakwerk.”

Goed en vast team

Medewerkers zijn het menselijk kapitaal van een onderneming. Dat weten beide zaakvoerders als geen ander. “Ons personeel is speciaal opgeleid en gebriefd voor de verschillende schoonmaakactiviteiten van Qcleaners”, legt Jos uit. “Onze mensen werken zelfstandig, zijn Nederlandstalig en vormen een vast team. Dit alles bevordert de langetermijnrelatie met de klant.” Dino vult zijn medevennoot aan. “Wij beschikken over goede medewerkers. Vandaag stellen we ongeveer 30 personen te werk in de dagelijkse schoonmaak en nog eens 15 in de eenmalige schoonmaak, waar wij vaak als onderaannemer worden ingeschakeld.”

Twee prestigeprojecten

Een project waar Jos en Dino bijzonder fier op zijn, is het ontmossen van het dak van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in Antwerpen, het hoogste gebouw van de stad. “Een kolfje naar onze hand. Maar er was één probleem: het dak boven de middenbeuk. Dat gedeelte kan je met geen enkele hoogtewerker of kraan bereiken. Onze aannemer-klant vroeg ons dan ook om een pasklare oplossing. Ik ben op zoek gegaan naar een ploeg van ervaren bergbeklimmers, die de uitdaging wilden en konden aangaan. We hebben hen intern opgeleid en klaargestoomd voor het huzarenstuk”, vertelt Jos. Nog een prestigeproject is het Militair Hospitaal in Neder-Over-Heembeek dat is uitgerust met een van de grootste en modernste brandwondencentra in Europa. Jos: “Ze hebben er een nieuwe afdeling waar in cleanrooms de menselijke huid wordt klaargemaakt voor transplantatie. Het hospitaal is bij ons komen aankloppen om die behandelruimten schoon te maken. Na voorbereidend onderzoek en de nodige studies heeft ons team de reiniging van de cleanrooms tot een goed einde gebracht. Deze tevreden klant maakt nu regelmatig gebruik van onze diensten. Waar andere schoonmaakbedrijven afhaken, gaat Qcleaners voor ‘the extra mile’. Wij zeggen ook altijd: je moet doen wat je belooft. En onze beloften, die komen we na.”

Jos Swinnen & Dino Van Moorsel

Qcleaners

011 53 62 02

Fabrieksstraat 145

3900 Overpelt

www.qcleaners.be