Blijf up-to-date van het Limburgse en Kempense ondernemerslandschap? Let’s Qonnect

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Toestemming*

Giganten in het vak

Carrosserie Bex

Michel Bex, oprichter en bezieler van Carrosserie Bex, is een gigant in het vak. Hij startte in 1980 met niet meer dan één enkele spuitcabine voor personenwagens, maar bouwde het bedrijf samen met zijn zonen Frank en Kristof uit tot een sterke referentie in Limburg en ver daarbuiten. “We kunnen snel beslissen en snel handelen, een belangrijk voordeel in een markt die voortdurend beweegt en verandert.”

Herstellingen. Lakken en bijlakken. Belettering van voertuigen. Nieuwbouw van laadbakken. Bij Carrosserie Bex vind je het allemaal onder één dak. En dat is allesbehalve evident! “Wij hebben er dan ook jaren over gedaan om ervaring op te bouwen in die verschillende specialisaties”, vertelt Michel, die na 40 jaar nog altijd meedraait in het bedrijf. “Vandaag plukken we de vruchten van al onze inspanningen en investeringen. Onze klanten kunnen bij ons terecht voor een totaalpakket van diensten, terwijl ze anders drie of vier partijen zouden moeten inschakelen, met alle ongemak en tijdverlies van dien. Onze infrastructuur is bovendien de absolute top. Er zijn weinig carrosseriebedrijven in België die de ruimte hebben voor het zandstralen van vrachtwagens van 20 meter lengte, om maar iets te noemen.”

Inrichten van laadruimten

Ook voor het aanbrengen van een laadklep op een vrachtwagen zijn er weinig gegadigden, gaat Kristof verder. “Om zulke werken uit te voeren op voertuigen van bouwjaar 2012 of jonger, heb je een zogenaamd COP-certificaat nodig. Dit houdt in dat je verantwoordelijk bent voor het product dat je installeert op het voertuig. Veel carrosseriebedrijven hebben afgehaakt omdat ze niet aan de eisen en normen konden voldoen, maar wij houden stand.” Een relatief nieuwe dienst van Carrosserie Bex is het inrichten van laadruimten met opslagmodules, die laden en sorteerbakjes bevatten. Kristof: “Het zijn volledig modulaire systemen, die we in laadruimten van alle maten kunnen installeren. Wij tekenen en ontwerpen ze in 3D.”

Vandaag plukken we de vruchten van al onze investeringen.

Erkend hersteller

Carrosserie Bex is een erkend hersteller voor de belangrijkste verzekeringsmaatschappijen. Heel wat maatschappijen eisen van automerkdealers dat zij over een eigen carrosserieafdeling beschikken, zo niet verliezen ze hun erkenning. “Met zichtbaar gevolg”, stelt Frank vast: “Ethias, bijvoorbeeld, heeft het aantal erkende herstellers in onze regio teruggebracht van zowat 40 tot ongeveer 10. Dit maakt dat we heel wat meer opdrachten uit die hoek binnenhalen.”

Eén telefoontje volstaat

De sleutel tot het succes van Carrosserie Bex? Michel: “Onze hoogstaande service. Onze flexibiliteit. We zijn een familiebedrijf, wij kunnen snel beslissingen nemen en snel handelen. Voor grote klanten halen we hun voertuigen ter plaatse op en brengen wij ze achteraf ook weer terug. Die pick-up & delivery-dienst wordt zeer gesmaakt. Het bespaart klanten een hoop kostbare tijd. In plaats van naar onze garage te moeten rijden om een bestek te laten opmaken, een afspraak te maken voor de herstelling en dan enkele dagen later nog eens te moeten langskomen om het voertuig achter te laten, volstaat één telefoontje.”

Bedrijfsverhalen

Bezettingswerken Fransen

David Fransen van Bezettingswerken Fransen weet waar Abraham de mosterd haalt. De gedreven zaakvoerder heeft met de jaren enorm ve...

AB Schepers-Hendrickx

Wat is je grootste bezorgdheid als je een woning of appartementsgebouw laat bouwen of renoveren? Eén: de prijs. Twee: de timing. ...

JOJO Systems

“JOJO Systems, al 30 jaar uw zekerheid in Limburg.” Een goede slogan vertelt een volledig verhaal, weet zaakvoerder Luc Jansen...