Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Madreco De vrouw met de hamer

Suma Hendrix moest zich als vrouw aan het hoofd van een mannenbedrijf dubbel bewijzen, en dat is haar uitstekend gelukt. Zij heeft Madreco Professional omgevormd van eenmanszaak tot bloeiende kmo, gesteund door een mannelijk team van toegewijde medewerkers.

De geschiedenis van Madreco Professional leest als een sprookje. Opgericht in het jaar 1929 als een familiehandeltje in koperen en zinken dakgoten en pompen, geleidelijk aan gegroeid en gediversifieerd, vandaag dé referentie in Limburg voor ijzerwaren en gereedschappen, zowel voor de vakman als de particulier. “We hebben ongeveer 50.000 artikelen in voorraad en leveren aan zelfstandigen, kmo’s en grote bedrijven”, vertelt Suma. “Toen ik 15 jaar geleden de sleutels van het familiebedrijf in handen kreeg, was dit niet meer dan een kleine winkel. Ik heb de eenmanszaak uitgebouwd tot een bedrijf met 10 medewerkers. En we blijven groeien, elk jaar opnieuw. Traag, maar gestaag.”

Overtuigd van kwaliteit

Waarom kiezen klanten voor Madreco Professional? Suma: “Ze kunnen rekenen op professioneel advies, hoogwaardige service, concurrentiële prijzen en kwaliteitsproducten. Wij testen al onze producten zorgvuldig uit vooraleer we ze te koop aanbieden. Als wij niet overtuigd zijn van de kwaliteit, liegen we onze klanten voor. Daarnaast beschik ik over een team dat echt begaan is met zijn werk en dat niet te beroerd is om een vrije dag op te offeren voor dringende opdrachten of een opleiding. Jawel, dat is pas toewijding! Wij zijn ook bijna altijd bereikbaar: zes dagen op zeven, van ’s ochtends vroeg tot na de reguliere kantooruren.”

Vertrouwen en loyauteit

Suma staat als enige vrouw tussen negen mannelijke collega’s aan het roer van Madreco Professional. Evident is anders. “Ik kan er nu wel om lachen, maar het heeft me bloed, zweet en tranen gekost om mijn stempel te drukken als vrouwelijke zaakvoerder. Ik had niet de technische kennis die mijn techniekers hebben. Tal van cursussen in schrijnwerkerij, laswerken en elektriciteit heb ik gevolgd om mijn werklui te kunnen bijbenen. Hoewel onze stiel zich ontegensprekelijk in een mannenwereld situeert, heb ik toch altijd geprobeerd om mijn vrouwelijke touch uit te spelen. Ik leid dit bedrijf niet met ijzeren vuist. Ik neem beslissingen op het moment dat die genomen moeten worden, maar ik tracht die beslissingen wel altijd in groepsverband tot stand te laten komen. Ik pleeg continu overleg met mijn medewerkers en mijn leveranciers. Vertrouwen en loyauteit liggen mij nauw aan het hart.”

De toekomst is snoerloos

De branche van gereedschappen is niet meteen sexy, maar draait wel op volle toeren. Spanning verzekerd, weet Suma. “Onze toekomst is snoerloos. Batterijen worden steeds krachtiger. En er gebeurt nog zoveel meer! We worden elke dag opnieuw uitgedaagd. Ook het gedrag van de klanten verandert: ze spenderen steeds meer tijd online en volgen de sociale media, dus moeten we ons in die wereld van onze beste kant tonen. Wij investeren volop in onze webshop en onze aanwezigheid op Facebook, Instagram en LinkedIn. We demonstreren nieuwigheden via filmpjes op YouTube. En dat werkt!”

Suma Hendrix

Madreco

089 46 57 19

Stift 2A

3960 Bree

www.madreco.be