Blijf up-to-date van het Limburgse en Kempense ondernemerslandschap? Let’s Qonnect

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Toestemming*

Geen rook zonder vuur

Medo Brandbeveiliging

Medo Fire heeft in Limburg op korte tijd naam gemaakt met het plaatsen en onderhouden van brandblussers, noodverlichting, rookluiken en andere preventiematerialen. Marc Medo en zijn vader Ivan gaan elke dag vol vuur aan het werk en houden de vinger aan de pols. “Medo Fire zet voortaan ook in op brandwerende doorvoeren. Die kunnen bij een brand het verschil maken en zelfs mensenlevens redden.”

Brandweerstand garanderen

De voorschriften op het vlak van brandbeveiliging worden voortdurend aangescherpt. Het uitgangspunt van brandveiligheid is compartimentering, wat staat voor de opdeling van een gebouw in kleinere delen of brandcompartimenten. Een brand mag binnen de vooraf bepaalde tijdsduur niet buiten zo een compartiment treden en verder uitbreiden. “Tijdens een brand kunnen de hitte en het vuur zich snel verspreiden via de doorvoeren, die vaak van de ene ruimte naar de andere lopen”, zegt Marc. “Doorvoeren zijn bijvoorbeeld boorgaten bestemd voor elektrische kabels, gasleidingen, luchtkanalen, schakelaars en stopcontacten. Bij Medo Fire hebben we ons gespecialiseerd in het correct afdichten van doorvoeren in muren en vloeren, om de brandweerstand van deze bouwelementen te garanderen.”

Correct afgedichte doorvoeren zijn een must.

Juiste producten

“Belangrijk is dat je bij het afdichten van doorvoeren de juiste producten gebruikt, niet zomaar een of ander schuim of de eerste de beste mof”, vervolgt Marc. “Voegen en naden maak je dicht met schuim, een acrylaatkit en een siliconenkit die brandwerend zijn. Ze voorkomen vlamdoorslag en houden rook en giftige gassen tegen. Metalen buizen, kabelgoten en kabels pak je aan met een brandwerende coating, opschuimende kit, grafiet en een steenwolplaat met een hoge weerstand tegen mechanische belasting. Het afdichten van minidoorvoeren voor pakweg een coaxkabel is vaak een dure klus. Wij hebben als een van de weinigen op de markt een oplossing die makkelijk dicht, mooi afsluit én een klantvriendelijk prijskaartje heeft. Medo Fire werkt met de brandwerende afdichtingsproducten van het gerenommeerde merk Nullifire, van de Tremco Illbruck Groep. Onze referenties zijn Willy Naessens Tessenderlo, Mainfreight en Electro Technics, om er enkele te noemen. Wij verdelen het gamma van Nullifire ook exclusief in Limburg, onder meer aan sanitaire installateurs.”

Geen overbodige luxe

Bedrijfsleiders en zaakvoerders bekommeren zich best over de doorvoeren in de bouwelementen van hun gebouwen. “Sowieso bij nieuwbouw want die moet voldoen aan de strenge Europese voorschriften voor brandveiligheid”, weet Marc. “Ook voor bestaande gebouwen zijn correct afgedichte doorvoeren geen overbodige luxe. Ze houden een versnelde doorslag van brand tegen. En dat kan al voldoende zijn om mensenlevens te redden. Voorkomen is beter dan genezen!”

Bedrijfsverhalen

PUUR Ondernemen

Wat geldt voor topsporters, geldt ook voor ondernemers: ze worden sterker en beter dankzij...

Polydak
Kempen, Limburg

Het gaat Polydak voor de wind. De specialist in platte daken bestaat 40 jaar en neemt eind...

De Keyser Construct

De appel valt niet ver van de boom. Jef en Brent De Keyser zijn niet alleen vader en zoon,...