Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Connectivity Solutions Netwerk van de toekomst

Als de werkvloer het hart van een bedrijf is, dan zorgt het datacommunicatienetwerk voor de levensnoodzakelijke bloeddoorstroming. Daarvoor ben je in goede handen bij Connectivity Solutions, al 22 jaar specialist in het installeren van databekabeling, glasvezel, switches, routers, access points en antennes. “De wereld evolueert razendsnel en wij evolueren mee”, aldus de broers Aloïs en Egied Stouten.

QONTACT / Staan datacommunicatienetwerken onder druk?
Aloïs: “Het is zeker geen overbodige luxe om je datacommunicatienetwerk up-to-date te houden. Veel bedrijven vernieuwen hun switches om de acht tot tien jaar, terwijl hun datatrafiek in enkele jaren tijd vertienvoudigt. Een voorbeeld: met de eerste generatie smartphones maakte je foto’s van 500 kilobyte, de foto’s op een huidige smartphone halen vijf megabyte en meer. Als die foto’s samen met documenten over het bedrijfsnetwerk worden verstuurd en gedeeld, is het niet verwonderlijk dat een verouderd netwerk niet meer behoorlijk functioneert.”
Egied: “In onze beginjaren was 10 megabit per seconde nog de norm voor netwerkverbindingen, vandaag leggen we kabels met een capaciteit van 10 gigabit per seconde, dat is 1000 keer sneller. Het is de bedoeling dat datakabels10 tot 15 jaar kunnen dienst doen. Als je na vijf jaar een volledig nieuwe bekabeling moet laten leggen, maak je onnodige kosten.”

“De datacommunicatiewereld evolueert razendsnel.”

QONTACT / Bereiden jullie bedrijven voor op de toekomst?
Aloïs: “Absoluut. Wij zien een evolutie naar continue bereikbaarheid, draadloos en aan hoge snelheid. Onze klanten willen steeds meer verbindingenvan telefonie en data draadloos uitvoeren. In hun kantoren mogen bijna geen kabels te zien zijn. Dat is een uitdaging, want voor VoIP of internettelefonie over wifi heb je een heel stabiel draadloos netwerk nodig. Voor de monitoring van datacommunicatienetwerken hebben we onze eigen cloud controller, die ons toelaat om fouten in een netwerk proactief op te sporen en te herstellen. Op die manier ontzorgen wij heel wat bedrijven, lokale besturen en scholen.”
Egied: “We plaatsen tegenwoordig meestal Power over Ethernet-verbindingen, waarbij de stroom via de datakabel wordt geleverd, zoals ook de wifi-antenne wordt gevoed door de datakabel. Steeds meer bedrijven en organisaties kiezen ervoor om camera’s en lichtkranten te voeden via een datakabel, in plaats van een traditionele elektriciteitskabel. Een andere nieuwe ontwikkeling zijn Gigabit point-to-point verbindingen, waarbij wij gebouwen draadloos met elkaar verbinden. Dat is betaalbaar en performant. Een elegant alternatief voor een verbinding via glasvezel, omdat er geen kabels moeten worden gelegd en dus ook niet moet worden gegraven en geboord.”

QONTACT / Enkele voorbeelden van recente succesverhalen?
Aloïs: “Voor Ricoh installeren we projectoren en interactieve whiteboards in heel België. Ricoh is gekend als topspeler in de papierbranche, maar heeft zich volop op de ICT-business gestort. Nadat wij projectoren en interactieve whiteboards bij Ricoh intern hadden geplaatst, heeft het bedrijf ons gevraagd om hetzelfde te doen bij al hun klanten. Ook voor Ufirst, een fusiebedrijf van twee Proximus-partnersdie gespecialiseerd zijn in respectievelijk data-oplossingen en telefonie, zijn we voortdurend op pad. Wij moeten een extra installatieploeg inzetten om die nieuwe klanten vlot te kunnen bedienen. Jawel, de zaken gaan goed.”

Aloïs & Egied Stouten

Connectivity Solutions

089 62 17 75

Genkerbaan 69

3740 Munsterbilzen

www.connectivitysolutions.be