Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Geenard Elektro Primus in elektro

Als het aankomt op elektrotechnische installaties is Geenard Elektro al meer dan 30 jaar de primus van de klas. Het bedrijf van Gert Geenard en Valeska Meers heeft de kennis in huis om hoogspanningscabines te installeren en te onderhouden, laagspanningsborden te bouwen en glasvezelbekabeling aan te leggen. “Maar we blinken ook uit in domotica, verlichting en de complete beveiliging van bedrijfspanden.”

Allroundinstallateur Geenard Elektro richt zich vooral op utiliteitsbouw. “Ons werkterrein strekt zich uit van kantoorgebouwen, industriehallen, rust- en verzorgingscentra en automotive tot hotels en historische panden”, somt Gert op. “We hebben de ambitie om de beste te zijn, niet de grootste. Hoe ons team daarin slaagt? Door meerwaarde te creëren! Zo beschikken wij over een eigen studiedienst met korte communicatielijnen. Dit zorgt ervoor dat elk project van een klant van a tot z beantwoordt aan het maatwerk waar hij om vraagt.”

Grondige analyse op maat

Naargelang de behoeften en het budget van de bouwheer voert Geenard Elektro een grondige analyse uit, geheel op maat. Deze analyse is de leidraad voor het volledige project. “Klanten waarderen in hoge mate ons plan van aanpak”, weet Valeska. “Een greep uit de vele gerealiseerde projecten? Het nieuwe bedrijfsgebouw van ATL Renting in Tessenderlo, tuincentrum Floralux in Ham met meer dan 15.000 vierkante meter verkoopoppervlakte en het nieuwe winkelcomplex van Vatana in Overpelt.” Gert vult aan: “Met zowat 30 medewerkers is Geenard Elektro een flexibele speler in zijn vakgebied. Wij investeren regelmatig in bijkomende opleidingen en toepasselijke workshops zodat onze medewerkers altijd bij de pinken zijn. Dit is absoluut noodzakelijk want de technologie evolueert bliksemsnel. Ons bedrijf gaat de nieuwe tendensen in onze sector dus niet uit de weg, integendeel.”

"Ambitie om de beste te zijn, niet de grootste."

Energiezuinige verlichting

Wie vandaag de voorkeur geeft aan ledverlichting in combinatie met aanwezigheidsmelders doet een slimme zet. “De overgrote meerderheid van onze klanten kiest na onze energie-audit en lichtstudie resoluut voor deze energiezuinige wijze van verlichten. Zij besparen voortaan niet alleen drastisch op hun energiekosten, maar ook op hun onderhoudskosten. Vooral de aanzienlijk korte terugverdientijd trekt velen over de streep”, zegt Gert.

Beleving in demogebouw

Geenard Elektro kent een continue groei. Daardoor kreeg de onderneming de laatste jaren te maken met plaatsgebrek. Valeska: “Het vorige bedrijfspand voldeed niet langer aan de behoefte om onze sterkten maximaal uit te spelen. Een uitbreiding van de magazijn- en kantoorruimte drong zich dan ook op. Wij hebben de koe bij de hoorns gevat en zijn begin vorig jaar verhuisd naar een nieuw ingericht bedrijfsgebouw. Nu beschikken we over een oppervlakte die dubbel zo groot is als voorheen. En daar hebben ook onze klanten alle voordeel bij.” Bovendien vroegen klanten meer en meer om de technieken in werking te zien. “Ons nieuwe bedrijfsgebouw is daarom evenzeer een demogebouw waarin de laatste nieuwe technische snufjes zijn geïntegreerd: ledverlichting, domotica en intelligente KNX-oplossingen met sturing van de verlichting, zonnewering, verwarming en HVAC-installaties, audiovisuele toepassingen, camerabewaking, toegangscontrole en brand- en inbraakdetectie. Bij ons ben je aan het juiste adres voor een allroundbeleving op het vlak van elektrotechnieken!”, besluit Gert.

Gert Geenard & Valeska Meers

Geenard Elektro

089 73 01 20

Kompveldstraat 9

3620 Lanaken

www.geenard-elektro.be