Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Linkkado Een welkom geschenk

Relatiegeschenken zijn leuk om te krijgen én prettig om te geven. Tenminste, als je erin slaagt om een origineel geschenk te vinden dat een echte meerwaarde kan toevoegen aan het imago en de activiteiten van je bedrijf. “Daarin maken wij het verschil”, verzekeren zaakvoerders Rudi Geurts en Mia Hoebrechts van Linkkado uit Genk. “We denken mee met onze klanten. Wij verkopen een gevoel, emotie, beleving!”

Het perfecte geschenk

“Als je een geschenk wilt geven aan je klanten of medewerkers, denk daar dan goed over na. Anders geef je beter niets.” Rudi en Mia weten precies waarom klanten bij Linkkado moeten aankloppen voor het kiezen van het perfecte relatiegeschenk. “Je verlangt dat een cadeau iets zegt over wie je bent en over je appreciatie voor klanten en medewerkers.”

Filosofie en thema

“In veel bedrijven wordt de directiesecretaresse belast met het aankopen van relatiegeschenken”, weet Mia. “Omdat zij in die wereld niet thuis is, shopt ze vaak online naar goedkope artikelen. Met wisselend succes. Wij denken mee met de klant en gaan samen op zoek naar een geschenk dat aansluit bij de filosofie van het bedrijf of het thema van een event. We schuimen vakbeurzen in binnen- en buitenland af om originele geschenken op de kop te tikken.”

“Niet de producten staan centraal, wel het idee.”

Persoonlijke aanpak

Het persoonlijke contact met de klant maakt deel uit van de strategie van Linkkado. Rudi: “Niet de producten staan centraal, maar het idee. Vandaar dat wij ons bewust niet focussen op e-commerce. We hebben uiteraard een webshop, maar willen het verschil maken met onze persoonlijke aanpak. Op het internet vind je balpennen in overvloed, maar welke pen komt overeen met het beeld dat je wilt uitdragen met je bedrijf? Of heb je daar een ander geschenk voor nodig? Onze toegevoegde waarde zal je op het internet niet vinden.”

Modegevoelige markt

De relatiegeschenkenmarkt is een zeer modegevoelige markt. Mia: “Squeezies zijn vandaag in opmars. In eerste instantie kindgerichte hebbedingen, maar ik ben er zeker van dat afgeleide producten voor volwassenen evengoed aanslaan. Ook geschenken in de ‘home & living’-sfeer, zoals kaarsen om je interieur mee op te fleuren, vallen erg in de smaak. USB-sticks en powerbanks zijn op hun retour, maar wireless opladers en andere digitale gadgets doen het dan weer bijzonder goed.”

Kwaliteit boven prijs

Veel gadgets en kleine geschenkartikelen komen uit het Verre Oosten, waar de prijs vaak primeert boven de kwaliteit. Rudi en Mia kiezen resoluut voor een andere aanpak. “Wij werken vooral samen met leveranciers die in Europa produceren. Onze klanten waarderen dat. We selecteren producten eerder op basis van kwaliteit dan van prijs. Als wij grote volumes kunnen bedrukken, zijn we in staat om uit te pakken met originele bedrukkingen aan scherpe prijzen. En van hoge kwaliteit. Het is niet de bedoeling dat je relatiegeschenk na een week zijn bedrukking verliest. Dat maakt absoluut geen goede indruk. Voor de handling en verpakking van onze geschenken doen wij een beroep op organisaties met een sociale insteek. Als je bij ons koopt, steun je dus ook mensen die daar extra mee gebaat zijn.”

Mia Hoebrechts & Rudi Geurts

Linkkado

0479 88 00 36

Bethaniëstraat 75 B1

3600 Genk

www.linkkado.be