Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ecoplan Kunstgras met een grote K

Tuinaanleggers, bouwpromotoren, architecten en studiebureaus weten al langer dan vandaag dat het kunstgras bij Ecoplan groener is. De vakspecialist uit Meeuwen-Gruitrode vult zijn gamma aan met duurzame tuinhuizen en bijgebouwen op maat. “We waarborgen topkwaliteit qua plaatsing en afwerking. Onze vakmannen gebruiken uitsluitend hoogwaardige en duurzame materialen”, vertelt zaakvoerder Jos Crijns.

Ecoplan zweert al meer dan 10 jaar bij het Nederlandse Royal Grass, een van de hoogst aangeschreven producenten van kunstgras in Europa. Door continu onderzoek te doen slaagt de fabrikant erin de kenmerken van natuurgras tot in de puntjes te evenaren. Voor de nieuwste soort Sense maakt Royal Grass gebruik van een revolutionaire ontwikkeling op het vlak van kunstgras: Realistic Directional Yarn of ReaDY.

Natuurlijk groeirichting

“Elk grassprietje heeft zijn eigen groeirichting”, weet Jos. “De innovatieve ReaDY-technologie bootst deze natuurlijke groeirichting perfect na zodat ieder grasvezeltje een iets andere positie heeft. De bovengemiddelde lange sprieten zorgen er in combinatie met de onbelemmerde groeirichting voor dat het effect ontstaat van een ongemaaid grasveld, zoals dat in de vrije natuur voorkomt. De realistische kleurschakeringen versterken dit effect nog eens. Daardoor is Royal Grass Sense nauwelijks van natuurgras te onderscheiden. Dit nieuwe kunstgras is dan ook uitermate geschikt voor zeer uiteenlopende toepassingen zoals groendaken, terrassen, siertuinen en groenzones rond zwembaden en gebouwen. Daarnaast is het ideaal voor decoratieve toepassingen, denk aan de aankleding of versiering van winkels en hotels.”

11 jaar fabrieksgarantie

De klanten van Ecoplan kunnen op hun twee oren slapen: Royal Grass kunstgras en alle gebruikte componenten zijn absoluut 100 procent veilig. “Goed om te weten is dat de fabrikant nooit rubber korrels in zijn kunstgrassen verwerkt. Wanneer het nodig is kunstgras te verzwaren, adviseert Royal Grass om de grasmat in te zanden met speciaal hiervoor ontwikkeld instrooizand. Ook dit zand is volkomen veilig voor de gezondheid. Nog een plus: Royal Grass kunstgras wordt geleverd met een fabrieksgarantie van 11 jaar tegen verkleuring. Dit betekent dat een geplaatst gazon minstens al die tijd zijn mooie groene kleur behoudt”, knikt Jos.

"Ons kunstgras is absoluut 100 procent veilig."

Uitbreiding en investering

Zoon Jan zit mee in het familiebedrijf en neemt stilaan de leiding van zijn vader over. “Ikzelf blijf nog een aantal jaren de commerciële verantwoordelijkheid dragen”, bevestigt Jos. “Onlangs is ons team uitgebreid met een vierde werkkracht. Bijkomend hebben we geïnvesteerd in een automatische snijmachine om klanten snel te beleveren.”

Natuurgetrouwe toonzaal

Dit voorjaar is Ecoplan verhuisd van As naar Meeuwen-Gruitrode. Op deze locatie vind je zowel het kantoor en magazijn als een nieuwe toonzaal. Jos: “Ook tuinaanleggers, bouwpromotoren en architecten komen er met hun klanten over de vloer. Zij kunnen tijdens een bezoek al dan niet een beroep doen op de professionele begeleiding van Ecoplan. Alle kunstgrassen van Royal Grass zijn natuurgetrouw gepresenteerd, in grote vakken van meerdere vierkante meter. Tot slot: naast het plaatsen van kunstgras realiseren wij duurzame, onderhoudsvrije tuinhuizen en bijgebouwen op maat.”

Jos Crijns

Ecoplan

089 65 65 40

Ophovenstraat 214

3670 Meeuwen-Gruitrode

www.ecoplan-bvba.be