Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Aimbizz Persoonlijke bedrijfscoach

Hoe pak je de groeipijnen in je bedrijf aan? Hoe kan je een overname vlotter laten verlopen? Wat moet je doen om de structuur en de werking van je organisatie je verbeteren? Het antwoord op al die vragen krijg je van Aimbizz, specialist in structuuroptimalisatie.

Proximus, Confederatie Bouw en Alulim. Het is slechts een greep uit de bedrijven die een beroep doen of hebben gedaan op de diensten van Aimbizz. Kleine en grote organisaties, uit de meest diverse branches. “De sector en de grootte van een bedrijf zijn niet bepalend voor het uitvoeren van structuuroptimalisatie”, vertelt Mia Haesevoets, zaakvoerder van Aimbizz. “We hebben een tool ontwikkeld om bedrijfsprocessen te optimaliseren, maar de uitwerking is altijd maatwerk. Wij nemen de verschillende afdelingen van een bedrijf onder de loep en zoeken naar manieren om de werking van die afdelingen te verbeteren. Zo interviewen we personeelsleden, liefst uit alle geledingen, om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de onderneming: missie, visie, strategie, hr, communicatie, kennis, cultuur, organisatie en doelen. Dat levert een goede bedrijfsscan op.”

Gezond verstand

Zijn bedrijfsleiders zomaar bereid om Aimbizz een blik te gunnen in hun interne keuken? “Niet per se”, bekent Mia. “Bij sommige klanten bestaat mijn eerste taak erin om de weerstand weg te nemen en vertrouwen op te bouwen. Je faalt niet als bedrijfsleider wanneer je een gesprek aangaat met een externe adviseur. Het getuigt net van gezond verstand en oprechte bekommernis om de toekomst van je bedrijf. Wij willen ertoe bijdragen dat bedrijven op een menswaardige manier zo efficiënt mogelijk werken. Belangrijk is dat ons werk verdergaat dan een analyse en wat vrijblijvend advies. We maken het verschil op de werkvloer en betrekken de werknemers in het hele proces. Een transitieproces kan pas echt goed werken als er draagkracht bij de medewerkers is.”

"Wij geven geen vrijblijvend advies, we maken het verschil op de werkvloer."

Kmo-portefeuille

Aimbizz is een erkend dienstverlener voor de kmo-portefeuille, wat maakt dat klanten 30 tot 40 procent subsidie kunnen krijgen wanneer ze gebruikmaken van de diensten van het Diestse bureau. Mia: “Het is niet overbodig om dat te vermelden, want veel kmo’s zijn nog altijd niet vertrouwd met de kmo-portefeuille. Ik geef toe: het kost enige moeite om je weg te vinden in dat aanbod. Je kan de subsidies bijvoorbeeld niet aanwenden voor operationele activiteiten. Waar ligt de grens? Wij geven je graag uitleg over de mogelijkheden van de kmo-portefeuille.”

Overnames en overdrachten

Het team van Aimbizz bestaat uit vijf experts. Ook overnames en overdrachten zijn bij hen in goede handen. Mia: “Voor een elektriciteitsbedrijf waarvan de zaakvoerder een stap wilde terugzetten, hebben wij de aanstelling van een opvolger in goede banen geleid en een begeleidingsplan opgesteld voor het doorgeven van de kennis. Voor datzelfde bedrijf zijn we overgegaan tot de oprichting van een werkgroep, die moest beslissen over nakende besparingen. Het personeel mocht mee oordelen. Een goed voorbeeld van hoe een breed draagvlak kan bijdragen tot het succes van een maatregel, die misschien niet zo populair is.”

Mia Haesevoets

Aimbizz

013 77 71 11

Lintenberg 28

3294 Diest

www.aimbizz.be