Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

LoFT Interieur Gevloerd met hout

Als je straks het nieuwe stadhuis van Hasselt binnenstapt, loop je op een vloer van LoFT Interieur, het fusiebedrijf van Parket Vandewinkel en Gebroeders Janssen. De ‘nieuwe’ onderneming van medezaakvoerder Tim Vandewinkel met vestigingen in Kinrooi en Diepenbeek, kan bogen op ruim 80 jaar ervaring. “Als experts leggen we – letterlijk en figuurlijk – de perfecte basis voor elk interieur.”

Vier keer zo hard

Met 80 jaar ervaring als vloerspecialist op de teller moet je wel uit het goede hout zijn gesneden. In 2016 besloten Tim Vandewinkel en de broers Lode en Frank Janssen om de krachten te bundelen in LoFT Interieur. “Onze corebusiness is het plaatsen en onderhouden van parketvloeren”, vertelt Tim. “Alle soorten parket, alle diktes, alle mogelijke legpatronen. In het verlengde daarvan spitsen we ons ook toe op het plaatsen van binnendeuren en houten trappen. Binnenkort verdelen wij een geheel nieuw product, afkomstig uit Oostenrijk, op de Belgische en Nederlandse markt. Een nieuw soort houten vloer, vier keer zo hard als een klassieke houten vloer en met het rendement van een stenen vloer. Dat wordt een topper, geloof me!”

Mooie blikvanger

LoFT Interieur bedient in de eerste plaats de particuliere markt en bouwt voort op het cliënteel van de familiebedrijven van de drie zaakvoerders, maar vindt evengoed de weg naar grote projectontwikkelaars en aannemers. “We hebben vloeren geplaatst in winkels in Maasmechelen Village en Designer Outlet Roermond, in scholen, politiegebouwen en rusthuizen. Ook het leggen van vloeren in het nieuwe stadhuis van Hasselt prijkt op onze referentielijst. Een mooie blikvanger! Het stadhuis bestaat uit twee delen. In het oude gebouw ligt een houten vloer in een donkere kleur, die charme en grandeur oproept. In het nieuwe gebouw is industrieparket voorzien. Alles samen bestrijkt het project een oppervlakte van 3000 vierkante meter.”

"Alle soorten parket, alle diktes, alle mogelijke legpatronen."

Inspirerende concepten

LoFT Interieur staat eveneens mee aan het roer van De Woonbeleving, een uniek samenwerkingsverband tussen negen professionele partners uit de bouw- en woonindustrie. “Wij hebben een gezamenlijke showroom in Diepenbeek, waar we inspirerende interieurconcepten tot leven brengen”, aldus Tim. “Interieurs met houten vloeren, gordijnen, schilderwerk, tegels, meubilair, verlichting, noem maar op. Architecten en bouwpromotoren kunnen er klanten ontvangen en verschillende interieuropties bekijken. Het concept van De Woonbeleving slaat duidelijk aan. Dit krijgt nu navolging in andere steden en streken.”

Liever warm dan koud

Tot slot: wat beweegt er zoal in de wereld van vaste vloeren? Tim: “Vijf jaar geleden wilde iedereen laminaat, omdat het een goedkoop product is. Laminaat voelt echter koud en kil aan, onnatuurlijk. Daarom kiezen budgetbewuste klanten vandaag voor click vinyl, een veel warmere variant op laminaat. Ook houten vloeren beleven een revival. Een bonus van planken vloeren is dat we er een charmevolle verouderde look aan kunnen geven. Tijdens het verouderingsproces gaan de planken samen met stenen, bouten, spijkers en moeren in een draaitrommel. Met zulke hoogwaardige producten maken we het verschil.”

Tim Vandewinkel

LoFT Interieur

011 96 69 77

Wijkstraat 15

3590 Diepenbeek

0497 38 20 28

Zenderstraat 5b - 3640 Kinrooi

www.loftinterieur.com