Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

De Boomkamer Ontstressen in een luxueuze sfeer

Wie droomt er niet van een sfeervol houten bijgebouw in de tuin? Een landelijke of moderne constructie die dienst doet als een lounge- of feestruimte, poolhouse, thuiskantoor of gastenverblijf. Geen standaard bouwpakket, maar een exclusief ontwerp met het Handmade in Belgium-label. “Kwaliteit en duurzaamheid staan bij De Boomkamer centraal”, benadrukt zaakvoerder Martijn Vanhove.

QONTACT / Welke evolutie heeft jullie familiebedrijf in 79 jaar doorgemaakt?
Martijn: “In 1939 richtte mijn grootvader Martinus Vanhove een zagerij op. Naast het zagen van boomstammen maakte hij houten werktuigen, schuren en stallen voor landbouwers. Alles werd ambachtelijk vervaardigd en volledig met de hand op de werf geconstrueerd. Mijn vader Christiaan bestendigde de verdere groei van het familiebedrijf. Vandaag staat de derde generatie aan het roer van De Boomkamer. Wij runnen een moderne onderneming die is uitgerust met een computergestuurde machine, 3D-tekenprogramma’s en optimale transportmiddelen. De ervaring die we in huis hebben, is doorgegeven van vader op zoon. Goed om te weten: onze eikenhouten bijgebouwen worden nog altijd opgetrokken met authentieke pen-en-gatverbindingen. Helemaal volgens de regels van de kunst.”

QONTACT / Het handwerk van De Boomkamer is van de bovenste plank, niet?
Martijn: “Sinds vorig jaar bezit De Boomkamer het Handmade in Belgium-label. Daarmee erkent Unizo ons bedrijf als maker van authentieke en ambachtelijke kwaliteitsproducten. Het prestigieuze label bewijst dat wij effectief doen wat we zeggen. Onze bijgebouwen zijn grotendeels handwerk en compleet op maat ontwikkeld met onderhoudsvrije materialen, tot en met de interieurinrichting. Wij realiseren nagenoeg altijd totaalprojecten en nemen naast de grondwerken onder andere de elektriciteitsvoorzieningen, de vloeren en de installatie van de airconditioning voor onze rekening. Heel typerend voor De Boomkamer is het gebruik van zeer authentieke materialen. Denk bijvoorbeeld aan eikenhout voor een landelijke sfeer en hardhout voor een moderne stijl. Of aan gerecupereerde tegelpannen, afkomstig van oude kastelen en boerderijen in Frankrijk. Op die manier stralen onze constructies zowel karakter als charme uit en lijkt het alsof ze er al 100 jaar staan. Dat maakt ons anders dan de anderen. De nieuwe trends in bijgebouwen? Ingebouwde wijkelders waarin je via een wenteltrap afdaalt. Een aparte bureauruimte om in alle rust te werken. En heuse gastenverblijven inclusief slaap- en badkamer. Weet ook dat je dankzij schuifraamsystemen, open haarden en andere warmtebronnen het hele jaar door van onze bijgebouwen kan genieten. De levenslange garantie krijg je er bovenop!”

QONTACT / Welk type klanten doet een beroep op jullie meester- en vakmanschap?
Martijn: “Ons product situeert zich in de bovenste schaal van het hogere marktsegment. Bijgebouwen met een oppervlakte die doorgaans tussen 40 en 200 vierkante meter ligt en zelfs volwaardige woonhuizen met een of meerdere verdiepingen. Tegenwoordig kloppen klanten ook bij ons aan voor de bouw van luxueuze en idyllische treehouses. Deze boomhutten richten we in met een keuken, bar, loungehoek, terras, noem maar op. Wat ons het meest voldoening geeft? De fierheid en de eer van ons vakmanschap! Die komt geheel tot uiting in de levensvreugde en qualitytime die wij onze klanten schenken.”

Martijn & Rocco Vanhove

De Boomkamer

089 70 11 70

Leuerbroek 1046

3640 Kinrooi

www.deboomkamer.be