Blijf up-to-date van het Limburgse en Kempense ondernemerslandschap? Let’s Qonnect

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Toestemming*

Play hard, work harder

Take 5 and Play

Hoe zet je medewerkers aan tot samenspel? Met authentieke amusementsspellen zoals kickertafels, pooltafels en flipperkasten. “Ze dragen bij aan een betere werksfeer, grotere motivatie en sterkere teams met meer vertrouwen en verantwoordelijkheidsgevoel. BMW, DHL, Electro Technics, Ikea, KBC, VRT en vele andere ondernemingen hebben dat goed begrepen,” vinden Tom Verluyten en Rudi Maes van Take 5 and Play.

Take 5 and Play verhuurt en verkoopt kickertafels, flipperkasten, pooltafels, golfbiljarts, elektronische dartsborden, airhockeytafels, pingpongtafels en arcade games. Een van hun tevreden klanten is Electro Technics, al 15 jaar een referentie in elektriciteitswerken. “Wij bevinden ons in een sector waar goede werknemers hoe langer hoe meer witte raven zijn”, stelt zaakvoerder Roberto Porco vast. “Geschikte kandidaten voor ons bedrijf moeten een technisch geschoold profiel hebben en bovendien bereid zijn om te werken op het type werven dat wij aannemen. Onze onderneming heeft hoe dan ook te maken met een knelpuntberoep. Daarom doen we er alles aan om een zo hecht mogelijke groep te vormen. Om de teamspirit aan te scherpen, gaan wij al eens karten of organiseren we een personeelsuitje op een gezellige locatie. Activiteiten waar we met zijn allen plezier aan beleven en elkaar leren respecteren. Ook de amusementsspellen van Take 5 and Play maken deel uit van onze teambuilding.”

Goede gewoonte

Het elektrobedrijf huurt van Take 5 and Play een biljart-, pool- en kickertafel. Een schot in de roos, zo blijkt! “We merken dat dit bij onze stielmannen heeft geleid tot een goede gewoonte. Wanneer zij aan het einde van een werkdag terugkeren naar onze bedrijfshal, blijven ze vaak nog een half uurtje plakken. Om samen iets te drinken én om een of meerdere spelletjes te spelen. Voor mij als zaakvoerder zijn gemotiveerde werknemers én een samenhangend team enorm belangrijk. Momenteel stelt Electro Technics 16 mensen te werk en het klikt tussen hen. Ik ben er trots op dat wij een keigoede ploeg in huis hebben. Dat danken we voor een deel aan onze vruchtbare samenwerking met Take 5 and Play”, zegt Roberto.

Overdonderend succes

Niet alleen de werknemers van Electro Technics zijn verslingerd aan de amusementsspellen, maar ook de klanten. Roberto: “Vorige zomer organiseerden we voor hen een barbecue op onze bedrijfssite. Iedereen stond er rond de biljart-, pool- en kickertafels. Er werd heel wat afgelachen en volop plezier gemaakt. Van een geslaagd event gesproken!” Tom treedt Roberto bij. “Bij sommige klanten van Take 5 and Play staat de kickertafel zelfs in het midden van de werkruimte, pal tussen alle bureaus. Dat is bijvoorbeeld het geval bij communicatieagentschap Altavia ACT in Brussel. Een ander succesverhaal is dat van Paesmans Autogroep. Het Limburgse autocenter was vorig jaar de gelukkige winnaar van een wedstrijd in Qontact Magazine en kon een maand lang gratis over een kickertafel beschikken. Die tafel staat er vandaag nog altijd, wegens overdonderend succes!”

Ontspannen klanten

“Werkgevers die zorgen voor spel, verhogen de productiviteit van hun medewerkers. Dit leidt tot minder stress en een betere onderlinge samenwerking. Regelmatige en actieve pauzes vergroten het concentratievermogen en stimuleren de creativiteit. De slotsom? Meer motivatie, plezier en teamspirit en een betere werksfeer. Wij hebben dan ook niets dan ontspannen klanten, wie kan dat nog zeggen?”, lacht Tom.

Bedrijfsverhalen

Bezettingswerken Fransen

David Fransen van Bezettingswerken Fransen weet waar Abraham de mosterd haalt. De gedreven zaakvoerder heeft met de jaren enorm ve...

AB Schepers-Hendrickx

Wat is je grootste bezorgdheid als je een woning of appartementsgebouw laat bouwen of renoveren? Eén: de prijs. Twee: de timing. ...

JOJO Systems

“JOJO Systems, al 30 jaar uw zekerheid in Limburg.” Een goede slogan vertelt een volledig verhaal, weet zaakvoerder Luc Jansen...